בקיצור...

  • מכינים את האורז.
  • מכינים מלית
  • מרפדים תבנית בשכבת אורז
  • מניחים מעל מלית בשר וסוגרים באורז
  • אופים בתנור בחום בינוני

סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » פשטידת אורז/רוז מוחשי

פשטידת אורז/רוז מוחשי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פשטידת אורז/רוז מוחשי


פסקל פרץ-רובין


מתכון זה במקורו מהמטבח התוניסאי יש הנוהגים להכינה בעיקר בפסח אך היא נהדרת לכל אירוע חגיגית. מכינים פשטידה אחת גדולה וגבוהה הנקראת- רוז מוחשי  יש המכינים את הפשטידה גם בסיר פלא.

בחרתי להכין את הפשטידה בתבניות קוקוט אישיות, מנה אישית מפנקת לאירוע חגיגי  תוך שמירה על כמות הקלוריות.

 

 

2 כוסות אורז פרסי

4 ביצים

1 כפית מיץ לימון

150 גרם בשר בקר – כתף

2 ביצים קשות  קלופות וחתוכות לקוביות

6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

1 בצל גדול קצוץ דק

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

1/2 -3/4 כפית מלח

1/4 כוס שמן

 

 

 

מניחים את גרגרי האורז בסיר בינוני ויוצקים מים עד כדי כיסוי. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות, עד שהאורז מתרכך. מסירים מהלהבה, יוצקים את תוכן הסיר למסננת ושוטפים היטב את האורז במי ברז.

 

מניחים את הבשר בסיר קטן, יוצקים מים כדי כיסוי ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות או  עד שהבשר מתרכך.מצננים לטמפרטורת החדש.

 

שמים את האורז המסונן בקערה רחבה. מוסיפים את  מחצית הכורכום, מחצית הפלפל השחור והמלח. בוחשים תוך כדי הוספת  שלוש ביצים טריות בזו אחר זו,  מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

 

לאחר צינון הבשר, חותכים לקוביות קטנות או מפוררים (מדובר בנתח סיבי שניתן לפורר) מניחים בקערה נפרדת ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והביצים הקשות. מערבבים ומוסיפים  את הביצה שנותרה ואת שאר התבלינים. מערבבים היטב.

 

משמנים תבניות קוקוטים אישיות  בשמן, או תבנית שקעים. מחממים את התבניות המשומנות. יוצקים מעט מהתערובת האורז בכל תבנית אישית ומשטחים קלות . מניחים שכבה מתערובת הבשר, ומעליה שוב שכבה מתערובת האורז.

 

מניחים את תבניות הקוקוטים בתבנית אפייה (של תנור) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ' כ-30-40 דקות . מגישים חם.

 

 החומרים ל- 12- 14 קוקטים אישיים או תבנית שקעים

 

 

 

פשטידת אורז ובשר

פשטידת אורז ובשר

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ