בקיצור...

  • מכינים תפוחי אדמה במדורה .
  • מכינים את התבשיל.
  • חותכים את תפוחי האדמה.
  • ממלאים בתבשיל המוכן.
  • מגישים חם.

ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » לג בעומר » תפוח אדמה מדורה עם "סלופי-ג'ו" נקניקיות

תפוח אדמה מדורה עם "סלופי-ג'ו" נקניקיות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

תפוח אדמה מדורה עם "סלופי-ג'ו" נקניקיות


פסקל פרץ-רובין


מתכון קל וטעים לגיוון הגשת תפוח אדמה מהמדורה.  

קבלו את תבשיל  הסלופי-ג'ו. מאכל אמריקאי שמקורו לא ידוע, התבשיל  מזכיר את  תבשיל הבולונז. סלופי (SLOPPY), בעברית משמעו מרושל, היות והתבשיל בדרך כלל מוגש בתוך לחמנית המבורגר והתבשיל נוטה לגולש החוצה מהלחמנייה. (לכן קיבל את השם -מרושל)

כאן התבשיל מוכנס לתוך תפוח האדמה שיצא מהמדורה.

 

 

לתפוחי האדמה:

6 תפוחי אדמה גדולים ושטופים

6 יריעות נייר אלומיניום בגודל 40X40

 

לתבשיל הסלופי-ג'ו:

1 חבילת נקניקיות חריפות  (400 גרם)

1 בצל גדול קצוץ גס

2 שיני שום קצוצות

3 פטריות יער קצוצות גס

1 עגבנייה קצוצה גס

1/2 כוס קטשופ או רסק עגבניות

1/2 כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית פלפלת מתוקה

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

1/2 כפית זרעי קימל

 

 

הכנת תפוחי האדמה – מברישים כל יריעת נייר כסף במעט שמן זית. מניחים תפוח אדמה במרכז ועוטפים היטב. מניחים באש עד שהתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה.

הכנת תבשיל הסלופי-ג'ו- קוצצים את הנקניקיות עד לקבלת מרקם גס.

מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות ומוסיפים את השום הקצוץ. מוסיפים את הנקניקיות ומערבבים עד לקבלת צריבה קלה. מוסיפים את הפטריות והעגבנייה הקצוצים  ובוחשים  ומטגנים 2-3 דקות.

מוסיפים קטשופ, מים ובוחשים. מתבלים במלח, פלפל, פלפלת מתוקה טועמים ומתקנים תיבול בהתאם (אפשר לשנות ולגוון בסוגי תבלין האהובים עליכם)  ממשיכים לבשל על אש בינונית עד לקבלת מרקם נעים.

מפזרים מעל פלפל חריף  קצוץ ואת זרעי הקימל ומעבירים לכלי להגשה.

מוציאים את תפוחי האדמה מהאש, חוצים את תפוחי האדמה לאורך  מניחים לאורכו 1-2 כפות של תבשיל  הסלופי-ג'ו, ומגישים חם.

 

 

המתכון באדיבות "מעדני יחיעם"  צילום יחצ' – מאיר קוקבוק





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ