בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » חזה עוף ופטריות במעטפת עלי גפן

חזה עוף ופטריות במעטפת עלי גפן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חזה עוף ופטריות במעטפת עלי גפן


פסקל פרץ-רובין


מנה בהשראת המטבח הים תיכוני מדרום צרפת, משלבת מבחר סוגי פטריות, הן אמנם לא זולות, אבל לחג זו הזדמנות נהדרת לשבן בארוחה חגיגית.

 

 

לתבשיל הפטריות:

 

500 גרם פטריות שימאג'י כהות או לבנות

 

500 גרם פטריות מלך היער

 

500 גרם פטריות שיטאקי טריות (לא יבשות)

 

2 בצלי שאלוט פרוסים

 

חצי כוס עלי פטרוזיליה

 

2 שיני שום

 

6 כפות שמן זית

 

4 תפוחי אדמה בקליפה אדומה- קלופים וחתוכים לקוביות

 

מלח פלפל

 

למלית:

 

1 כף שמן זית

 

2 כפות מתבשיל הפטריות

 

1 שן שום כתושה

 

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

6 עלי גפן (משומרים) פרוסים דק

 

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לעוף:

 

2 כפות שמן זית

 

4 חזות עוף (2 "פרפרים" מופרדים), נקיים.

 

מלח, פלפל לבן

 

כ- 12 עלי גפן משומרים  ( לא הכרחי לשטוף)

 

חוט קשירה (אפשר גם חוט רקמה לבן)

 

 

 

 

לתבשיל הפטריות- מסירים את החלק התחתון של פטריות השימאג'י כך מפרידים  אותן אחת מהשנייה. חוצים את פטריות מלך היער לאורכן ופורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מסירים את רגלי פטריות השיטאקי, ופורסים אותן דק.

 

מחממים במחבת רחבה, 2 כפות שמן זית מוסיפים את פטריות השימאג'י, ממליחים בעדינות ומטגנים  4-5 דקות על להבה גבוהה. מעבירים למסננת.

 

חוזרים על הפעולה עם פטריות מלך היער ואחר כך עם פטריות השיטאקי. כל פעם מוסיפים 2 כפות שמן זית.

 

מאחדים במחבת את כל סוגי הפטריות ומטגנים יחד כ 2-3 דקות, מוסיפים את השאלוט הפרוסים ומטגנים דקה נוספות. מעבירים לכלי. שומרים 2 כפות מהתערובת למילוי, ואת היתר שומרים להמשך.

 

מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה מטגנים ומרככים אותם, מוסיפים למחבת את הפטריות ומטגנים עוד 3-4 דקות, מוסיפים את השום הכתוש ואת עלי הפטרוזיליה, מבשלים כדקה ומסירים מהלהבה.

 

מכינים את המלית- במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הפטריות מערבבים כדקה. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה ועלי הגפן מטגנים כ2-3 דקות. מתקנים תיבול ומצננים . את התערובת קוצצים גס בסכין.

 

לעוף- במחבת רחבה, מחממים את שמן הזית ומשחימים את חזות העוף כ- 3 דקות מכל צד, מסירים מהאש ומעבירים על ניר סופג.

 

הרכבת המנה- מסדרים על משטח העבודה, שלושה עלי גפן אחד ליד השני כך שיצרו צורת עיגול, במרכז כל עיגול  מניחים חזה עוף ועליו מניחים כף גדושה מהמלית.

 

מקפלים את צידי עלי הגפן על חזה העוף כך שיכסו אותו לחלוטין. בדרך זו מכינים את יתר החזות. קושרים את עלי הגפן הממולאים באמצעות חוטי קשירה.

 

מסדרים את נתחי העוף בתבנית אפייה/הגשה על גבי נייר אפייה וצולים בתנור בחום 200 מעלות צ' כ- 10-12 דקות. מסירים את חוטי הקשירה ומגישים חם בתוספת תבשיל הפטריות.

 

החומרים ל 4 מנות

 

 

 

 

 

 

תבשיל פיטריות

תבשיל פיטריות

המתכון באדיבות השף מאיר דנון-בישולים צילום: שירן כרמל





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ