'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » פסקל ממליצה » מה מתבשל » ספרים חדשים » Raw food

Raw food

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


 שירלי בר התמחתה בתחום התזונה הטבעית בשיטת ה-  Raw food שיטה שהפכה לטרנד בקרב כוכבי הוליווד. הוציאה לאור ספר מתכונים שונה ומעניין.

 

הספר כולל 100 מתוכנים שונים. המתכונים מגוונים וקלים להכנה. ניתן למצוא מבחר של מנות פתיחה, לחמים, קרקרים, סלטים, מנות עיקריות וקינוחים טעימים מזינים ומתוקים. כל המתכונים מבוססים על שיטת ה- Raw food.

 

מה זה – Raw food ?

 

שיטת Raw food, דוגלת באכילה של מזונות חיים ולא מבושלים. אוכל שאינו מעובד ומכיל כימיקלים ותרופות. 

 

שיטה זו גורסת כי הבישול וצורות אחרות של הכנת מזון הורגים  את האנזימים שבאוכל, ולכן, מומלץ לחמם ולבשל את המזון עד טמפרטורה של  48 מעלות.

 

השיטה דוגלת בשימור המזון במייבשי מזון מיוחדים ולא בתנורים. ככל שתפריט המזון שלנו מורכב ומבוסס יותר מנבטים, ירקות, פירות וקטניות מונבטים, הנזק לתאים בגוף קטן יותר וזאת משום שמדובר במזון בסיסי לעומת מזון חומצי.

 

שהוא למעשה כל חלבון מהחי: בשר, דגים, ביצים גבינות, ככל שמרבים באכילת חלבון מהחי הגוף נעשה יותר חומצי.

 

בגוף קיים מנגנון שתפקידו לסתור את החומציות, לטובת התהליך  הגוף מגייס מינרלים מתאים שונים  וכך יוצא שאנחנו מפסידים אותם משום שהם לא מנוצלים כהלכה. יתרון נוסף הוא, שכשאוכלים מזון בסיסי, התאים זוכים לקבל גם חמצן.

 

שיטת ה-Raw Food מציעה תחליפים בריאים למשל: אבוקדו ואגוזים שמתפרקים לאנרגיה ומשקה שיש בו סגולות בריאות כמו מיץ עשב החיטה.

 

שהודות לאופן גידולו הוא סופג מהאדמה האורגנית מינרלים ומכיל 92 מינרלים, יש לו תכונות אנטי דלקתיות, אנטי ויראליות, מסייע בהורדת כולסטרול, סוכר ולחץ דם.

 

עוזר בתהליך העיכול ומאיץ את המסת הפסולת שנמצאת במעי. המיץ טוב גם לריפוי דלקת חיצונית, דלקות בחניכיים ועוד.

 

לדברי שירלי בר: "אנו חיים בחברת שפע וצורכים דברים רבים , מרבית המאכלים שאנו מכניסים אל ביתנו מכילים כימיקלים וחומרים לא בריאים.

 

יחד עם זאת, כיום, ניתן למצוא אלטרנטיבות ולבחור בתחליפים טעימים ובריאים. אם לאנשים יהיה המידע הנדרש הם יוכלו לעשות את הבחירה המושכלת ולדאוג להם ולילדיהם לאוכל בריא, מזין וטעים".

 

בר מוסיפה: "מטרתי  להראות כי אימוץ השיטה אינו מצריך אמצעים מיוחדים מלבד מודעות.

 

כל מי שירכוש את הספר יופתע לגלות כי בקלי קלות ניתן להכין קינוחים מתוקים, ממרחים, שייקים, עוגות ואפילו פיצות בריאות ולהפוך את השיטה לאורח חיים שיתרום לבריאותנו בהווה ובעתיד".

 

הספר בפורמט אלבומי מחיר לצרכן : 129 ₪    בהוצאת פוקוס. ניתן לרכישה בכל רשתות הספרים. צילום : דנה מאירזון

 

לטעימה מתוך הספר היכנסו:

חטיף/קרקר מתוק מכוסמת

עוגת בננה פקאן

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ