חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » אפרת אשת חייל!

אפרת אשת חייל!

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


לא פעם אני מקטרת על המחשב, האינטרנט, והפייסבוק שנכנסו לחיינו ופשוט שואבים אותנו לתוכם! אך יש פעמים בודדות שאני מברכת ובעיקר מופתעת מכוחם, למשל הפייסבוק!

 

לפני מספר שבועות חברה שלחה אלי כתובת דף בפייסבוק עם תמונה מהממת של קינוח שוקולד  פשוט מושלם! כשהיא כותבת באותיות גדולת "פסקל את חייבת להיכנס לדף הזה ממש מדהים! "

 

נו, טוב!  אמרתי לעצמי אכנס… הרי אני נחשפת למאות אתרים, בלוגים ודפי פייסבוק שונים העוסקים באוכל כשיש זמן וכוחות, אבל משהו בהמלצה שנשלחה עורר את סקרנותי,

 

כך הגעתי לאפרת ליבפרוינד, דפדוף קצר שאב אותי לעולם אלגנטי, מעוצב ויוקרתי של מנות קינוח מדהימות. הודעה קצרה נשלחה שהולידה שיחה לבבית ופגישה נפלאה ואתם גולשים יקרים שלי זוכים להכיר ולהיחשף למטעמי גורמה כשר ….

 

הגעתי לירושלים, קניון ממילה לפגישת הכרות ולשיחה קולינרית שונה ומעניינת שלוותה בארוחה כשרה.

 

פגשתי באשה נאה, תמירה, נמרצת, חייכנית  מאירה פנים ומחבקת ….ו…שכחתי לציין אישה חרדית, המתגוררת בירושלים עם בעלה ושבעת ילדיהם.  כן! כן!… שבעה ילדים!   אפרת, מוכרת ומוערכת במגזר החרדי הודות לכישוריה כשפית וקונדיטורית מצוינת,

 

עסוקה ופעילה מהבוקר עד הערב בתחום, ובכירי הקולינאריה הישראליים אינם יכולים שלא להתפעל מיצירותיה המוקפדות, שעומדות בקו אחד עם המגמות העולמיות העכשוויות.

 

 

מוס שוקולד נוגט

 

 

אפרת, נולדה בצפון תל אביב למשפחה חרדית כאחות בכורה לעוד שישה אחים ואחיות ועברה את המסלול המתבקש: סמינר לבנות שבו רכשה מקצוע לעתיד, שידוך, חתונה עם תלמיד ישיבה וילדים.

 

לאחר ששימשה במשך שנתיים כמורה לאנגלית בבית ספר לבנים "הייתי מורה קשוחה, אבל גזעית ואהובה, מספרת אפרת, אך טיול לחו"ל שינה את חיי."

 

במסגרת טיול משפחתי לארצות הברית, עברה אפרת קורס קונדיטוריה ב-CIA The Culinary-  Institute of America  ("הרווארד של לימודי הבישול", מוסד יוקרתי , ויחיד במינו – אוניברסיטה לכל דבר, שכולה קודש ללימודים קולינריים.)

 

ובעקבות הפידבקים החיוביים שקיבלה מהמורים, והאהבה שגילתה להכנת תופינים החליטה לערוך הסבה מקצועית.

 

 "תביני היא אומרת, עד לנישואיי לא ידעתי אפילו להפריד ביצים".

 

במשך שנתיים למדה לימודים אינטנסיביים הכוללים את רזי המגדנאות והבישול והתמקצעה בבתי ספר בארץ ובחו"ל (קורדון בלו, לנוטר) במטרה להקים עסק שיפרנס את המשפחה המתרחבת, כנהוג במגזר החרדי.

 

היא צוחקת בקול  "שלושת הילדים הראשונים שלי ושלושת הילדים הצעירים נולדו בפערים קטנים זה מזה. הפער הגדול בין הילד השלישי והרביעי אפשר לי לערוך קורסים והשתלמויות בחו"ל ".

 

בתחילת דרכה הכינה את רוב העבודות מהמטבח הפרטי הביתי שלה שאפשר לה גם להיות בבית וגם לעבוד אך בשלב מסוים שכרה אפרת מקום, הכשירה כמה עובדות וקראה לעסק שהקימה "השלמות שבטעם".

 

 

 

פטיפור שכבות חלומי

 

 

העסק מתמחה בפרלינים מעוצבים, פטיפורים בסגנון צרפתי, עוגות ויטרינה, קינוחים מקוריים ופינגר פוד, כולם כשרים למהדרין (פרווה או חלבי), עשויים מחומרי גלם מעולים ומצטיינים בעיצוב ייחודי וברמת גימור מושלמת.

 

מהר מאוד הקהל החרדי התמוגג  וליקק את האצבעות וכך החלה אפרת להתמקצע במתאבנים ובאוכל מוקפד.

 

דבר הצלחתה והאיכות הגבוהה של יצירותיה הגיעו עד לאוזניהם של בכירי מפיקי האירועים, להם מספקת אפרת מתאבנים, פטיפורים וקינוחים ייחודיים למסיבות קוקטייל והשקות של העשירון העליון בישראל.

 

במהלך השנים הפכה אפרת לכתבת פופולרית במגזינים לציבור החרדי בארץ ובחו"ל, המפרסמים בהתלהבות הפקות עשירות של מעדנים מעשה ידיה.

 

במקביל החלה להעביר סדנאות לקהלים שונים, החל בשיעורים פרטיים לקונדיטורים המעוניינים לשפר את יכולותיהם ועד לקורסים בני שנה במוסד להשתלמויות מורים הנמצאים בשנת שבתון.

 

ובין שלל עיסוקה כיום היא מרצה מבוקשת בארצות הברית למגוון תחומי הגסטרונומיה, מטכנולוגיית מזון ועד בישול גורמה וקונדיטוריה לנשות מקצוע שמנהלות עסקי מזון.

 

לשאלתי איך את מתמרנת בין העסק, הבית, והילדים  הרי זה טרוף?

 

"אני פרפקציוניסטית, לטוב ולרע", מעידה על עצמה אפרת "ההשקעה בילדים תמיד תהיה בראש סדר העדיפויות וחשוב לי שהבית יהיה נקי ומסודר ושהעסק יתנהל נכון.

 

מי שסובל מזה זו רק אני ולפעמים אני ישנה מעט בלילה, אבל אני לא מוותרת על כלום. אני בעצם מחזיקה בשני כובעים, של אמא ושל מפרנסת, וגם במהלך השבוע לכל ילד יש את זמן האיכות שלו אתי.

 

לעולם לא אחמיץ אסיפת הורים או אירוע חשוב. ההנאה שלי היא הנסיעות לחו"ל במסגרת העבודה. אחרי כמה ימים אינטנסיביים של הרצאות אני בדרך כלל נשארת עוד יום-יומיים כדי לנוח, לטייל ולעשות שופינג".

 

לדבריה אנשי המקצוע בחו"ל עמם היא נפגשת במסגרת עסקיה אינם מרימים גבה למראה אישה יהודית דתית.

 

 

פטיפור שקדים קרנץ' וקפוצי'נו

 

 

אפרת מקפידה להתעדכן ועוקבת אחר אירועים אקטואליים בכל התחומים. לפני כשנה היא פרסמה  את ספר הביכורים שלה – "אפרת מגישה" בהוצאת הספרים הגדולה ביותר במגזר החרדי – פלדהיים.

 

אכן זהו אחד הספרים המהודרים שנתקלתי, לדבריה העבודה על הספר ארכה כשנה, ודרשה מאות שעות עבודה וגיבוש קונספקט מיוחד.

 

הספר כולל שלל מתכונים המחולקים לפרקים בצורה מעניינית שלדעת אפרת מקל על השימוש הנכון בו. "הבנתי כי כדי לעודד אנשים לנסות מתכונים חדשים יש להדגים להם אותם בליווי הסבר מפורט, שלב אחר שלב, לפשט את ההכנה ולגלות את כל הסודות הקטנים.

 

כך יכולים חובבי הבישול והאפייה ליישם את הכתוב ולהגיע לתוצאות הזהות לתמונות המלוות את המתכונים. לא כמו, לא בערך, בדיוק".

 

אפרת מגישה

 

בכל פרק מבחר מנות לארוחה שלמה, מהמנה הראשונה ועד לקינוח בין הפרקים:

 

שכבות – מבחר מנות המורכבות משכבות, קליל – מתכונים קלים ומהירים להכנה, אנין – מתכונים מורכבים לאניני הטעם, חג – מתכונים המיועדים לשבת, חג ומועד, ברנץ' – מנות חלביות מושקעות ופרקים מיוחדים למתאבנים ולקינוחי שוקולד.

 

המתכונים מפורטים עד לפרטים הקטנים ביותר, מנוסחים בלשון בהירה ומלווים בטיפים ובתמונות עוצרות נשימה, הפרזנטציה המושקעת והמעודכנת שלהן אינה נופלת מזו של גדולי השפים והקונדיטורים בעולם.

 

הספר תורגם כבר לאנגלית ומופץ בארצות הברית.

 

המתכונים המופיעים בספר כמובן כשרים "האוכל הכשר הפך לטרנד רציני בארץ ובארצות הברית, כך שאני לא רואה בבישול כשר התפשרות", אומרת אפרת.

 

"מנות מסוימות דרשו התאמות מיוחדות ומאחורי כל מתכון נמצאים המון ניסיונות עד לתוצאה שהשביעה את רצוני. אחרי השקעה מאומצת אני חשה גאווה וסיפוק גדול ביצירת ספר שמוכיח כי אוכל כשר למהדרין אינו נופל בטעם, ברמת הגימור ובפרזנטציה".

 

 

אפרת מגישה. מאת: אפרת ליבפרוינד. צילומים: שירן כרמל. הוצאת פלדהיים, 253 עמ'. מחיר: 127 ₪.  להשיג – 1700501504

 

 

אפרת מגישה באנגלית

 

 

לכבוד החגים וסתם לפינוק קבלו מבחר מנות מתוך הספר:

סלט חסה וברוקולי עם עוף בדבש

אורז בעיטור פירות וזרעונים

פילה פורל בהגשה מיוחדת

שוקי עוף ממולאות ברוטב רימונים ודבש

מדליוני פילה בקר ביין ואגסים

מוס שוקולד-נוגט

פטיפור שכבות חלמוי

פטיפור שקדים קרנץ' וקפוצ'ינו





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ