'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » אוסובוקו עגל ותבשיל ירקות אביב

אוסובוקו עגל ותבשיל ירקות אביב

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

אוסובוקו עגל ותבשיל ירקות אביב


פסקל פרץ-רובין


מנה אביבית המשלבת  פול טרי, אפונת גינה ועוד ירקות המוגשים עם אוסובוקו של עגל, בעצם תבשיל איטלקי של שוק עגל פרוסה עם יין לבן ועגבניות.

 

 

לאוסובוקו:

2 כפות שמן זית

4 נתחים של שוק עגל פרוסים לעובי של כ 4-5 ס"מ

מלח, פלפל לבן טחון

1 יח' בצל גדול

1 יח' גזר גדול

1 ענף סלרי ללא עלים

1 כפית רסק עגבניות

1 כוס יין לבן

4 שיני שום

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 עלה דפנה

4 גבעולי טימין

8 גבעולי פטרוזיליה ללא עלים

2 כוסות ציר בקר או מים

 

לתבשיל הירקות:

500 גרם אפונה טרייה (עם התרמילים)

500 גרם פול טרי (עם התרמילים)

500 גרם אפונה סינית

250 גרם שעועית ירוקה

4 גזרים קטנים קלופים

2 לפתות קטנות קלופים

4 תפוחי אדמה קטנים קלופים

250 עגבניות שרי תמר

1/2 כוס זיתים שחורים איכותיים מגולענים

מלח, פלפל לפי הטעם

 

 

לאוסובוקו -מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית  כ-2-3 דקות, מתבלים את  נתחי הבשר במלח ובפלפל ומשחימים אותם כ- 3-4 דקות מכל צד.

 

חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות ומוסיפים לבשר. מבשלים על  להבה בינונית- חזקה כ- 4 דקות.

 

מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים מספר שניות ומוסיפים את היין הלבן, השום, העגבניות, עלה הדפנה, הטימין, והפטרוזיליה. מבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזל מצטמצם בחצי.

 

מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מכסים  ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צ' לכשעתיים – שעתיים וחצי. במהלך הבישול בתנור מקפידים לוודא מדי 40 דקות שיש מספיק נוזלים בסיר. אם הנוזל התאדה, מוסיפים מים לפחות כדי מחצית מגובה הבשר.

 

לתבשיל הירקות- בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח ומבשלים בו לפי הסדר ובנפרד את כל הירקות הירוקים במשך כ- 3 דקות. מעבירים כל ירק למי קרח ומסננים. מרכזים את כל הירקות בקערה.

 

חותכים את הגזרים, הלפת ותפוח האדמה לחתיכות קטנות ומבשלים בנפרד במים. כשהירקות מוכנים אבל לא רכים מדי, מסננים אותם ומעבירים לקערת הירקות הירוקים.

 

חותכים את העגבניות לחצאים ומוסיפים לקערת הירקות מוסיפים את הזיתים השחורים. מתבלים במלח ופלפל.

 

מעבירים את הירקות לתבנית שטוחה יחד עם נוזל הבישול של הבשר ומחממים טועמים ומתקנים תיבול . מניחים מעל את הבשר מכסים ואופים בתנור בחום 180 מעלות כ- 30 דקות. מגישים חם.

 

החומרים ל- 4 מנות

 

המתכון באדיבות  השף מאיר דנון-בישולים צילום: שירן כרמל





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ