סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מאפים » לחם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

לחם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון ללחם עשיר מאוד בסידן ובחלבון, שופע ויטמינים ומינרלים ללא גלוטן. מומלץ לפרוס דק ולהגיש עם לבנה או עם גבינת עזים, ירקות ונבטים.

 

 

חמאה, שמן קוקוס או שמן לזית, לשימון

 

1/2 כוס טחינה גולמית

 

3 ביצים

 

1/4 כוס יוגורט סמיך (רצוי באפולו)

 

1/4 כוס קמח שקדים

 

2 כפות קמח תירס

 

2 כפות קמח טפיוקה

 

1/2 כפית מלח

 

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

 

3 כפות עגבניות מיובשות לחות, קצוצות גס (להשיג ברשתות השיווק)

 

1/2 כוס תערובת עשבי תיבול טריים, קצוצים גס (רצוי תערובת אורגנו, תימין ובזיליקום)

 

 

מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בחמאה או בשמן.

 

בקערה גדולה, מערבבים בכף עץ את הטחינה, הביצים והיוגורט עד לקבלת תערובת חלקה.

 

בקערה בינונית, מערבבים בכף עץ את הקמחים, המלח ואבקת הסודה לשתייה. מוסיפים את תערובת הקמחים לקערה עם תערובת הטחינה והביצים. מוסיפים גם את העגבניות ועשבי התיבול, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

 

יוצקים את התערובת לתבנית. אופים בתנור החם כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז הלחם יוצא נקי. נותנים ללחם לנוח כשעה בתבנית לפני שפורסים בסכין משוננת.

 

החומרים ל- 1 כיכר

 

תבנית אינגליש קייק בגודל 24 X11 ס"מ או תבנית מחולקת ל-6 מיני אינגליש קייק בגודל בערך 8 X 12 ס"מ כל אחת (להשיג ברשתות כלי מטבח).

 

 

טיפסקל

 

לפניכם מבחר טיפים של פיליס גלזר להצלחה

 

  • ללחם פרווה, ממירים את היוגורט ב-1 כף חומץ ו-3 כפות תחליף חלב (כמו חלב סויה / אורז / שקדים) כמו כן אפשר להמיר את העגבניות המיובשות בכמות שווה של זיתי קלמטה קצוצים.

 

  • אפשר להשתמש גם בעגבניות מיובשות בשמן. במקרה זה, יש לסנן אותן ולייבש היטב במגבת נייר לפני השימוש.

 

 

טוב שיש בבית:

 

עגבניות מיובשות תוצרת בית

 

אפשר לקנות עגבניות מיובשות, לחות או כבושות בשמן זית, אבל הכי זול, טעים וכיף להכין עגבניות מיובשות במרינדה ביתית. אחרי שהעגבניות נגמרות, אפשר להשתמש בשמן המתובל לסלטים או לתיבול פסטה.

 

לצנצנת מעוקרת של 1/4 ליטר:

 

  • מניחים בסיר כ-100 גרם עגבניות מיובשות שלמות (להשיג ברשתות השיווק). מוסיפים מים עד כדי כיסוי ו-3 כפות חומץ בן יין  ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה במשך 8-5 דקות, עד שהעגבניות תופחות. מסננים.

 

  • שוטפים את העגבניות וחוצים או חותכים לרבעים. מעבירים לקערה.

 

  • מוסיפים לקערה עם העגבניות 4 שיני שום פרוסות לאורך, עלים מ-2 גבעולי אורגנו או ½ 1 כפיות אורגנו מיובש, עלים מ-3 גבעולי בזיליקום או רוזמרין, 1 כפית  גדושה מלח אטלנטי ו-1/2 כפית פלפל שחור גרוס. מערבבים.

 

  • ממלאים את הצנצנת בתערובת ודוחסים בכף. מוסיפים שמן זית עד לכיסוי, סוגרים היטב ומאחסנים במקרר.

 

  • יש להקפיד שהעגבניות יהיו תמיד מכוסות בשמן זית, כדי למנוע עובש.

 

המתכון מתוך ספרה  של  פיליס גלזר  "ללא גלוטן ללא סוכר" בהוצאת "קוראים" צילום: אנטולי מיכאלו





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ