בקיצור...

  • לשים את כל החומרים לבצק אחיד.
  • מתפים במקום חמים.
  • לשים את הבצק ומעצבים את החלות.
  • מתפחים שוב.
  • אופים בתנור שחומם מראש.

סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מאפים » חלה מתוקה

חלה מתוקה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חלה מתוקה


פסקל פרץ-רובין


לכבוד שבת וחג קבלו מתכון נהדר לחלה מתוקה. החלה עשויה מקמח לבן, אך אפשר להחליף אותו בקמח מלא, ולהוסיף לשם כך כמעט כוס נוספת של מים. גם את הסוכר אפשר להחליף בסוכר חום.

 

 

1 ק"ג קמח, מנופה

3 כפות שמן

1 ביצה

50 גר' מרגרינה

1 כפית מלח

50 גר' שמרים טריים

5 כפות סוכר

2–½2 כוסות מים

 

להברשה:

1 ביצה, טרופה

1/2 כוס שומשום או פרג

 

 

מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן, ביצה, מרגרינה ומלח. מפזרים מסביב שמרים וסוכר.

 

מערבלים עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים, תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

 

מעבדים מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר ומעצבים בצורה הרצויה. מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים כ=20 דקות להתפחה.

 

מברישים בביצה ובוזקים מעל שומשום. אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל=180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאם ומצננים על רשת.

 

 

 

טיפסקל לאפיית חלות

 

* טרם האפייה הכניסו לתנור כלי עם מים חמים, כדי שייווצרו אדים.

 

* כדי לקבל חלות בצורות מעניינות אפו אותן בתבניות מיוחדות כמו מלבניות גבוהות, מרובעות ועוד.

 

* העשירו את החלות ב-3/4-1/2 כוס צימוקים ו/או אגוזים.

 

* המתיקו את החלה לפי הטעם בסילאן, בסוכר חום או בדבש.

 

* כדי להפחית את מתיקות החלה הקטינו בחצי את כמות הסוכר והגדילו את כמות המלח. הוסיפו תבלינים לפי הטעם.

 

* בחלה המיועדת לארוחה חלבית החליפו את המרגרינה בחמאה ואת הנוזלים בחלב או ביוגורט. החלות המתוקות יזכו בטעם ובנימוחות מפתיעה (וגם בעושר קלורי).

 

* מכל חלה גדולה אפשר לעצב חלות קטנות יותר או לחמניות, ולהעשירן בתוספות. להכנת חלות גדולות יותר אפשר ומומלץ להכפיל כמויות.

 

 

 

עיצוב חלות

 

חלת צמה משלושה חלקים מחלקים את הבצק ל=3 ומעצבים כל חלק לגליל ארוך. מחברים את הגלילים בקצה אחד וקולעים צמה. סוגרים ומהדקים את הקצוות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים, מברישים בביצה, מעטרים בזרעים ואופים.

 

 

חלת צמה קומתיים מכינים חלת צמה גדולה וחלת צמה קטנה – כל אחת משלושה חלקים שהפכנו לגלילים. מניחים את החלה הגדולה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים עליה את החלה הקטנה. מתפיחים, מברישים בביצה, מעטרים בזרעים ואופים.

 

חלה מפותלת משני חלקים מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעצבים לגלילים ארוכים. מחברים כל שני גלילים בקצה ומפתלים אחד סביב השני, פעם לימין ופעם לשמאל. אפשר להשאיר כגליל מפותל ארוך או לסגור לטבעת. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים, מברישים בביצה, מעטרים בזרעים ואופים.

 

 החומרים ל-2 חלות גדולות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ