סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » על נפלאות הקינואה

על נפלאות הקינואה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


 אז מה אם אין לה טעם. היא מזינה, מתגמלת, ואם תבשלו אותה נכון ותשקיעו בטעמים שסביבה, הקינואה תהפוך למעדן.

 

 

 

אני זוכרת היטב את המפגש הקולינרי הראשון שלי עם גרגרי הקינואה הבטתי בחשדנות בערמת  גרגרים בהירים קטנטנים שהונחו לפני וניסתי להבין מה זה.

 

 

 

תחילה לקחתי חופן לכף ידי, מששתי ובוללתי בין אצבעותי. בסוף החלטתי לטעום אותם, וכלום. אין להם טעם מוגדר, מן תפלות. משם מה הם הזכירו לי גרגרי דוחן, או כפי שחברתי תקפה מיד,  "מה זה הדבר הזה, אוכל של ציפורים או תוכים?

 

 

 

כמו כל דבר ראשוני במטבח שלי, התחלתי  לשחק עם המוצר: לבשל אותו בישול פשוט, כדי להבין איך הוא מתנהג, אם הוא תופח, מחליף גוון או מרקם, מה טעמו, והכי חשוב – מה ניתן להכין באמצעותו. וכך בתוך כמה ניסיונות בישול מרתקים,  פשוט התאהבתי בגרגרים המוזרים הללו.

 

 

 

מאוחר יותר הבנתי שעם הגרגרים הללו מתפתחת מערכת יחסים מוזרה: או שאוהבים אותם או שממש לא יכולים לסבול אותם. החלטתי להקדיש את הכתבה לנמנים עם הקבוצה השנייה.

 

 

 

הקינואה היא אם הדגנים. מדובר צמח חד שנתי (זרעי הצמח ‎ Chenopodium Quinoa), קרוב משפחה של הסלקים, שגדל בהרי האנדים בדרום אמריקה.

 

 

 

גרגירי קינואה

גרגירי קינואה

 

 

למה לבשל או לאכול קינואה? ערכם התזונתי של הגרגרים הקטנים האלה  גבוה מאוד. הם דומים בערכים התזונתיים לדגנים, לכן "מתייחסים אליהם" בהתאם  (צורת הבישול של הקינואה מזכירה את דרך הבישול של הדגנים).

 

 

 

הקינואה מכילה כמות גדולה של חלבון ועשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים, אבץ, זרחן, ברזל ומגנזיום.

 

 

 

היא לא מכילה גלוטן וממשמשת פתרון לחולי הצליאק ולאלה שלא אוכלים מוצרי חיטה. כיום, לשמחתי, תוכלו למצוא בכל חניות הטבע סוגי קמחים, לחמים, פסטות, חטיפים ושפע מוצרים  העשויים מקינואה. ומהווים תחליף מזין וטעים לדגנים שאסורים.

 

 

 

כולנו מכירים את גרגרי הקינואה הבהירים אך תוכלו למצוא גם קינואה שחורה,שהיא בעלת ערך תזונתי שווה לזו הלבנה, והקינואה אדומה, שמכילה אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) נוספים.

 

 

 

 

 

איך מבשלים קינואה?

 

במהלך הניסיונות במטבחי שילבתי מספר טכניקות לבישול כדי לבדוק איזה מהן מיטיבה עם הגרגרים. היו אלו שיטות בישול בסיסיות וקלות.

 

 

 

כולן צלחו, כך שהעדפה לשיטה כזו או אחרת תלויה אך ורק בטעם שלכם.

 

 

 

הסוד, או יותר נכון הפטנט, בבישול נכון של גרגרי קינואה הוא שטיפה, שטיפה ועוד פעם שטיפה לפני הבישול. רצוי וחשוב לשטוף אותה היטב במי ברז זורמים.

 

 

 

כמות הנוזלים – בדומה לבישול באורז, גם כאן תמצאו גרסאות שונות לכמות הנוזלים הנדרשת

 

 

 

לבישול – כמות כפולה מכמות הדגן או פי 1.5 מכמות הדגן. גם כאן לדעתי הגורם הקובע הוא הטעם. יש שיעדיפו את הגרגרים אל דנטה ויש שיעדיפו אותם רכים מאוד.

 

 

 

העשרה, גיוון וטעם– היות שלגרגרי הקינואה אין טעם דומיננטי, אפשר להוסיף להם כל תבלין החביב עליכם, אפשר לשלב בנוזלי הבישול שום כתוש, ירקות חתוכים בצורות שונות ומגוונות,

 

 

 

קטניות רצועות בקר, חזה עוף או נתחי דג מבושלים. שפע של עשבי תיבול ופירות מיובשים כל אלו הופכים את הגרגרים למנה מיוחדת ועשירה.

 

 

 

כמו כן גרגירי הקינואה המבושלים יכולים להיות סוג של מלית בירקות, בבשרים או בעוף, וכן קל לשלבם כמצע ברוטב ירקות ובמאפים.

 

 

 

שיטות הבישול:

 

 

 

קלייה – קולים כוס גרגרי קינואה בסיר למשך כדקה או שתיים ומוסיפים נוזלים (שתי כוסות). מביאים לרתיחה, מבשלים כ-20 דקות בסיר מכוסה על להבה נמוכה. מתבלים ומפוררים את הגרגרים במזלג.

 

 

 

טיגון – מחממים בסיר שתי כפות שמן קנולה או  שמן זית. מוסיפים כוס קינואה,  מטגנים קלות על להבה גבוהה ויוצקים שתי כוסות מים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.

 

מבשלים 20 דקות. מתבלים  ומפרידים בין הגרגרים במזלג.

 

 

 

בישול – ישנן שתי שיטות לבישול קינואה. באחת  שמים בסיר את גרגירי הקינואה ( כוס אחת)  ושתי כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

 

מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, מבשלים 20 דקות, מתבלים ומפוררים בין הגרגרים במזלג.

 

בשיטה השנייה מבשלים את גרגירי הקינואה בהרבה מים. אחרי 20-15 דקות טועמים. אם הגרגרים רכים בדרגת

 

אל דנטה מסננם.אחרי שמצננים היטב, מוסיפים את הירקות, את עשבי התיבול ואת התבלינים הרצויים.

 

 

 

 

קינואה

קינואה

 

 

קינואה ותוספות ברגע…

 

ניתן לשלב כמעט כל דבר עם גרגרי הקינואה, מבשלים את הגרגרים ומוסיפים להם עדשים כתומות מבושלות, עשבי תיבול כמו כוסברה, נענע, פטרוזיליה, בזיליקום או שמיר קצוצים דק,

 

 

 

בצל ושום. מוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל  ומיץ לימון. מערבבים קלות ומקבלים תוספת מעניינת.

 

 

 

רוצים אותה קצת יותר מתקתקה? שלבו קוביות דלעת או בטטה מבושלת, שקדים, אגוזי פקאן או אגוזי מלך קלויים וקצוצים, סילאן או דבש, מערבבים, מתבלים והטעם כבר בפנים.

 

 

 

טיפסקל לבישול קינואה

 

השתדלו לגוון במינים והגוונים של הקינואה על מנת לעשיר ולגוון את צורת ההגשה.

 

 

 

טיפסקל להגשת הקינואה

 

אפשר להגיש את גרגרי הקינואה כמנה חמה או קרה.

קבלו מבחר מתכונים עם קינואה:

פשטידת קינואה ותרד

פלפלים וקישואים ממולאים

קינואה עם עשבי תיבול וחמוציות

פלפלים בתלית קינואה צנוברים ועשבי תיבול

פילה לברק על מצע דגנים קינואה ומנגולד

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ