חדשים על המדפים

חברת פול מון ישראל החלה לייבא את FULL MOON –wine cooler  –  יין מבעבע כשר בטעמים מגוונים, מכיל 5% אלכוהול,   הכלאה של ענבי

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » טעמים מקלבריה שאיטליה

טעמים מקלבריה שאיטליה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


הגעתי לתל-אביב נכנסתי למסעדת הדגל של מלון הילטון תל-אביב "המלך שלמה" והיה נדמה שאני באיטליה  אך לא ברומא או מילאנו אלא בחבל קלבריה שהיה לי חדש ומעניין.

 

הוזמנתי להילטון תל-אביב המארחת את השף, לואיג'י קווינטיירי  השף היגיע במיוחד לכבוד אירוע קולינרי שמתקיים במהלך חודש נובמבר בהילטון ובו מוגשים שלל מנות מחבל קלבריה באיטליה.

 

השף בפעולה לצד שגריר איטליה מימין

 

המנות מוכנות ומודגמות תחת שרביטו של השף לואיג'י עם צוות הטבחים ושף המלון. במהלך כל חודש נובמבר יוגשו לאורחי המלון במסעדה מבחר מטעמים נפלאים מחבל קלבריה באיטליה.

 

השף לואיג'י קווינטיירי ( Luigi-Quintieri-Chef )  מהמסעדה "לה טאבולה מלוסינדה" (La Tavola di Melusinda) שבעיר סובראטו (Soverato)הגיע לישראל כאורח שגריר איטליה החדש בישראל, פרנצ'סקו מריה טאלו (Francesco Maria Talo’) במסגרת "שבוע השפה האיטלקית בעולם".

 

במהלך ביקורו ערך הדרכות מקיפות לשפים במטבח של הילטון על משנתו הגסטרונומית ולימד הכנת מטעמים מיוחדים על טהרת הדגים.

 

 

השף לואידג'י מדגים לצוות המלון

 

 

קלבריה, מחוז דרומי הממוקם על קצה המגף האיטלקי, מהווה כבר שנים יעד קבוע לחופשות של האיטלקים והוא מוכר פחות בישראל.

 

קלבריה נסמכת באופן נרחב במיוחד על הים כמקור למאכלים המקומיים. בין הידועים שבהם נכללים  "Frutti di Mare" (פירות ים), דג חרב – הנחשב לספציאליטה המקומי, קלמארי, שרימפס ובצל אדום – הצ'יפולה רוסה (Cipolla Rossa) לו טעם ייחודי ומתקתק והוא נחשב לאחד מסמלי האזור.

 

להפתעתנו הטעימה שף קווינטיירי  עמד באתגר – והציע שלל מטעמים אותם הוא מכיר היטב והוכנו עם מוצרים ישראליים במגבלות הכשרות. השף הרכיב  ארוחת טעימות מעניינת בת 6 מנות המבוססת על דגי ים  בעיקר הכוללת:       

    

 

מרק לוקוס בנוסח קטנזארו

 

 

ריזוטו עם נגיסי לוקוס בניחוח ים תיכוני

פסטה "קאבטלו" מקרוטונה עם טונה אדומה, זיתים, צלפים ועגבניות שרי

מרק לוקוס בנוסח קטנזארו

פילה דג דניס על מצע של קרם תפוחי אדמה עם עגבניות  וזיתים

עוגה מבצק פריך עם קרם תפוזים

עוגה אישית משוקולד וחצילים

 

ריזוטו עם נגיסי לוקוס בניחוח ים תיכוני

 

 

אי אפשר בלי מעט היסטוריה:

קלבריה ידועה כחלק מיוון הגדולה  (Magna Graecia), כיוון שהייתה אחד המוקדים של התיישבות יוונית באגן הים התיכון במאה ה-8 לפני הספירה.

 

בתקופת האימפריה הרומית הייתה קלבריה חלק מהאימפריה ואוכלסה בעיקר במושבות חיילים רומים. לאחר נפילת האימפריה, נהרס המחוז במלחמות מול הגותים, ולבסוף נהפך למחוז ספר בשליטת האימפריה הביזנטית.

 

במאות התשיעית והעשירית. לפני כיבוש מצרים, הייתה קלבריה המקור העיקרי לתבואה באימפריה. המחוז גם שימש כקו הגבול בין שטחי האימפריה הביזנטית לאמירויות הערביות בסיציליה,

 

דבר שבמרוצת השנים החל להביא מתקפות ופלישות חוזרות ונשנות לתחומי המחוז, אשר הביאו לנטישת תושבי האזור ולירידה כללית בתחומי הכלכלה והתרבות.

 

בתקופה בה שלטו ערבים בסיציליה הסמוכה, קלבריה התנדנדה הלוך ושוב בין הביזנטים של איטליה והאמירים הערביים. עד היום ניתן להבחין בבישול הקלברזי בהשפעות הערביות המובהקות,

 

 כמו במנות כדוגמת "מלנזנה אלה מנטה" דהיינו – חצילים בנענע, מנה ים תיכונית פשוטה המשלבת חצילי בר מטוגנים, שמן זית, שום, לימון והרבה נענע טרייה.

 

עוד מרכיב שמהדהדים בו מקורותיו הערביים הוא כמובן הלחם השטוח הקלברזי, או כפי שנקרא על ידי המקומיים, פיתה.

 

מדי שנה עם תחילת הסתיו פוקדים מאות רבנים מרחבי העולם את חלקה הצפוני של קלבריה. שם בכפר קטן בשם סנטה מריה דל סדרו (Santa Maria del Cedro), מגיע לשיאו גידול האתרוגים (Cedro באיטלקית) המשובחים בעולם.

 

לאחר בחינה מדוקדקת של הסחורה רוכשים הרבנים (או "האנשים יוצאי הדופן", כפי שהם מכונים בפי תושבי האזור) את הסמל החשוב של ארבעת המינים, מציבים אותו בקופסאות עץ מיוחדות ומביאים אותו עמם למזרח אירופה וארצות הברית.

 

במקום אף פועל מוזיאון שמתאר את תולדות המקום, אשר נזכר גם בכתביו של בנימין מטודלה ה"תייר" היהודי הנודע.

 

הפינוק הזה התאפשר באדיבות המכון האיטלקי לתרבות והאקדמיה לתרבות הבישול האיטלקי.

 

המסעדה "המלך שלמה" בהילטון תל-אביב פתוחה בכל ערב בימים א-ה בין השעות 19-22:30. מומלץ להזמין מקום מראש בטלפון: 03-5202023

 

הארוחה תוצע לקהל הרחב במחיר של 279 כולל מע"מ.

 

קבלו מתכונים לשתי מנות מתוקות שהוגשו :

 

עוגה מבצק פריך עם קרם תפוזים

 

 

עוגה מבצק פריך עם קרם תפוזים

לבצק:

100 גרם חמאה

112 גרם סוכר

176 גרם קמח

קורט מלח

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

1.5 יח' ביצים

 

לקרם:

160 מ"ל חלב

קליפת לימון

2 חלמונים

100 גרם סוכר

20 גרם קורנפלור

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

80 מ"ל שמנת לקצפת

20 גרם מיץ תפוזים מרוכז

 

לעיטור:

1 כוס אבקת סוכר

פרוסות תפוז מסוכרות

 

ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קמח, קורט מלח, גרירת לימון, ביצים ומערבבים עד לקבלת  בצק . נותנים לבצק לנוח כחצי שעה במקרר.

 

מרדדים את הבצק, מרפדים תבניות  אישיות ומכניסים לתנור שחומם מראש, אופים בחום בינוני 180 מעלות במשך 10 דקות .

 

הכנת הקרם – מחממים חלב עם קליפת לימון מבלי להביא לרתיחה. טורפים את חלמונים עם סוכר , מוסיפים תוך כדי טריפה את  הקורנפלור ומערבבים לבלילה חלקה.

 

מוסיפים לחלב  וממשיכים לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב , מוסיפים את קליפת התפוז, מיץ תפוז מרוכז ושמנת מוקצפת ומבליעים בתנועת עטיפה. יוצקים על הקלתיות המוכנות מעטרים בפרוסות תפוז ואבקת סוכר.

 

 

עוגה אישית משוקולד וחצילים

 

 

עוגה אישית משוקולד וחצילים

 

לבצק החציל:

160 גרם חצילים קלופים

30 מ"ל רום

80 גרם צנוברים

80 גרם צימוקים

20 גרם נענע

80 מ"ל שמנת לקצפת

160 גרם שוקולד

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר מומס

100 גרם אגוזי לוז גרוסים גס

 

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר לקישוט

 

חותכים  את החצילים לקוביות קטנות , מבשלים במים חמים עם רום , נענע, צנוברים, צימוקים.

 

עד לריכוך, מסננים מהמים, טוחנים, ממיסים את השוקולד עם השמנת ומערבבים עם החצילים ומקררים.

 

מכינים כדורים  טובלים בשוקולד המומס ומגלגלים באגוזי הלוז. מגישים את כדורי השוקולד בזוקים אבקת סוכר ומעוטרים בתלתלי שוקולד.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ