קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » חטיף כיף כף ביתי

חטיף כיף כף ביתי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חטיף כיף כף ביתי


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון מיוחד שאפשר להכין במטבח הביתי גם חטיף מתוק ומפנק שכל נגיסה בו הוא חוויה.

 

במסגרת חיפושי אחר הטעמים שיזכירו או שידברו באותה השפה בדיוק כמו שאנו פוגשים במרכולים.

 

חטיפי שוקולד שהילדים בעיקר גם הבוגרים מאוד אוהבים אני מאוד מתרגשת כשאני מצליחה לחקות טעמים שבדרך כלל אנו קונים כשהם עטופים בעטיפה מרשרשת.

 

כך קרה עם חטיף השוקולד –כיף כף או אצבעות שוקולד נמוכות. אחרי מספר ניסיונות התקבלה תוצאה  כל כך מוצלחת ומפתיעה שנשאר רק לנגוס וליהנות.

 

אפשר לשמור כשבוע במקרר אך מניסיוני אם קשה לכם לעצור או לדחות סיפוקים אני ממליצה שתשמרו עליו במקפיא.

 

 

לבסיס:

תחתית זו אפשר להכין עם פיצפוצי אורז או עם קורנפלקס פשוט גרוס או עם גרנולה מוכנה

 

3/4 1 כוס פצפוצי אורז (קורנפלקס, גרנולה מוכנה,)

70 גרם סוכר

60 מ"ל מים

4 כפות סירופ תירס, גלוקוז ,דבש או סילאן

50  גרם חמאה רכה

1-2 טיפות וניל

 

לשכבה א':

200 גרם שוקולד חלב

1 כוס חמאת בוטנים חלקה להוספת תחושה של קרנצ'יות אפשר חמאת בוטנים עם שברי בוטנים

 

לשכבה ב' ציפוי:

200 גר' שוקולד מריר

2 כפיות  סירופ תירס

70  גרם חמאה

1 כפית ליקר שוקולד או רום

 

 

 

ממיסים בקלחת את הסוכר, מים וסירופ תירס מבשלים מספר דקות לקבל קרמל.

 

מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה.

 

מוסיפים את פצפוצי האורז (קורנפלקס או גרנולה)מערבבים עד לציפוי אחיד של הפצפוצים.

 

מעבירים לתחתית תבנית ומשטחים ומצננים במקרר.

 

למלית שוקולד- שמים את השוקולד בקערית קטנה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות מוציאים מערבבים ומבליעים לתוך השוקולד המומס את חמאת הבוטנים מערבבים לקבלת עיסה חלקה.

 

שופכים תערובת השוקולד וחמאת הבוטנים על פצפוצי האורז בתבנית ומצננים  עד ששכבת השוקולד מתייצבת היטב.

 

לציפוי-  שמים את השוקולד המריר, הסירופ תירס והחמאה בקערית זכוכית וממיסים במיקרוגל (בפולסים של מספר שניות ) עד קבלת קרם חלק ומבריק.

 

יוצקים את ציפוי השוקולד על פני שכבת שוקולד הבוטנים ומשטחים מאחסנים במקרר כשעה. אפשר לפזר על פני השוקולד מעט בוטנים קלויים גרוסים.

 

חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ כאצבעות או לקוביות קטנות ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

רצוי להשתמש בתבנית מאורכת 22 ס"מ

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ