נא להכיר: שף אורן דגן כפיר

אורן התחיל ללמוד  את רזי הבישול והקונדיטוריה במרכז למקצועות הקולינאריה "עושים בישול" לאחר זכייה במקום ראשון בתחרות ארצית .

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » פסקל ממליצה » מה מתבשל » שפים ובשלנים » נא להכיר: שף עמיר אילן

נא להכיר: שף עמיר אילן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

עמיר עסוק מאוד לא רק בהמצאת מנות והפקות קולינריות מיוחדות  הוא בעיקר מקפיד לעסוק בהדרכה והוראת בישול, פיתוח מוצרים לחברות מזון רב לאומיות, כתיבה עיתונאית לסוגיה, טלוויזיה, וידאו ועוד. עבד בשלל מסעדות מהמשובחות שיש בארץ ובחו"ל.

כיום השף אילן עסוק במחקר וחיפושים אחר ”השפה הקולינארית“ בעצם הוא מנסה לחקור את רזי הגסטרונומיה.

מנות כמו: סלט קיסר V, טירדיטו טונה עם אמולסיה מוקצפת של ג’ינג’ר וליים ומגוון מאכלים המבושלים בתנאי וואקום הם חלק מן התוצאות.

החיפוש אחר הקשר בין אוכל לבריאות מילאו את פעילותו בתפקידו כשף של רשת ”BE – הולמס פלייס“ ובכתיבה עיתונאית לסוגיה.

הוא מורה, מרצה ומדריך בבתי הספר ומרכזי ההדרכה לבישול ביניהם: תדמור, בישולים, רופין, ספייסס, האוניברסיטה הפתוחה, האוניברסיטה העברית, הטכניון ועוד.

מרבה לכותב בעיתונים ומגזינים  ומשתתף בתוכניות טלויזיה מגוונות ביניהן ”קרב סכינים“ (משתתף פעיל וכן שופט).

יצירתו המתמשכת היא אקדמיה בה הוא לומד ללא הרף וללא גבולות, ממקורות בלתי פוסקיםכמו: אורחי המסעדה וטבחים, אנשי שירות ומנהלה, ספקים של עשבי מיקרו וסוחרי בשר ומנסה לא להתפתות לאופנות קולינריות שונות.

אילן למד בארצות הברית במכון הקולינארי של אמריקה ואני מקפיד להגיע לארצות הברית ולאירופה בקביעות לסיעור מוחות במסעדות.

The Culinary Institute of America, Hyde Park, NY

A.O.S Degree in Culinary Arts; April `90

היום השף עמיר אילן, מנהל את מגמת הבישול של המרכז הקולינרי הגבוה לאמנויות הבישול  "דן גורמה"  בתל-אביב.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ