רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » לחם פסטו גבינות וזיתים

לחם פסטו גבינות וזיתים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחם פסטו גבינות וזיתים


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון להכנת לחם נפלא לשבועות. מכינים את הבצק יום מראש. משתמשים כאן במזולה לאפייה המקנה לבצק רכות ונימוחות נפלאה ושומרים מכוסה במקרר.  

 

חשוב לדעת הבצק מתקבל דליל ובמבט ראשון נדמה שעשיתם טעות, אך השהייה במקרר מייצבת אותו.  

 

אתם יכולים להשתמש ברוטב פסטו או ברוטב פלפלים אחר וכן אפשר לשלב במלית גבינות לפי טעמכם. כאן בהכנתי את המאפה עם מזולה לאפייה ורוטב פסטו. והשתמשתי בסיר פלא לקבלת מראה מיוחד ומעניין.

 

 

230 גר' מזולה בטעם חמאה

1/2 כוס חלב

3 כוסות קמח

3 כפות סוכר

50 גר' שמרים טריים

1/4 כוס מים פושרים

3 חלמונים

1/4 כפית מלח

1 צנצנת פסטו קנוי  או רוטב פלפלים פיקנטי,

1/2 -3/4 כוס גבינות מפוררות  לפי טעמכם

2 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים דק

 

לציפוי ובזיקה:

1 חלמון

1 כף מים

100 גר' צנוברים (או אגוזי מלך גרוסים)

 

 

 

מחממים  מזולה בטעם חמאה וחלב עד המסה. מסירים מהאש ומצננים קלות.

 

מנפים לקערה גדולה ½2 כוסות קמח, מוסיפים סוכר ומערבבים. מפזרים מעל שמרים ומערבבים. מוסיפים מים וחלמונים ומערבבים.

 

מוסיפים לקמח את  המזולה בטעם חמאה המומסת עם החלב, מערבבים בכף עץ ולשים בידיים או במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לקראת סיום הלישה מוסיפים מלח.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים לילה במקרר. מוציאים למחרת ומשהים עד שמגיע לטמפרטורת החדר.

 

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30X50.

 

מורחים פסטו על המלבנים  מפזרים מעט גבינות,זיתים קצוצים ומגלגלים אותם מהצד הקרוב  אלכם אל הצד המרוחק. מניחים בתבנית משומנת כשהסגירה כלפי מטה.

 

פורסים את הגלילים בעובי ½1 ס"מ ומסדרים בתבנית מסביב כשהמילוי כלפי מעלה.

 

טורפים חלמון ומים ומברישים את הבצק. מפזרים מעל צנוברים, מכסים במגבת ושהים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.

 

אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

 

החומרים לסיר פלא

צילום: שוקה כהן 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ