מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » קול דעלים – בצק עלים

קול דעלים – בצק עלים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


בא לכם להשקיע, לדייק, לעבוד ממש לפי הספר – ולהינות מהתוצאה? מתכונים של בצק עלים יסדרו לכם את העונג הזה. וזה כל כך פשוט וכל כך טעם!

 

אני זוכרת היטב את צעדי הראשונים באפייה. להבדיל מבישול, כאן נדרשתי לדיוק מרבי בכל שלב ושלב. אין כאן קיצורי דרך. אפייה דורשת דיוק, חישוב, הקפדה, למידה והכרת סוגי בצקים שונים. ככל שלמדתי טכניקות להכנת בצקים, כך תוצאות האפייה שלי הלכו והשתפרו.

 

אחד הבצקים שנתפס כבצק מורכב ומסורבל הדורש עבודה רבה ובעיקר מיומנות מקצועית הוא בצק עלים, או כפי שהוא מוכר במטבח הצרפתי – mille feuilles.

 

 

 

 

פשוט וקל בסיס עלים ופרי

פשוט וקל בסיס עלים ופרי

 

רוצים להכין ריבעו בצק ופרי? אל המתכון היכנסו….

 

הבצק מורכב מאלף עלעלים שנפתחים באפייה כאקורדיון או מניפה. בעיקרון, זהו בצק שמכינים אותו מחומרים פשוטים: קמח, מלח, שומן ומים, אבל טכניקת הכנתו מורכבת.

 

הבצק הבסיסי מקפל בתוכו כמות נכבדת של חמאה, ושיטת הכנתו היא רידוד וקיפול שוב ושוב היוצרים את מספר השכבות הדקיקות אשר מופרדות ביניהן בשומן (החמאה).

 

אם יודעים להכינו נכון הוא אחד הבצקים הנפלאים ביותר באפייה. יש המון גרסאות להכנת הבצק וכך גם מספר הגרסאות למקורו: צרפתי, יווני, אוסטרי או איטלקי.

 

 

 

מקלות מלוחים רק בצק עלים ותיבול

מקלות מלוחים רק בצק עלים ותיבול

 

רוצים להכין מקלות מלוחים?  אל המתכון היכנסו….

 

זהו אחד מחומרי הגלם שחשוב מאוד שיימצא במקפיא שלכם. היות שהבצק הוא חסר טעם מוגדר, אפשר להכין ממנו מאכלים מתוקים כמו: בקלאווה, טארט טאטן עוגת נפוליאון, מאפים מלוחים, בסיסים לתוספות ומטבלים, כיסני בשר, כיסני גבינה ועוד.

 

התלבטתי אם להציע כאן את המתכון להכנת בצק עלים שלב אחר שלב, והחלטתי שהפעם אציע רעיונות למטעמים קלים ופשוטים להכנה שאינם דורשים עבודה רבה, ולכן גם אציע את הדרך הקלה והקצרה (ובעיקר הנוחה) לשימוש בבצק עלים מוכן וקנוי.

 

במרכולים או במעדניות המובחרות תמצאו שני סוגי בצק: האחד מבוסס על מרגרינה והשני על חמאה. כמובן שעדיף להשתמש באחרון (חמאה), אך אם אתם מקפידים על כשרות, השתמשו בראשון.

 

לדעתי, רצוי להחזיק שני בצקים מוכנים וזמינים במקפיא: בצק עלים ובצק פילו, כשבצקים אלו מצויים בהישג יד, הם יכולים להוות בסיס לאין ספור שילובים וטעמים מתוקים ומלוחים במטבח ובעיקר לאפשר הכנה מהירה של מטעמים שאינם דורשים המון חומרי גלם.

 

 

הכי קל מלית ובצק חבוקים יחד

הכי קל מלית ובצק חבוקים יחד

 

 

 פסטל קון קארנה

 

החומרים לשבלול גדול (או 2 קטנים):

 

1/4 כוס שמן

 

2 בצלים גדולים קצוצים דק

 

400 גר' בשר בקר (צוואר) טחון דק

 

מלח ופלפל לפי הטעם

 

1/4 כפית קינמון

 

100 גר' צנוברים

 

1 ביצה

 

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

 

1 חבילה (400 גר') בצק עלים קנוי

 

1 ביצה טרופה

 

1/2 כוס גרגרי שומשום

 

1 כף גרגרי קצח

 

 

 

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים עד שהוא משנה צבע לאפרפר.

 

מכסים את המחבת ומבשלים 6-7 דקות על להבה בינונית, לספיגת הנוזלים. מוסיפים מלח, פלפל וקינמון ומטגנים דקה-שתיים. מסירים מהאש, מוסיפים את הצנוברים, הביצה והפטרוזיליה ומערבבים.

 

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק ומלבני. מניחים לאורך העלה בצד אחד את המלית ומגלגלים לגלילה ארוכה. יוצרים מהגלילה צורת שבלול

 

(ספירלה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את השבלול בביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.

טיפסקל להצלחה

 

למריחת ביצה יש להבריש אותה בעדינות על פני הבצק. חשוב שהביצה לא תזלוג על התבנית ותקשה על פתיחת העלים באפייה.

 

 

 

טיפסקל

חשוב להכניס את הבצק הממולא למקרר קודם להכנסתו לתנור. אז הוא תופח ונפתח בקלילות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ