'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » סופרלנד לבשלן

סופרלנד לבשלן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


כיום צעירים רבים חולמים להיות שפים ומאסטר שף!  עד לפני כעשור, צעירים חפשו ללמוד רק מקצועות אטרקטיביים ואלו שכבר עבדו במטבח לא ששו לספר שהם טבחים. 

 

אחד הדברים הבולטים לשינוי הגדול הוא המהפכה הקולינרית שהתחוללה בארץ, שפע של ספרי בישול מושקעים ומיוחדים, שלל מגזינים לאוכל מוקפדים, חניות מתמחות ובהם כלים מדהימים, גאדג'טים, מוצרי בישול נפלאים הכול בגדול והרבה.

 

לצד זה נפתחו בתי ספר לבישול ,חוגים, סדנאות, בתי ספר פרטיים וממשלתיים, קורסים של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה ( התמ"ת) חנויות מתמחות שעורכות קורסים לבישול.

 

שפע של תוכניות בישול בטלוויזיה וערוץ אוכל שלם, כול אלה הוסיפו עוד גיוון והילה סביב המקצוע שהיה פעם נחות והפך פתאום לסקסי ומיוחד!

 

בתי הספר לבישול מתפקעים בשל שפע הביקוש  וכך נפתחים עוד ועוד סדנאות ובתי ספר מגוונים. לאחרונה נפתח בתל אביב המרכז הקולינרי הגבוה לאמנויות הבישול  "דן גורמה"  בהשקעה כספית של כ- 7 מיליון ₪ .

 

בית הספר "דן גורמה" פונה לחובבי בישול ואפייה, המעוניינים להעמיק את הידע והניסיון שלהם בתחום. לאנשים המעוניינים להיות טבחים, שפים ושף קונדיטורים, חברות הסעדה, יבואני מזון, בתי מלון ורשתות.

 

כמו כן ניתן במקום קורסים וסדנאות לחברות וארגונים המעוניינים לבצע 'סדנאות גיבוש וחוויה' לעובדיהם.

 

 

כיתת הבישול

 

 

מסלולי הלימוד מיועדים להכשיר את הדור הבא של אנשי המקצוע בקולינריה הישראלית. המסלולים משלבים יסודות קלאסיים עם חדשנות המבוססת על מגמות עולמיות עם התאמה לצרכים והטעמים של השוק הישראלי.

 

תוכנית ההתמחות המורחבת במגמת הבישול והקונדיטוריה נמשכת מספר חודשים.

 

בנוסף, המרכז הקולינרי "דן גורמה" מציע כיתות אמן ונושאי העשרה מיוחדים המתאימים לשף המודרני, כגון: כימיה במטבח, סטיילינג לצילום מזון עם דגש על תוצרת חקלאית ישראלית ועוד.

 

המקום מציע לחובבי הבישול והאפייה מגוון קורסים וסדנאות ללימוד מקצועות הבישול, האפייה והקונדיטוריה ברמה ובסטנדרטים הגבוהים ביותר, ביניהם קורסים

 

ב"אתגר הבשר", מטבח המזרח הרחוק, אוכל ובריאות, קליפורניה טארטלטים ועוגות, עוגות לקפה ותה, מאפים (בוקר ושמרים), שוקולד – ב- 1,200 ₪ בלבד לקורס.

 

הגעתי לביקור, מיד עם כנסתי לאולמות הבישול המחשבה או יותר נכון התחושה שלי הייתה שהמקום הוא בעצם סופרלנד לבשלן.

 

 

כיתת הבישול

 

 

במקום  אולמות המכילים ציוד ומכשור טכנולוגי מתקדם אשר תוכננו ע"י מיטב האדריכלים ומתכנני המטבחים בישראל.

 

סדנה למגמת בישול ובה לכל תלמיד עמדת עבודה אישית באחד משלושה איי בישול משוכללים. הסדנה מצוידת במיטב הציוד הכללי והאישי, כפי שמקובל במקומות המובילים בתחום.

 

סדנה למגמת אפייה וקונדיטוריה ובה עמדות עבודה אישיות הכוללות שולחנות עם משטחי שיש, תנורי אפיה, מערבלי מזון וציוד מקצועי המתקדם ביותר. הסדנה משמשת גם כמטבח חלבי לכל דבר.

 

 

כיתת הקונדיטוריה

 

 

בנוסף, במקום  אודיטוריום המכיל 300 מקומות ישיבה להעשרת הידע הלימודי-אקדמי של התלמידים. במרכז ממוקמת ספרייה קולינרית עשירה, לצד חדר רב-תכליתי ללימוד תחום היין, אלכוהול וקפה.

 

צוות ההוראה של "דן גורמה" הוא מהטובים והמקצועיים בישראל ומורכב משפים ושף קונדיטורים מומחים בתחומם מהארץ ומחו"ל:

 

 

כיתת הקונדיטוריה

 

 

השף עמיר אילן, מנהל מגמת הבישול ,שף מאיה רביבו, מנהלת מגמת הקונדיטוריה .

 

המרכז הקולינרי – "דן גורמה " ממוקם ברח' נס לגויים 53 ת"א. צילום: עינבר גיליס





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ