שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מאפים » לחם אגוזים וחמוציות

לחם אגוזים וחמוציות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחם אגוזים וחמוציות


פסקל פרץ-רובין


הכנת לחם  המתאים לכל ארוחה ומנות פתיחה השילוב בין תערובת קמח מלא וקמח לחם יוצרת מרקם קליל ומיוחד.

 

 

3 כוסות מים פושרים

 

1/2 קוביית שמרים טריים/ 1/2 שקית שמרית.

 

1 כוס קמח מלא

 

1/2 5 כוסות "קמח לחם"

 

1/2 1 כפיות מלח

 

3/4  כוס אגוזי מלך שבורים גס. או אגוזי לוז או זיתי קלמטה

 

1/4 כוס חמוציות או צימוקים בהירים

 

 

במיקסר עם "וו לישה" מערבבים את הקמח המלא, "קמח לחם" והמים כ- 2-3 דקות במהירות איטית ומשאירים בקערה מכוסה במגבת מטבח לחצי שעה.

 

לאחר חצי שעה מוסיפים את השמרים ולשים כ- 2 דקות מהירות איטית ו- 5 דקות במהירות בינונית. מאטים למהירות איטית מוסיפים את המלח ולבסוף את האגוזים. מכסים במגבת מטבח ומשאירים בטמפ' המטבח כשעתיים עד להכפלת הנפח.

 

מחלקים ל- 2 ומעצבים: מוציאים את הבצק מן הקערה לשולחן עבודה מקומח ויוצרים 2 כדורים. מכסים במגבת מטבח ל 15 דקות ומעצבים לאחר מכן לצורה הסופית- צורת כיכר לחם אובלית, מתפיחים כשעה.

 

מחממים תנור ל200 מעלות, מכניסים את תבנית הלחמים למרכז התנור. מניחים  תבנית בתחתית התנור עם כוס מים חמים ואופים כ-45 דקות עד השחמה קלה ושהלחם יציב.

 

החומרים  ל- 2  תבניות כיכר- 2 לחמים

 

טיפסקל  להתפחה ולאפייה

 

רצוי לחרוץ עם סכין חיתוך את הלחם לפני הכנסתו לאפייה כדי לקבל התפחה יפה של הלחם במהלך האפייה.

 

ניתן לאפות את הלחמים על "אבן שמוט"  בדרך זו מתקבל  לחם הדומה לזה של מאפיות הבוטיק, מומלץ לחמם את התנור ואת האבן בתוכו מהתחלה ולהניח את הלחם ישירות ע"ג האבן החמה ולאפות.

 

המתכון באדיבות מיקי שמו, צילום: דן פרץ





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ