וינו סוקה מסעדת גורמה

"את  חייבת להגיע למסעדת "וינו סוקה" - מסעדת גורמה כשרה, בהרצליה פיתוח". כך חברתי פתחה את שיחתה עימי בטלפון ... והמשיכה ...

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » תפוחי אדמה ממולאים / מַפְרוּם

תפוחי אדמה ממולאים / מַפְרוּם

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

תפוחי אדמה ממולאים / מַפְרוּם
מתכוני עדות מהמטבח הטריפוליטני

תגיות: טריפוליטניים, ירקות, מפרום, עדות, קציצות



פסקל פרץ-רובין


במטבח הטריפוליטני, המפרום היא  ה"מלכה" ונחשבת לסמל עושרו, ניחוחו וטעמיו הפיקנטיים של מטבח זה. המפרום הן קציצות ירק ממולאות במלית בשר אוורירית.

 

קציצות המפרום בגרסתן הבסיסית מבוססות על תפוחי אדמה, אך באירועים חגיגיים כמו בר מצווה, טקסי חינה, חתונות וכיוצא באלה, מעשירים את סיר המפרום הבסיסי במבחר ירקות ממולאים המצטופפים כולם לצד מפרום תפוחי האדמה וצפים יחד ברוטב אדמדם פיקנטי.

 

פורסים את תפוחי האדמה או כל ירק אחר  לפרוסות (אפשר גם להשאיר כל שתי פרוסות מחוברות בקצה) ובין הפרוסות ממלאים במלית המוכנה. טובלים את המפרום בקמח ובביצה טרופה ומטגנים בשמן.

 

הכנת המפרום נחשבת למורכבת וארוכה, ואכן היא דורשת לא רק מיומנות אלא בעיקר זמן.מגישים על מצע של גרגירי קוסקוס, אולם אפשר להגישן גם לצד אורז לבן.

 

שלב הטיגון (4) הוא מסורבל למי שמתנסה בזה לראשונה, ואולי הקציצות לא יתקבלו יפות כל כך, אך עם הזמן טכניקת הטיגון משתפרת והקציצות יהיו יפות יותר ומעוצבות.

 

מפרום-מלופף

מפרום-מלופף

 

טיפסקל – פטנט למפרום ללא טיגון ובריא

היות ושלב הטיגון מסורבל , אורך זמן ובעיקר לא כל כך בריא אני פיתחתי טכניקה שמקצרת את  העבודה חוסכת בקלוריות ובריאה יותר.

 

אני מכינה את הרוטב לבישול הקציצות וטובלת את המפרום בקמח וביצה טרופה אך במקום לטגן אני מכניסה אותן לתוך הרוטב הרותח מצופפת  זה לצד זה. מכסה מביאה לרתיחה.

 

ממשיכה לבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות ומעבירה את הסיר לתנור שחומם מראש חום בינוני 180 מעלות צ' ואופה/צולה את המפרומים עוד כ30 דקות עד לצמצום הנוזלים והשחמת המפרומים.

 

לפניכם כאן המתכון בדרך המקובלת והמקורית, אתם יכולים לבחור לדלג על הטיגון לפי הפטנט שלי.

 

 

6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ושטופים

15-20 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק

4 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים דק

500 גרם בשר בקר טחון (קצת שמן, מיועד לקציצות)

16 שיני שום, קלופות, שטופות וכתושות

2 פרוסות לחם, שרויות במים

3/4 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

1 כפית שטוחה קינמון טחון

 3 ביצים

 

לטבילה:

1 כוס קמח, מנופה

2-1 ביצים, טרופות

 1 כף רסק עגבניות

4 כפות מים

שמן לטיגון

 

לרוטב:

3 כפות שמן

1 בצל גדול, קלוף, שטוף וקצוץ

2 שיני שום, קלופות, שטופות וכתושות (לא הכרחי)

 3 עגבניות שטופות וחתוכות לקוביות קטנות

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה

1/4 כפית  כרוויה טחונה (קימל)

1 כפית פלפלצ'ומה

3-2 כוסות מים

 

שאריות של תפוחי אדמה, או קולרבי, או לפת, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ 

 

 

אחרי שזיוף בתנור וללא טיגון

אחרי שזיוף בתנור וללא טיגון

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ (או חותכים לצמדי פרוסות מחוברות). משרים בקערה עם מים ומעט מלח. משרים את הפטרוזיליה והבצלים הקצוצים בקערה עם מים כ-10 דקות.

 

שמים את הבשר הטחון בקערה עמוקה. מוסיפים את השום הכתוש. סוחטים את הנוזלים מהפטרוזיליה, הבצלים ופרוסות הלחם, ומוסיפים לקערה.

 

מערבבים ומוסיפים את הפלפל השחור, המלח, הכורכום, הקינמון והביצים. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל שחור.

 

מסננים את המים מפרוסות תפוחי האדמה ומנגבים אותן היטב. נוטלים 1-2 כפות מהמלית, צרים כדור ודוחסים אותו בין שתי פרוסות תפוח אדמה או כל ירק אחר. מהדקים היטב ומעצבים. בדרך זו מכינים את כל הקציצות ומניחים על מגש.

 

 שמים בקערית אחת את הקמח ובקערית אחרת טורפים את הביצים עם רסק העגבניות והמים. מחממים שמן במחבת רחבה. מגלגלים כל מפרום  בקמח ואחר כך טובלים  בביצה הטרופה. מטגנים בשמן חם משני הצדדים עד גוון חום זהוב.

 

להכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים אליו את הבצל ומטגנים עד לגוון זהוב. מוסיפים את השום ואת קוביות העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים.

 

מערבבים תוך הוספת המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מניחים בתחתית הסיר את שאריות הירקות החתוכים ומביאים שוב לרתיחה. מסדרים ברוטב את הקציצות המטוגנות כשהן חופפות (על הנוזלים לכסות בכ-1 ס"מ את הקציצות).

 

מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים  ומבשלים כ-1/2 1 שעות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת והרוטב מסמיך.

 

החומרים: לכ-30 קציצות בינוניות

  

 

 

מפרום ברוטב לפני אפייה/צלוייה

מפרום ברוטב לפני אפייה/צלוייה

                                                                                                                   

מפרום אחרי אפייה/צלייה

מפרום אחרי אפייה/צלייה





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ