בקיצור...

  • מעבלים חמאה ,סוכר,סוכר וניל וביצים.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח יוגורט וחלב
  • יוצקים חצי כמות לתבנית.
  • מוסיפים לבלילה את הקקאו והחלב
  • מעבירים על הבצק בתבנית ,ואופים

בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » בחושה בשני צבעים

בחושה בשני צבעים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

בחושה בשני צבעים


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון לעוגה שהיא טובה לשינוע ומחזיקה נהדר בחבילות לחיילים. אפשר להכינה בתבנית אלומיניום אחת בינונית או לצקת ל- 3 תבניות כיכר מאלומיניום.

 

מרקם העוגה נימוח והיא נשמרת במיטבה לפחות 4 ימים. אפשר לשלב בבצק אבקת קקאו או תוספות כמו פירות מיובשים, אגוזים, צימוקים, פירות מסוכרים ועוד…

 

חשוב לעטוף את התבניות אחרי האפייה, והצינון תחילה ביריעת ניילון ניצמד ומעל רדידי אלומיניום ולסגור היטב והדוק. לגבי רדידי אלומיניום, שימו לב ישנם סוגים שונים השתמשו הפעם בסוג העבה יותר.

 

לפניכם מתכון לעוגה הכי קלה והכי טעימה, נראת פשוטה אך טעמה נפלא וממכר. חסרונה היחיד – היא נגמרת מהר מדי…

 

 

200 גר חמאה רכה

1/2 1 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה

1 גביע יוגורט

2 כפות חלב

2 כפות אבקת קקאו

3 כפות חלב או מים

 

 

מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.

 

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט ו2 כפות חלב. יוצקים אל התבנית מחצית מהבלילה.

 

בקערית מערבבים את אבקת הקקאו ו -3 כפות חלב, ומוסיפים למחצית הבלילה הנותרת ומערבבים היטב. יוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה הבהירה שבתבנית.

 

נוטלים כף או שיפוד, דוחסים לבלילה ויוצרים צורת שמונה  – 8 בבלילה, כך מקבלים מראה של שיש בעת פריסת העוגה.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170- 180 מעלות צ' כ-45-50 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.

 

החומרים לסיר פלא (בקוטר 24 ס"מ) או 2 תבניות כיכר-(אינגליש קייק)  משומנת ומקומחת

 

 

טיפסקל  – לקבלת בחושה קלה

שומרים על הגזרה? רוצים להחליף את השומן? החליפו ברסק תפוחים ובשמן. 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ