"טעים ללא גלוטן"

ספר מתכונים חדש של רות טרכטמן  מנסה בעזרת מתכונים בגובה העניים ונטולי גלוטן לאפשר לכל אחד לאכול כל דבר אפילו בוקרס וג'חנון

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » חנוכה » סופגניות- קלאסיות

סופגניות- קלאסיות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סופגניות- קלאסיות


פסקל פרץ-רובין


את הסופגניות הללו ניתן לטגן ולמלא במליות שונות כמו: ריבה, ריבת חלב, שוקולד, קרם וניל, קונפיטורות שונות, חלבה, קרמל, גבינה, אוכמניות, תמרים ומרשמלו.

 

מעל הסופגניות ניתן לקשט בציפויים שונים: פונדנט, שוקולד, חלבה, ציפוי שוקולד לבן, אבקת סוכר או סוכר.

 

 

 

1 ק"ג "קמח לחם"

1/2 כוס סוכר- 100 גר'

1 כפית מלח

1/3 1 כוסות מים- 320 מל'

3 ביצים "XL"

75 גרם חמאה רכה

60 גר' שמרים טריים – שקית שימרית.+1 כפית שימרית

1 כף ברנדי – 10 מל'

1 כף אינסטנט פודינג – 15 גר'

1 כפית תמצית וניל

גרירת קליפת לימון  מ-1/4 לימון

 

למלית:

ריבת תות/ פטל/מעורבת.

 

חומרים לציפוי:

אבקת סוכר.

 

 

מערבבים במיקסר עם "וו לישה" את הקמח, שמרים, סוכר, מים, חמאה, תמצית וניל, גרידת לימון ואינסטנט פודינג, במשך 10 דק' במהירות בינונית- איטית.

 

מוסיפים את המלח והברנדי ולשים כ3-2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.

 

מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה(אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.

 

מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות.

 

מגלגלים את היחידות בצק ל-25 כדורים ומעבירים אותם למגש מעט משומן(אם יש מגש עץ –מומלץ!).מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח- כשעה ורבע.(לעיתים שעה מספיק)

 

ממלאים סיר טיגון בשמן עד למחצית מגובהו ומחממים את השמן עד לטמפ' טיגון.

 

מטגנים את הסופגניות כ-3 דק' מכל צד סך הכול 6 דק'.

 

מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים.

 

ממלאים במילוי הרצוי בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

מתכון ל-25 יחידות של 70 גרם כל אחת.

 

המתכון באדיבות השף קונדיטור: מיקי שמו   צילום יחצ'

 

טיפסקל

מיקי שמו מציע שלל טיפים להצלחה:

להכנת הבצק:

חשוב מאוד להקפיד על זמני לישה, קרי: 12-13 דק' וכן, על מהירות הלישה האיטית- בינונית בעזרת  ה"וו לישה".

 

להתפחה:

מחממים תנור ל50 מעלות ומכבים אותו. מכניסים תבנית עם מים לתנור ובמקביל מכניסים את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח.

 

זאת על מנת שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה והסופגנייה לא תתהפך מיד בכניסתה לטיגון בשמן. לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד- מטלית מטבח.

 

לשמן:

רצוי להשתמש בשמן חמניות שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות וכן ניתן להשתמש בו במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.

 

כללי:

העניין בהוספת אינסטנט פודינג וניל הוא כדי לעדן את הסופגנייה, לתת לה טעם מעט ונילי ובמיוחד להשאיר אותה רכה גם לאחר הטיגון (לרכך את מרקמה).

 

ביצים חובה להשתמש במידה XL, אם משתמשים בM אז מגדילים ל-4 את מספר הביצים.

 

בימים קרים מאוד (בכל זאת דצמבר)- מגדילים את השמרים שבמתכון בעוד 1 כפית (10 גרם).

 

אלכוהול-שימוש בו בסופגנייה משפר את הטעם ודוחק את שמן הטיגון מלחדור לסופגנייה במהלך הטיגון שלה. הוא לא מונע מהשמן לחדור אליה אלא מצמצם את כמות השמן שחודרת אליה. חשוב להדגיש -מגע ישיר שלו עם השמרים –הורג אותם!

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ