קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עיקריות » שוקי עוף ממולאות ברוטב רימונים ודבש

שוקי עוף ממולאות ברוטב רימונים ודבש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

שוקי עוף ממולאות ברוטב רימונים ודבש


פסקל פרץ-רובין


כשהתקשרתי ליענקלה הקצב שלי וביקשתי ממנו שיכין לי שוקיים למילוי, הזהרתי אותו שהן מוכרחות להיות יפות ופוטוגניות, כי הן מיועדות לצילום הספר שלי.

 

בדרך כלל הוא שולח את ההזמנה בו ביום, אך את ההזמנה הזו קיבלתי רק למחרת.

 

כשפתחתי את העטיפה והתבוננתי בתכולת המגש הבנתי מדוע זה ארך זמן רב כל כך: התברר שיענקלה לקח את העניין בכל הרצינות, וכל שוק של עוף זכתה לקבל ממנו טיפול אישי ומסור.

 

מיהרתי להתקשר להודות לו, ולצד התודה הוספתי אזהרה, שמיום זה ואילך תמיד אדרוש לקבל את העופות יפים כאלה…

 

 

 

10 שוקי עוף ללא העצם

למלית

2 בצלים

4 כפות שמן

1 כוס אורז

1 כפית מלח

קורט פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כוס מים רותחים

¼ כוס צנוברים קלויים

4 פרוסות פסטרמה

 

לרוטב:

4 כפות שמן

3 שיני שום כתושות

3 כפות רוטב סויה

½ כפית פפריקה מתוקה

קורט פלפל שחור

קורט מלח

3 כפות רכז רימונים

3 כפות דבש

2 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק

 

 

להכנת המלית – חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים אותן בשמן להזהבה.

 

מוסיפים את האורז, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים עד לספיגה מושלמת של המים.

 

מוסיפים את הצנוברים ואת הפסטרמה ומבשלים עוד כ-2 דקות. מקררים מעט.

 

ממלאים את חלל השוקיים במלית ומניחים אותן בתבנית בצפיפות.

 

להכנת הרוטב:- מערבבים את כל רכיבי הרוטב ויוצקים על השוקיים שבתבנית.

 

מכסים את התבנית ואופים כשעה ב- 200 מעלות צ' מסירים את הכיסוי, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות צ' ואופים מגולה עוד כרבע שעה לקבלת גוון עמוק ונאה.

 

החומרים ל- 10 מנות

 

טיפסקל

לדברי אפרת ניתן למלא במלית זו את כרעי העוף, בין העור לבשר, ולהמשיך לפי ההוראות, אולם אז נדרשת אפייה ממושכת יותר. 

 

 

המתכון מתוך הספר "אפרת מגישה" של אפרת ליבפרוינד, צילום: שירן כרמל

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ