עוגות בוטיק

רוצים להיות  קצת יותר מקצועיים, או להעמיק  בעולם הפטיסריי?   בוא לטעום מהספר החדש של ר

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » קינוחים » פטיפור שכבות חלומי

פטיפור שכבות חלומי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פטיפור שכבות חלומי


פסקל פרץ-רובין


הם עמדו מסודרים על מגש – ריבועים עשויים שכבות-שכבות סימטריות – מוכנים לעטות עליהם את ציפוי השוקולד.

 

הסייעת שנכנסה באותו רגע למטבח הצליחה להבהיל אותי כשקראה: "למה את מצפה אותם? לא חבל להסתיר את היופי הזה?!"

 

מרוב בהלה נחת מידי ריבוע שכבות היישר לתוך קערת השוקולד. לאחר שחילצתי אותו משם, מבריק ומסתורי, החלטתי להיצמד לתכנית המקורית ולצפות אותם בכל זאת, כדי שאת היופי יגלו עם הטעימה הראשונה.

 

 

לשכבת החלבה:

 

200 גרם שוקולד לבן

3 כפות חמאה או שמן

3 כפות ממרח חלבה

3 כפות פירורי גליליות או ביסקוויטים

 

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד לבן

100 גרם שוקולד חלב או מריר

3 כפות חמאה או שמן

3 כפות אבקת נוגט

 

לשכבת הפיסטוק:

200 גרם שוקולד לבן

3 כפות חמאה או שמן

50 גרם פיסטוקים קלויים וטחונים

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן

 

לקישוט – לבחירה:

100 גרם פונדנט – לרכישה בחנויות המתמחות במוצרי אפייה

100 גרם גלוקוזה

 

 

תהליך הכנתן של שלוש השכבות זהה, רק הרכיבים משתנים: ממיסים את השוקולד עם החמאה, מוסיפים את שאר הרכיבים ובוחשים לאיחוד מושלם.

 

הרכבת הפטיפור: מכינים את שכבת החלבה. יוצקים אותה לתבנית שמידותיה 30X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מנערים היטב ליצירת משטח ישר ומקפיאים חצי שעה.

 

מכינים את שכבת השוקולד, יוצקים אותה על שכבת החלבה הקפואה, מנערים היטב ומקפיאים חצי שעה.

 

מכינים את שכבת הפיסטוק, יוצקים אותה על שכבת השוקולד הקפואה, מנערים היטב, מקפיאים שעה ומשחררים מהתבנית.

 

ממתינים מעט, ובעזרת סכין איכותית חותכים את המוס לריבועים מדויקים שאורך הצלע שלהם ½2 ס"מ. מחזירים למקפיא לשעה. מסדרים את הקוביות על רשת.

 

ממיסים את השוקולד המיועד לציפוי, מוסיפים לו את השמן ובוחשים לאיחוד. בעזרת מצקת קטנה מצפים את הפטיפורים וממתינים מעט לייבוש הציפוי.

 

אם רוצים מכינים קישוט שקוף (ראו עמ') ומניחים על כל פטיפור מוכן.

 

החומרים ל- 50 יחידות

 

טיפסקל

טיפ נפלא של אפרת להכנת פטיפור בעל ארבע שכבות, כמו בתמונה, מכפילים את כמות השכבה הכהה ומוסיפים שכבה כהה על שכבת הפיסטוק.

 

המתכון מתוך הספר "אפרת מגישה" של אפרת ליבפרוינד, צילום: שירן כרמל





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ