אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » מרק עוף עם קניידלאך

מרק עוף עם קניידלאך

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מרק עוף עם קניידלאך


פסקל פרץ-רובין


מתכון למרק הכי בסיסי, הכי עשיר, המביא רפואה לנשמה בכל זמן. "הפנצילין " של האמא היהודיה מכל התפוצות.

המתכון משתנה ממטבח אחד לשני אבל הבסיס נשאר אותו דבר עוף, ירק ,עשבי תיבול ובישול ממושך החובק בו המון אהבה.

ניתן למצוא שלל גרסאות וטכניקות להכנתו וכל אחד נשבע שגרסתו הטובה ביותר לפניכם גרסה מוצלחת ואהובה עלי.

 

 

 

5 מנות עוף מנוקות, שטופות ומסוננות

4 כנפיים ו-2 גרונות עוף, מנוקים, שטופים ומסוננים

5  גזרים, קלופים, שטופים וחתוכים לחתיכות גדולות

2 בצלים גדולים קלופים, שטופים וחתוכים לרבעים

1 שורש סלרי קלוף, עם העלים

1 שורש פטרוזיליה קלוף,עם עלים

4 גבעולי סלרי עלים כולל העלים

צרור גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק

10  גבעולי שמיר

מלח ופלפל לפי הטעם

 

 

כופתאות קמח מצה/ קניידלך

כופתאות אלו מגישים במרק עוף צח,לפי האגדה, נוהגים להכין את הקניידלך בפסח לזכר האבנים שאותן נאלצו בני ישראל במצרים לזרוק כדי להשתחרר מאזור חסום שאליו נקלעו.

גם לקניידלך תמצאו טכניקות וגרסאות מעניינות להכנה. יש המערבבים ביצים שלמות או מקציפים את החלבונים כדי לקבל מרקם אוורירי יותר.

 

 

3/4 כוס קמח מצה

1 כוס מים או מרק

1 כף שמן

1/2 כפית מלח

1-2 ביצים

מעט פלפל לבן ומעט זנגביל (לא הכרחי)

 

 

החומרים מספיקים לכ-20 כופתאות בינוניות

 

להכנת המרק – יוצקים מים לסיר גבוה עד מחציתו מוסיפים את נתחי העוף, הכנפיים והגרונות, ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מסננים ושוטפים היטב.

 

 מכניסים את חלקי העוף שוב לסיר עם מים עד כדי כיסוי ומביאים כמעט לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות. מסלקים את הקצף והשומן וממשיכים לבשל.

 

מוסיפים את הגזרים, הבצל, שורש הפטרוזיליה, וגבעולי הסלרי, מעט מלח ופלפל מערבבים ומבשלים כשעה וחצי. מנקים שוב שומן וקצף ומוסיפים את הפטרוזילה השמיר  מבשלים כ-10 דקות מסננים את המרק. שומרים את נתחי הבשר שרוצים להגיש, ואת הגזרים.

 

להכנת הקניידלך- שמים את הקמח בקערה מוסיפים את המים תוך בחישה, מוסיפים את השמן המלח הביצים שלמות או להוסיף את החלמונים  להקציף את החלבונים  ולהוסיף, הפלפל והזנגביל. מערבבים לקבלת תערובת אחידה  ומשהים במקרר כחצי שעה.

 

ממולאים סיר במים עד כ-3/4 מגובהו ומביאים לרתיחה . נוטלים בכף מן התערובת המוכנה ויוצרים כדורים בקוטר5-4 ס"מ בידיים רטובות. מטילים את הכופתאות למים הרותחים. מבשלים 20-30 דקות בסיר מכובה. מסננים ומגישים כתוספת למרק העוף.

 

החומרים: ל-8-6 מנות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ