"משולחנה של אסתר המלכה"

מעצם עיסוקי באוכל מגיעים אלי ספרי בישול שונים ומגוונים, המטפלים לא פעם באוכל בדרכים מיוחדות ומעניינות.  השבוע היגיע אלי ספר ענק, גדו

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » ירקות » ירקות מבושלים » ארטישוק ממולא בנוסח פרובנס

ארטישוק ממולא בנוסח פרובנס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

ארטישוק ממולא בנוסח פרובנס


פסקל פרץ-רובין


לבבות ארטישוק ממולאות במלית עגבניות וצנוברים מוגשות עם גבינת סנט מור.

 

 

5-6 ארטישוקים

שמן זית

מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס, טימין 3-4 שיני שום

 

למלית:

4 עגבניות חצויות צלויות בתנור

1-2 שיני שום כתוש

3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס צנוברים

2-3 כפות פירורי לחם

3 כפות שמן  זית

3 כפות פרמזן

מלח ים , פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לעיטור:

1/2 גבינת סנט מור פרוסה

 


חותכים / קוטמים את ראש הארטישוק ואת הגבעול כך שנשאר החלק המרכזי הליבה והלב.

 

מסדרים בתבנית אפיה עמוקה את הארטישוקים זה לצד זה. מוזגים שמן זית עד למחצית גובה (ניתן לשלב חצי מהכמות מים וחצי מהכמות שמן זית)

 

מפזרים  מעל מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס, עלי תימין , ושיני שום שלמות. מכסים בנייר אפייה צמוד לארטישוק ואוטמים עם שכבה כפולה של נייר אלומיניום.

 

מכניסים לתנור בחום  180   מעלות צ' כשעה. מוציאים מהתנור ובודקים בעזרת סכין דקה וחדה שהארטישוקים התרככו. פותחים את הכיסויים ומניחים לקירור מחוץ לתנור.

 

כשהארטישוקים התקררו בעזרת כפית ובעדינות מוציאים את ליבת הארטישוק. את ה"תפרחת" ו"השערות" כך שנוצר חלל עמוק אותו ניתן למלא, מצננים.

 

בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית, מתבלים וממלאים את ליבות  הארטישוקים.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל-200  מעלות צ'  כ- 10 דקות  מגישים חם ומסדרים מעל את פרוסות הגבינה.

 

החומרים ל-5-6 מנות

 

המתכון באדיבות נועם יעקובא – ארטישוקים צילום: איה וינד.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ