"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » ריבועי מצה שוקולד ואגוזים

ריבועי מצה שוקולד ואגוזים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

ריבועי מצה שוקולד ואגוזים
קטגוריות: חגים, מתכונים, פסח

תגיות: מצות, פסח, שוקולד



פסקל פרץ-רובין


הרעיון לריבועי המצה הללו נוצרו מזיכרונות ילדות  של מצות טבולות  בסירופ.  אימי נהגה לקחת מצות לחלקן לארבע, להרטיבן קלות, לטגן בשמן ולבשל בסירופ סוכר ריחני-  במי מזהר או מי שושנים או קינמון.

 

הילדים (כמו הבוגרים) בפסח אוהבים שוקולד עם מצה החלטתי לשלב בין הגרסה של ילדותי לבין הגרסה האהובה על ילדי.

 

כך נוצרו ריבועי המצה הנפלאים הללו. אפשר כמובן להרטיב את המצות או לצקת ישר על המצה שוקולד מומס ולפזר אגוזים ולצנן. אולם מצאתי שאם אופים את המצות עם סירופ ( כמו בגרסה של אימי) ומצפים בשוקולד מומס מגיעים לתוצאות טובות יותר.

 

את אותו רעיון אפשר להכין עם פיצוחים מלוחים  ומעט פלפל אדום או שחור גרוס ואז ריבועו המצות מקבלים ניחוח וטעם לא שיגרתי בין מלחו מתוק עם יקצוץ פיקנטי. זו דרך נפלאה גם לסיים את המצות שנותרו בתום החג.

 

 

 

 

 

 

3 מצות

100 גרם חמאה, מרגרינה, מזולה לאפייה

1/2 כוס סוכר חום דחוס

2 כפות מייפל או סילאן

1/4 כפית קינמון (לא הכרחי)

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד מרירי, או חלב

1 כפית שמן

 

 

לפיזור:

3/4 – 1 כוס אגוזים –שילוב של מספר אגוזים או סוג אחד בלבד כמו: אגוזי פקאן, אגוזי מלך, שקדים, לוז, קשיו קלויים.

 

 

 

 

 

מסדרים את המצות בתבנית תנור . מניחים בקלחת את החמאה, סוכר חום, מייפל או סילאן, וקינמון וממיסים היטב על להבה בינונית. יוצקים בכף על כל המצות שיכבה אחידה של סירופ.

 

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' ואופים כ-10 דקות לקבלת מרקם אחיד ומקורמל .

 

ממיסים את השוקולד במיקרוגל (או באמבט אדים-באן מרי) מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. יוצקים את השוקולד על המצות ומצפים בשכבה אחידה ובזריזות.

 

מפזרים מעל את האגוזים הקלויים בשכבה אחידה ומכניסים למקרר לשעה לצינון אחיד והתגבשות.

 

מוציאים מהמקרר וחותכים את המצות לריבועים גדולים או קטנים. לא נורא אם המצות לא נחתכות היטב ופה ושם נשברות. 

 

 

ריבועי מצות

ריבועי מצות

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ