קפה GREEN

גרין פוד קפה-מסעדה  GREEN ממוקמת בעיר אשקלון מול הקריה האקדמית.   כשמגיעים לאזור שום דבר לא

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » מתים על סנדביץ' תוניסאי?

מתים על סנדביץ' תוניסאי?

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


היזהרו מחיקויים! הרבה אנשים טוענים שהם מכינים פריקסה, אבל רק מעטים יודעים איך עושים זאת באמת. כל מה שצריך לדעת על הלחמניות המטוגנת המפורסמת ונוטפי הקלוריות מהמטבח התוניסאי.

 

הן מאורכות, זהובות, שחומות, פריכות מבחוץ, רכות מבפנים וחובקות מלית עשירה בשלל טעמים פיקנטיים-חמצמצים, הנמסים בפה עם כל נגיסה והופכים למין מוזיקה של טעמים המשתלבים זה בזה בתזמון מושלם.

 

אלו הן הלחמניות המפורסמות של המטבח התוניסאי, הפריקסה, הלא הוא הסנדביץ' התוניסאי המפורסם.

 

הלחמניות המטוגנות והממולאות הללו נחשבות לאחד המעדנים במטבח התוניסאי. נוהגים להכינן כשיש זמן ורוצים לפנק את בני הבית.

 

לימים למדתי שפריקסה הוא בעצם מאכל צרפתי – עוף ממולא המוגש ברוטב, ומתן שם זה ללחמניות נבע כנראה מפעולת המילוי, בהשפעת הכיבוש הצרפתי של תוניס.

 

בזמן האחרון אני נחשפת לשלל גרסאות ומתכונים להכנת הפריקסה, כשכל אחד עושה שינויים לא מקובלים וקורא ללחמנייה שאותה הוא מגיש סנדביץ' תוניסאי.

 

הדבר בולט במיוחד במליות שבהן ממלאים את הלחמנייה. מדובר במליות טעימות ועסיסיות, הנותנות פן וגוון מעניינים לפריקסה, אבל אין להן שום קשר למנה המקורית, וזה בהחלט לא פריקסה אוריגינלי.

 

בעיקרון הכנת הפריקסה המקורי דורשת הכנת לחמנייה אוורירית ורכה מבצק שמרים, שלדאבוני אינה עוברת אפייה וכנראה זו גדולתה של המנה.

 

אבל היא עוברת, לא עלינו, טיגון – שפירושו לא רק עבודה אלא גם זמן הכנה ממושך והמון המון קלוריות. לכן הפשרה הרווחת היא תחליפים כמו בגטים, לחמניות, ג'בטות ודומיהם.

 

לגיוון והעשרה בפריקסה האותנטי משתמשים כבסיס לכריך אך ורק בממרח פיקנטי וחריף תוצרת בית, הריסה תוניסאית, ולא בפלפלצ'ומה שהוא ממרח מהמטבח הטריפוליטאי. הרי לא יעלה על הדעת ממרח טריפולטני בכריך תוניסאי  אלא אם מראש מצויינים שזה גיוון לסנביץ המקורי .

 

אפשר להכין סלטי טורשי – אלו סלטי ירקות מבושלים כמו דלעת, קישואים, וגזר, שמבושלים עד ריכוך, מרוסקים ומתובלים בכמון, מיץ לימון והריסה. יש המורחים שכבה עבה של אחד הסלטים בפריקסה קודם להוספת שאר המרכיבים.

 

גולת הכותרת במלית הפריקסה היא הטונה – משתמשים בנתחי טונה בשמן, אך יש המגוונים ומעשירים את הפריקסה שלהם בנתחי אנשובי לצד שלל מיני זיתים כבושים תוצרת בית, זיתים ירוקים במיץ לימון ומלח וזיתים שחורים כבושים במלח ושמן.


חלוקת הבצק

 

 

 

פריקסה

 

החומרים ל-14-16 לחמניות:

 

ללחמניות:

3-4.5 כוסות קמח מנופה

2 כפות שמן

2 כפות גדושות שמרים טריים

קורט מלח

1.5 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

 

למילוי:

2 תפוחי אדמה גדולים

הריסה (למריחה)

3 ביצים קשות חתוכות לרבעים

200 גר' ירקות כבושים בחומץ תוצרת בית או קנויים

50 גר' פלפלים חריפים כבושים, חתוכים לרצועות

2-3 לימונים כבושים חתוכים לרצועות או כף של ירקות כבושים (אפשר לקנות)

2 מלפפונים כבושים קצוצים או חתוכים לרצועות

100 גר' זיתים מגולענים וחצויים

2-3 קופסאות טונה בשמן מסוננת ומפוררת

 

 מניחים את הקמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן ושמרים. בוזקים מסביב מלח. לשים את התערובת עם וו לישה ומוסיפים בהדרגה מים, עד קבלת בצק רך הניתק מדפנות הקערה. מכסים את הבצק במגבת ומשהים שעה במקום חמים להתפחה.

 

 לשים את הבצק שנית כדי להוציא את האוויר. מחלקים ל-14-16 חלקים ויוצרים מכל אחד צורת לחמנייה פחוסה. משהים להתפחה כ־ 30 דקות.

 

 מחממים שמן בסיר עמוק. מניחים בשמן את הלחמניות כשצדן התפוח כלפי מטה, מטגנים כשתי דקות, הופכים ומטגנים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

 

למילוי: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים – 30 דקות, עד ריכוך. מקלפים וחותכים לקוביות. חוצים את הלחמניות המטוגנות ומורחים בהריסה. ממלאים בביצים, בירקות, בזיתים ובטונה לפי הטעם.

 

 

ממלאים ונהנים

ממלאים ונהנים

 

 

להכנת ממרח הריסה חריפה היכנסו למתכון…

 

להכנת לימונים כבושים – היכנסו למתכון…

 

להכנת  ירקות כבושים – היכנסו למתכון …..

 

לסרטון הדרכה צעד אחר צעד להכנת פריקסה מושלם היכנסו…

 

למה אני מכינה פריקסה ביום העצמאות?





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ