נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » טארט אגסים עם קרם שקדים

טארט אגסים עם קרם שקדים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

טארט אגסים עם קרם שקדים


פסקל פרץ-רובין


מתכון נפלא לטארט אגסים. הוא מתאים להכנה גם בחג הפסח, מחליפים את הקמח הרגיל בקמח מצה.

 

כשמכינים את הבצק עם קמח מצה עדין חשוב שהבצק יהיה קר מאוד שרק יצא מהמקרר ובמהלך כל תהליך

 

העבודה יש לשמור אותו  בקרור (כיוון שהבצק רך ומעט דביק מהרגיל)

 

לאגסים:

 

 

5-6  אגסים קלופים

 

700  מ"ל יין אדום (באיכות טובה)

 

200 גרם סוכר

 

1 מקל וניל

 

2 מקלות קינמון

 

מים עד כדי כיסוי הפרי

 

לבצק פריך:

 

150 גרם חמאה, מזולה לאפיה, מרגרינה .

 

3/4 כוס אבקת סוכר  (80 גרם)

 

1/2כפית תמצית ווניל

 

1 ביצה

 

1/4כפית מלח

 

11/4 כוסות קמח  רגיל או קמח מצה לעוגה  (180 גרם)

 

3/4 כוס שקדים טחונים (100 גרם)

 

לקרם שקדים:

 

1 חבילה  קטנה של חמאה (100 גרם)

 

1/2 כוס אבקת סוכר (100 גרם)

 

1 יחידה ביצה

 

11/4 כוסות אגוזי לוז  קלופים טחונים (110 גרם)

 

1 כף קורנפלור/קמח מצה (10 גרם)

 

לעיטור:

 

1/2 כוס אגוזי לוז  קלופים קצוצים גס

 

 

 

 

לאגסים -מניחים בסיר את האגסים מוסיפים את היין, הסוכר, סוכר הוניל והקינמון מערבבים קלות ויוצקים מים עד לכיסוי האגסים.

 

מביאים לרתיחה  על להבה בינונית  ומבשלים חמש דקות ברתיחה מלאה. מכבים את הלהבה ומצננים בנוזלים ( רצוי להכין את האגסים יום קודם  כך הם מקבלים הרבה יותר טעם וצבע ).

 

לבצק הפריך-  במערבל  חשמלי בעזרת  ה"גיטרה" מערבבים  את החמאה עם אבקת סוכר והוניל.

 

מוסיפים את הביצה ואת החומרים היבשים ומערבלים עד לקבלת בצק פרורים ומאחדים יחד ( אין לערבל יותר מידי) ועוטפים בנילון נצמד.  מכניסים למקרר לשעה.

 

לקרם השקדים- מערבל חשמלי בעזרת ה"גיטרה" מערבבים  היטב  את החמאה ואבקת סוכר.  מוסיפים את הביצה,

 

האגוזים הטחונים, קורנפלור או קמח מצה  וערבבים  לקבלת תערובת הומוגנית (אחידה).

 

הרכבת הטארט -מרדדים את הבצק  לעלה בעובי  1/2 ס"מ ומרפדים את התבנית . ממלאים את הקילתית  בקרם אגוזי הלוז  עד ל-  3/4 מגובה  הקילתית.

 

מסננים את האגסים  מהנוזלים, חוצים אותם לאורכם ומגלענים. מסדרים חצאי אגסים  על פני קרם האגוזים מעטרים באגוזי לוז קצוצים גס.

 

אופים  בתנור שחומם מראש  לחום  של – 170 מעלות צ' כ30-35 דקות . הטארט מוכן שהקרם שקדים מוזהב ויציב.

 

החומרים לתבנית : פאי בקוטר 24  או תבנית מאורכת

 

המתכון באדיבות מאיה רביבו מנהלת מגמת קונדיטוריה דן גורמה ת"א  צילום יחצ'- אסף אמברם





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ