החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עיקריות » שווארמה בקן

שווארמה בקן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

שווארמה בקן


פסקל פרץ-רובין


שווארמה, מאכל עממי המקובל ביוון, טורקיה וגם אצלנו. אפשר להגיש את המנה בתוך סלסלת אטריות קדאיף אפויות כמנה ראשונה או כמנה עיקרית. רוטב טחינה גולמית יהפוך את המנה ליצירתית, מושקעת ומקורית משהו.

 

לסלסילת קדאיף:

 

500 גרם אטריות קדאיף

50 גרם מרגרינה – בטעם -חמאה ,מומסת

 

לשווארמה:

600 גרם חזה הודו נקבה( או פילה פרגיות) פרוס לרצועות דקות

1 בצל גדול חתוך לרצועות (חוצים את הבצל ופורסים כל חצי לפרוסות)

5 כפות שמן זית מעורבבות עם 10 כפות שמן קנולה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת שום

1/2 כפית כמון

1/4 כפית מוסקט

1/2 כוס מים מעורבבים עם 3 כפות רוטב סויה ו-2 כפות רוטב טריאקי

 

להגשה:

טחינה גולמית (כפית לכל מנה)

 

 

הכנת הסלסילות – שמים את האטריות בקערה ומוסיפים את המרגרינה המומסת. מערבבים הידיים עד שהאטריות מצופות היטב במרגרינה.

 

מחלקים את האטריות בין תבניות השקעים ומהדקים היטב לדפנות ולתחתית. אופים כ-10 דקות ב-180 מעלות או עד שהסלסילות מקבלות צבע זהוב עמוק.

 

הכנת השווארמה – מחממים כף מתערובת השמנים במחבת ומטגנים את הבצל על אש קטנה כ-10 דקות, תוך ערבוב עד שהבצל יוצא סמרטוטי ושחמחם.

 

( אם הבצל מתחיל להישרף או להידבק מוסיפים עוד מעט מהשמן ).מוציאים לצלחת בצד. מוסיפים עוד 2 כפות שמן למחבת  ואת התבלינים היבשים.

 

מערבבים במהירות עם כף עץ, מחזירים את הבצל חזרה למחבת , מערבבים ומוסיפים את רצועות הבשר.

 

מקפיצים ומערבבים ומוסיפים עם כף מהשמן. מידי פעם מוסיפים מעט מהנוזל ולאחר שהוא מתאדה ונספג בבשר מוסיפים עוד מעט. (אין צורך להוסיף את כל הנוזל אם הרצועות מוכנות).

 

להגשה – ממלאים כל סלסלה בשוארמה ומטפטפים טחינה מעל. אפשר לקשט בפטרוזיליה או כוסברה קצוצים.

 

החומרים ל-  סלסילות בקוטר6-7 ס"מ או 12 סלסילות בקוטר של כ-3 ס"מ

 

המתכון מתוך הספר מכאן ומשם בקטן של ליאורה קרן צילום: בועז לביא





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ