בקיצור...

  • מערבלים חמאה סוכר וביצים.
  • מוסיפים תוך עירבול את יתר החומרים.
  • מעבירים לתבנית מעטרים בבננות.
  • מפזרים מעל סוכר ואופים.
  • מצננים ופורסים.

נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת בננות ואגוזים

עוגת בננות ואגוזים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת בננות ואגוזים


פסקל פרץ-רובין


מתכון לעוגה מסוג ה "חבל לזרוק". לפעמים הבננות שקנינו לא נאכלות בזמן. רגע לפני שמשליכים אותן לפח  אפשר לנסות ולהכין את העוגה הזו.  הבננות מככבות כאן מבלי שהן נראות  וטעמן הנהדר משתלב נפלא עם יתר החומרים.

 

 

150 גרם חמאה, חתוכה

1  כוס סוכר חום

4 ביצים

1/4 2 כוסות קמח, מנופה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 שקית סוכר וניל

4 בננות בשלות, קלופות ומעוכות

3/4 כוס אגוזים, קצוצים

2 כפות צימוקים

1/2 כוס חלב או שמנת חמוצה

 

לעיטור:

1 כוס פרוסות בננות

2-3 כפות סוכר דמררה

 

 

 

מערבלים במערבל חשמלי את החמאה, הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את יתר החומרים, עד לקבלת עיסת בצק אחידה.

 

מעבירים לתבנית ומעטרים בפרוסות הבננה, דוחסים אותן קלות אל תוך עיסת הבצק ומפזרים מעל את הסוכר.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 (מעלות צ') כ-40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש מוציאים ומצננים.

 

 תבנית: מעוטרת בגודל 22 ס"מ או תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

 

 

טיפסקל

ערכו חידון טריוויה – עוגה לבני המשפחה:

במקום לעטר את העוגה בפרוסות הבננה, פזרו  עליה סוכר ומעט גרגרי שומשום ו/או אגוזים גרוסים. בתום האפייה הגישו  פרוסות עוגה  ושאלו מה היא מכילה? תראו שתופתעו…

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ