עוגות בוטיק

רוצים להיות  קצת יותר מקצועיים, או להעמיק  בעולם הפטיסריי?   בוא לטעום מהספר החדש של ר

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » יום העצמאות » שיפודי ירקות

שיפודי ירקות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

שיפודי ירקות


פסקל פרץ-רובין


עכשיו בוודאי כולם עסוקים עם בחירת שלל הבשרים המגוונים אותם מניחים על המנגל. בוחרים את התיבול המתאים, הרוטב, והמשרה הטוב ביותר לנתחי הבשרים הנבחרים.

 

חשבתי שבעידן בו אנו משתדלים להקפיד לשמור על תזונה מאוזנת ועל הבריאות אפשר ואולי רצוי לשלב בין שלל מנות הבשר, דגים, ירקות ופירות.

 

אם החלטתם לשלב את הירקות חשוב לדעת כמה דברים על הדרך הנכונה להגיע לתוצאות טובות .

 

צליית הירקות משתנה מירק לירק מבחינת משך הצלייה, התיבול, אופן השיפוד וההכנה המקדימה;

 

עגבניות– ניתן להניחן שלמות על הרשת למספר דקות אחדות.

 

חציל– בדומה לצליית העגבניות, גם את החציל מניחים על מנגל בעודו שלם, צולים ורק לאחר מכן חוצים לשניים.

 

תפוחי אדמה– תפוח אדמה לוקח לא מעט זמן להתבשל, מומלץ  תחילה לבשלם חלקית לפני הצלייה. מתבלים לפי הטעם, עוטפים בנייר אלומיניום ומניחים על הרשת.

 

קלחי תירס–  רצוי בישול קצר שמותיר אותם פריכים, ומשלימים עם צלייה על האש של מספר דקות מכל צד.

 

שום- אף הוא מומלץ לצלייה. השום מקבל טעם מתקתק, פשוט מניחים על הרשת  ראשי שום שלמים על קליפתם.

 

פטריות– לא מעט סוגי פטריות מותאמים לצלייה על האש כתוספת לצד הבשר, פטריות מלך היער, פורטבלו ושמפיניון הן חלק מהן  שאותן ניתן לצלות שלמות או פרוסות.

 

שיפודי ירקות– ניתן להכין מיקס של ירקות משופדים כדי הדמיון הטובה כשהשמיים הם הגבול; המומלצים הם עגבניות שרי, חצאי פלפלים, קוביות קישואים, שומר, בצל, פרחי כרובית וכו'. מושחים במעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל וצולים דקות ספורות.

 

ירקות טריים– בין אם תבחרו להכין סלט עשיר בירקות בשטח או לחתוך אותו ולהכינו מבעוד מועד בבית, הקפידו לאחסן בתוך קופסאות בעלות סגירה הרמטית שתמנע מהויטמינים "לברוח" כשאת הרוטב יש להוסיף רגע לפני האכילה.

 

ירקות עלים– את ירקות העלים למיניהם כדוגמת חסה ופטרוזיליה שניתן לשלב בסלט טרי, מומלץ לשטוף מראש, לייבש היטב ולאחסן בקופסא הרמטית.

 

פירות  – ניתן לצלות גם פירות. כמו תפוחי עץ שלמים בקליפתם עטופים בנייר כסף, בננות או אננס.

 

או להכין שיפודי פירות לפי טעמכם.

 

מחליפים את שיפוד העץ או הברזל בעשבי תיבול- על מנת להוסיף טעם וארומה בתוך נתחי הבשר השונים, ניתן להחליף את השיפוד המוכר בענפי עשבי תיבול כמו רוזמרין,

 

מנטה, נענע, או ענפי הדרים. לחילופין, ניתן לזרוק ענפי תימין או רוזמרין מתחת לרשת הגחלים בזמן הצלייה כך שריחם וטעמם יידבקו לבשר. בנוסף, גם מעט קליפות תפוז או כוכבי אניס יעניקו לבשר ארומה מיוחדת.

 

 

 

בוחרים שלל ירקות

פטריות

עגבניות שרי

קוביות פלפלים בצבעים

קוביות קישואים

שומר

כרובית ועוד

מכינים שיפודי עץ- משרים במים

משפדים על שיפוד את הירקות . רצוי לשלב בין הגוונים והטעמים.

 

 

להגשה:

הכינו רטבים אהובים עלכם או הסתפקו בזילוף שמן זית מלח ופלפל והגישו חם.

 

באדיבות – "אפונה וגזר " ו "מרינה פטריות הגליל" צילום: יחצ'

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ