חדשים על המדפים

חברת פול מון ישראל החלה לייבא את FULL MOON –wine cooler  –  יין מבעבע כשר בטעמים מגוונים, מכיל 5% אלכוהול,   הכלאה של ענבי

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » קינוחים » מוס שוקולד-נוגט

מוס שוקולד-נוגט

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מוס שוקולד-נוגט


פסקל פרץ-רובין


רציתי לתת לכם מתכון איכותי שתמיד מצליח, אבל עם זאת – קל מאוד להכנה.

 

איך בכל זאת הוא קיבל מקום של כבוד במדור 'אנין' בזכות ההגשה האקסלוסיבית שלו. כך, בעזרת תבנית סיליקון מתאימה וקישוט שהכנתו תוסבר כאן שלב אחר שלב, מתקבלת מנה מפוארת במאמץ מינימלי.

 

אני בחרתי להשתמש בתבנית סיליקון בצורה מיוחדת, אך התוצאה מרהיבה בהחלט גם כשמשתמשים בתבנית הנפוצה שצורתה חצי כדור.

 

למוס:

 

4 ביצים מופרדות

4 כפות סוכר

250 גרם שוקולד מריר

3 כפות אבקת נוגט

1 מיכל ריצ' קטן (250 מ"ל)

 

לקישוט:

100 גרם שוקולד מריר

 

 

 

מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב.

 

ממיסים את השוקולד (במיקרוגל או בסיר המונח על גבי סיר מים רותחים).

 

מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים תוך כדי הקצפה איטית חלמונים, שוקולד מומס ואבקת נוגט.

 

בקערה נפרדת מקציפים את הריצ'. מקפלים את תערובת הביצים והשוקולד לתוך הריצ' המוקצף (ניתן לעשות זאת בהקצפה איטית במיקסר).

 

יוצקים לתבניות סיליקון. מקפיאים שש שעות ומשחררים.

 

לקישוט – לוקחים שקף שמידותיו 8X8 ס"מ. ממיסים את השוקולד ומורחים על השקף שכבת שוקולד דקה ואחידה.

 

בעזרת מסרק דקורטיבי (ניתן לרכישה בשקלים ספורים בכל חנות שמתמחה במוצרי אפייה) "מסרקים" את השוקולד ליצירת פסים דקיקים.

 

מגלגלים את השקף עם השוקולד לגליל ששוליו חופפים זה את זה. סוגרים את הגליל בגומייה ומקפיאים עשר דקות.

 

משחררים את הגומייה ופותחים בזהירות את השקף, תוך כדי שחרור השוקולד. מתקבלות טבעות שוקולד.

 

אם התקבלו גם סלילים המורכבים מכמה טבעות שנדבקו זו לזו, מפרידים אותם במספריים לטבעות יחידות. מכינים גנש (עיינו בפרק המתוקים). ממלאים שקית זילוף בגנש ומרכיבים אליה צנטר כוכב.

 

מזלפים כוכב קטן בקדקודה של כל מנת מוס, ועל הכוכב מעמידים את טבעת השוקולד.

 

למראה מושקע במיוחד – טובלים את שוליו התחתונים של המוס בסוכר שהוסיפו לו טיפת צבע מאכל.

 

החומרים לכ- 15 מנות קטנות

 

 

טיפסקל

לדברי אפרת טיפ זה הוא למעשה סוד מקצועי חשוב ביותר לקבלת מוס חלק ללא בועות אוויר:

 

ראשית, אם לאחר ההקצפה מתקבל מוס סמיך מאוד יש להקציף אותו עוד כשתי דקות במהירות גבוהה מאוד על מנת "לשבור" אותו ולעשותו נוזלי יותר.

 

שנית, לאחר שיוצקים את המוס לתבנית מנערים היטב את התבנית לשחרור בועות האוויר ולקבלת תוצאה חלקה ומושלמת.

 

טיפסקל

אם משתמשים לקישוט בשוקולד מריר אומרת אפרת הוא חייב לעבור טִמפרור, אך מאחר שהטמפרור הוא תהליך מייגע שאינו מתאים למטבח הביתי,

 

כדאי להשתמש לקישוט בלבד בשוקולד לאפייה, לקבלת טבעות שוקולד עמידות.

 

המתכון מתוך הספר "אפרת מגישה" של אפרת ליבפרוינד, צילום: שירן כרמל





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ