החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » עוגת פיסטוק ומוס גבינה ולימון

עוגת פיסטוק ומוס גבינה ולימון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת פיסטוק ומוס גבינה ולימון


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון לעוגת עשירה וחגיגית כיאה לחג הפסח, יש להכינה לפחות יום קודם כי המוס צריך להתייצב.

 

לדקוואז פיסטוק:

 

7 חלבונים (215 גרם)

1/4 כוס סוכר

11/4 כוסות אבקת סוכר (135 גרם)

 3/4 2  כוסות פיסטוקים טחונים (225 גרם)

 

למוס גבינה ושוקולד לבן:

1 כף מים

2 כפות סוכר (40 גרם)

4 חלמונים (80 גרם)

1/2 שקית ג'לטין (8 גרם)

2 כפות מים (40 גרם) – להמסת הג'לטין

200 גרם שוקולד לבן מומס (במקרוגל או בבן מארי –אמבט מרים)

200 גרם גבינת שמנת

400 גרם גבינה לבנה 9%

קליפה מגוררת מלימון אחד

350 גרם שמנת מתוקה

 

לציפוי גנאש שוקולד לבן :

150 גרם שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן

מעט צבע מאכל לבן (לא חייב)

 

 

להכנת  דקואז פיסטוק  – מקציפים במערבל חשמלי את החלבונים  במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

 

מערבבים בקערה  את האבקת סוכר והפיסטוקים הטחונים.  מוסיפים אל הקצף בתנועות קיפול. מעבירים אל שקית זילוף ומזלפים בצורה ספירלית עיגול  בקוטר 22 ס"מ.

 

על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה . אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 15 דקות.

 

להכנת מוס הגבינה – ממיסים את הסוכר והמים בסיר על להבה נמוכה לקבלת סירופ. מקציפים במערבל חשמלי החלמונים ומוסיפים את סירופ הסוכר  בהדרגה תוך הקצפה  עד לקבלת קצף סמיך.

 

בקערית ממיסים את הג'לטין עם המים במיקרוגל כ-20 שניות  ומוסיפים לקציפת החלמונים.

 

מערבבים בקערה את הגבינות ומוסיפים 1/3 מהכמות  אל קציפת החלמונים מבלעים בתנועות קיפול  ומוסיפים את יתר הגבינות, מבלעים לקבלת מרקם אחיד וחלק.

 

מוסיפים אל הקציפה והגבינות את השוקולד הלבן המומס ואת קליפת הלימון המגוררת. מקציפים במערבל החשמלי את השמנת ומבליעים בקציפת החלמונים והגבינות.

 

הרכבת העוגה- מניחים בתחתית תבנית עגולה ( בקוטר 22 ס"מ)  את הדקואז' פיסטוק יוצקים מעל את מוס הגבינה . מכסים בניילון ניצמד ושומרים במקפיא לילה.

 

להכנת  ציפוי הגאנש – יוצקים את השמנת לסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים היטב להמסה חלקה ואחידה. מצננים מעט.

 

מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים עליה בצורה אחידה את ציפוי הגאנש מצננים ומעטרים בשבבי שוקולד לבן ופיסטוקים.

 

 החומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

 

טיפסקל  – נשארו חלמונים?

חלמונים שנותרו ניתן לשמור  עד 3 ימים  במקרר ולהכין  מהם קרם בורלה קרם, פטסייר קרם, אנגלייז

 

 המתכון באדיבות מאיה רביבו מנהלת מגמת קונדיטוריה דן גורמה ת"א  צילום יחצ'- אסף אמברם

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ