סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » עוגיות בחתימה אישית

עוגיות בחתימה אישית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


תמיד מרגש לראות עוגה או עוגיות מעוצבות, בשנים האחרונות אנו עדים להתפתחות מבורכת בכל נושא האפייה ועיצוב עוגות בפרט. בצק הסוכר תפס בצורה מפתיעה ודחק מעט את עיצובי הקרם.

 

אט אט התחלנו לראות עיצובים ופיסולים מורכבים ומיוחדים מבצק סוכר על העוגות השונות.

 

כמט כל אחת ואחד החל לעצב את עוגה לאירוע המיוחל, ולאחרונה המהפכה הזו זלגה גם אל תחום העוגיות.

 

היום ניתן לראות שלל עוגיות מעוצבות בצורות מופלאות המתקבלות על ידי עיצובים מעניינים ובעזרת מבחר גדול של חותכניים ייעודים. לא מסתפקים רק בחיתוך ועיצוב העוגיות אלא מצפים אותן בציפוים מגוונים ומעטרים בתוספות מדהימות.

 

לאחרונה העיצובים הללו השתכללו יותר, והם מופעים בתוספות של כתובים אישיים ובצורות מעניינות המוטבעות על פני העוגיות ומשוות לעוגיות הקטנות מראה עדין  ובעיקר מיוחד ומפתיע!

 

כפי שאתם מבינים עוגיות מעוצבות בדרך כלל לא מכינים כך סתם ביום יום, אלו עוגיות מעוטרות למטרה מסוימת או לאירועים מיוחדים  או עבור משהו שרוצים לפנק באופן מיוחד.

 

אחרי מעקב וחיפוש הגעתי אל אתי נגרין דבש, אומנית רב תחומית מציירת, מפסלת, מעצבת גרפית במקצועה שמאוד אוהבת לפסל בפימו.  כשחיפשה אתי דבש חותמות ספציפיות לעבודה נתקלה באין גדול!

 

אתי נגרין דבש

 

 

 

 

בצר לה החליטה אתי לעצב וליצר חותמות להטבעה ולהחתמה לכל תחומי היצירה  שיתנו מענה לחסך הזה. ומכאן הדרך הייתה קצרה להפקה ובניית קו שלם לעיצובי חותמות שונות לפי עיצובים ורעיונות שלה ולפי הזמנות ובקשות ספציפיות.

 

החותמות מתאימות להטבעה על בצקי סוכר, על בצק לעוגיות טרם אפייתו, מריחתו בצבע אכיל והטבעה על ציפוי ראוייל אייסנג לפי בקשה וכן הטבעה גם על עוגיות אפויות.

 

אתי ערכה מספר ניסיונות כל כך מוצלחים שהביקוש הלך וגדל. מעצבי ומפסלי עוגות החלו פונים אליה עם בקשות לעיצובים מיוחדים לאירועים מוזמנים  ואתי מפיקה עבורם את החותמות המבוקשות ושולחת לכל דורש בארץ ואפילו לחו"ל.

 

נפגשתי עם אתי במטבחי על מנת לבדוק האם השימוש בחותמת אכן פשוט וקל כמו שהיא מסבירה ויתאים לכל אחד והפתעתי הייתה גדולה, אכן היא צודקת, זה פשוט!

 

היות ואנו בחנוכה בחרתי להביא בפניכם מבחר דוגמאות לעבודה עם החותמות תוך הסבר על הדרך הטובה והקלה להצלחה.

 

חשבתי שיהיה נחמד לבלות אחר הצהרים פעיל  עם הילדים שנמצאים בימים אלו בחופשה ובוודאי ישמחו לעצב יחד אתכם שלל עוגיות מיוחדות לחג או לכל אירוע אחר ….

 

לפניכם כאן הסברים ותמונות כיצד להכין עוגיות מעוצבות עם ציפוי וחותמת אישית – במקרה שלי חותמת אישית שלי וכן רעיונות לעיצוב עוגיות מיוחדות לחנוכה עם חותמת מתאימה.

  

 

חותמת לפי הזמנה

  

לעיצוב עוגיות:

מכינים מראש בצק פריך ללא אבקת אפייה. היות והציפויים מתוקים אפשר להקטין את כמות הסוכר בבצק או בכלל לא.

 

מרדדים את הבצק על משטח עבודה, קורצים עוגיות בצורה הנבחרת בעזרת חותכן מתאים (שבלונות) בצורת לב, מרובע, עיגול, פרפר וכו'… מסדרים על תבנית תנור מרופד בנייר אפייה.  

 

אופים ומצננים. אם מכינים את העוגיות להגשה על מקל – יש למקם את מקל האחיזה לפני האפייה.

 

 

עוגיות , צבע מאכל, עפרונות אכילים,חותמת

 

הציפוי:

מכינים רויאל אייסינג (מערבבים היטב חלבון ביצה עם אבקת הסוכר עד לקבלת בלילה אחידה וצמיגית משהו).

 

או קונים את אחד מסוגי האבקות המוכנות המשווקות בשלל גוונים ( בשימוש בתערובת המוכנה יש להוסיף מים בהתאם לדרגת צמיגות הציפוי הרצוי).

 

את הרויאל אייסינג או האבקת המוכנה אפשר להשאיר בגוון  לבן או לצבוע בצבעי מאכל בגוון הרצוי.

 

מכינים  את הציפוי, מרויאל אייסיג או אבקה מוכנה. הציפוי צריך להיות יציב וגמיש. מכניסים לשקית זילוף, יוצרים נקב קטן בקצה הפיה.

 

הזילוף והציפוי:

מזלפים במרחק חצי ס"מ משולי העוגייה רצועה דקיקה של ציפוי ליצירת תיחום לצורה.

 

כשמזלפים את הציפוי יש לדאוג שתפר שקית הזילוף יהיה כלפי מעלה שלא יפריע לזילוף. מזלפים תמיד באוויר קרוב מאוד לשולים (כחצי ס"מ)  וסוגרים בלחיצה קלה.

 

זילוף הציפוי ותיחום הצורה

 

 

תיחום הציפוי יכול להיעשות בגוון הציפוי או במגוון כהה יותר לפי הבחירה.

 

למלא את השטח התחום

 

מצפים את פני העוגייה האפויה בתוך רצועת התיחום, רצוי שהציפוי יהיה בגוון שונה ומניחים לייבוש לפחות 4 ימים.

 

מיבשים ארבעה ימים

 

 

החתמה:

אפשר כאמור להטביע את החותמת ישר על בצק סוכר, או על בצק פריך לפני האפייה או לטבול בצבע מאכל מדולל ולהטביע את החותמת הרצויה על פני הרויאל אייסינג היבש. או על עוגייה אפוייה.

 

להחתמה עם צבע מאכל- יש להצטייד בכרית ספוג, מכחולים, צבעי מאכל בהתאם לשימוש, עפרונות או טישו אכילים בגוונים רצויים כמו: שחור, כחול או אדום בהם משתמשים להשלמות ההטבעה במקומות שהתקבלה בגוון בהיר מידי.

 

קובעים מיקום החותמת

יוצקים מעט צבע אל כרית הספוג מדללים עם מעט אלכוהול כמו: עראק. בעזרת המכחול מערבבים ומחכים מספר שניות לקבלת הסמיכות הרצויה שתאפשר מריחת החותמת קודם להטבעה.

 

 

צביעת החותמת

 

 

מברישים היטב את החותמת בצבע הרצוי ומצמידים את החותמת אל העוגייה המצופה ברויאל אייסינג לוחצים בצורה שווה ומשחררים בזהירות. בדרך זו ממשיכים להחתים את שאר העוגיות המצופות.

 

במקומות שהחותמת לא התקבלה אחידה, זה המקום למלא את הקצוות הללו בעזרת עיפרון וא טישו אכילים.

 

 

החתמה

 

 

עיטור וקישוט:

מעטרים את שולי העוגיות בעזרת רויאל אייסנג בגוון נבחר תוך זילוף נקודות, תלוליות, רצועות ספירלות סביב הציפוי, פרחים, או כל רעיון אחר אותו תבחרו.

 

 

עיטור

 

 

דרך אחרת היא בתום ייבוש הציפוי, ההטבעה והעיטור אפשר להבריש קלות עם אבקת זהב לקבלת מראה עשיר יותר.

 

 

לפניכם גלריה עשירה בתמונות (22)  להדגמה של הטבעת חותמות שונות להנהתכם:

 

 

 

 

אל המפגש הצטרפה תוספת נפלאה, שהדרכה והדגימה איך נכון להשתמש בחותמות, המעצבת  שרית דימבורט בעלת  CakeAway   

 

שהכינה עבורנו שלל עוגיות להדגמה והדרכה, כך עבדנו שלושתנו שלב אחר שלב מצפות, טובלות, מטביעות ולבסוף התקבלו חותמות מדהימות עינכם הרואות.  

 

 עוד  על אתי נגרין דבש היכנסו…..

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ