בקיצור...

  • מכינים את גרגרי הקוסקוס.
  • מכינים את המלית.
  • ממליאים בין שכבות הקוסקוס.
  • מאדים, מכינים סירופ, יוצקים על העוגה.
  • מצננים ופורסים.

נא להכיר: שף אורן דגן כפיר

אורן התחיל ללמוד  את רזי הבישול והקונדיטוריה במרכז למקצועות הקולינאריה "עושים בישול" לאחר זכייה במקום ראשון בתחרות ארצית .

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » עוגת קוסקוס/ פרקה

עוגת קוסקוס/ פרקה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת קוסקוס/ פרקה


פסקל פרץ-רובין


לפניכם עוגה  מפתיעה ולא שגרתית מהמטבח התוניסאי. העוגה עשויה מגרגרי קוסקוס המונחים בכלי האידוי, ובין שכבות הגרגרים מוסתרת מלית עשירה תמרים קצוצים צימוקים ואגוזים.

 

שילוב מעניין זה מניב עוגה מעניינת וטעימה.  במטבח התוניסאי העוגה מוכרת בשמה פרקה נוהגים להכינה תוך כדי אידוי גרגרי הקוסקוס ושילוב המלית או אז מתקבלת עוגה לא יציבה ודי מתפוררת. 

 

יש היוצקים על פני הפרקה בתום האידוי מעט סירופ סוכר מוכן והוא מיצב את הכול כך מתקבלת עוגה יציבה ואחידה.

 

גרסה נוספת בה נתקלתי שמכינים את גרגרי הקוסקוס ורק אז מערבבים עם חומרי המלית ומגישים כך מפורר ועשיר בטעמים.

 

 

 

מכינים את גרגרי הקוסקוס

 

למלית:

 

500  גרם תמרים מסוג מג'הול מגולענים וקצוצים דק

1 כוס אגוזי מלך ,פקאן, או שקדים קצוצים גס

1/2 1 כפיות קינמון

1/2 כפית ציפורן

1 כף קליפת תפוז מגוררת או 1 כפית תמצית שקדים

3-4 כפות סוכר דמררה

1/2 – 3/4 כוס מים

 

לסירופ סוכר:

1 כוס סוכר

3/4 כוס מים

מיץ מחצי לימון

 

 

 

 

מכינים את גרגרי הקוסקוס לפי הוראות ההכנה…

 

בוחשים יחד את כל חומרי המלית בסיר בינוני, מעמידים על להבה בינונית ומבשלים תוך בחישה עד לקבלת תערובת אחידה.

 

בזמן אידוי גרגרי הקוסקוס בפעם השלישית מסדרים  בכלי האידוי (קישכש) שכבה של גרגרי קוסקוס מעלה שכבה של מלית ומעל שוב גרגרי הקוסקוס .

 

אפשר גם  להכין שתי שכבות או להסתפק באחת. ממשיכים בבישול מעל הבורמה. מצננים ומגישים כך ( מעט מתפורר),

 

או מכינים את סירופ סוכר ויוצקים על פני העוגה בתום האידוי. מחכים עד לקירור מוחלט והופכים על מגש. וחותכים בהתאם.

 

להכנת הסירופ- מניחים את כל החומרים בסיר ומבשלים כ-25 דקות עד לקבלת סירופ צמיגי ויוצקים מעל לקוסקוס הממולא ןמצננים.

 

 

עוגת קוסקוס/פרקה -ממולאת תמרים ואגוזים

 

 

טיפסקל להכנה מהירה

אפשר לקצר תהליכים, מכינים את גרגרי הקוסקוס מהתחלה ועד הסוף ( בגרסה המקורית של האידוי)

 

או מכינים את גרגרי קוסקוס משקית יש להשתמש בגרגרים הדקים ואפשר גם בקוסקוס מלא. מוסיפים לגרגרים המוכנים בכל דרך או שיטה  את כל התוספת של המלית (ללא סירופ)

 

מערבבים ומגישים כך בקעריות אישיות פשוט מעדן. או משטחים בתבנית מרובעת ממלאים מכינים סירופ ויוצקים מעל, מצננים וחותכים למלבנים.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ