בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » תוספות » אורז בעיטור פירות וזירעוני

אורז בעיטור פירות וזירעוני

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

אורז בעיטור פירות וזירעוני


פסקל פרץ-רובין


בסך הכול אורז, אבל אורז טעים עם תוספת מעניינת, שגם מוגש בצורה נאה.

 

שלב האפייה בתנור, הנעשה לאחר בישול האורז, גורם לו להיות פריך וגם מתאים לצורת ההגשה הזו, מפני שכך הוא שומר על צורתו ואינו מתפרק.

 

אף שהאפייה היא שלב נוסף בהכנה היא אינה דורשת תוספת כלים, מפני שהאורז עובר לתנור בתוך הסיר שבו בושל.

 

משום כך יש לבשל את האורז בסיר שידיותיו אינן עשויות פלסטיק, ואם בכל זאת משתמשים בסיר בעל ידיות פלסטיק – עוטפים אותן בנייר אלומיניום לפני הכנסת הסיר לתנור.

 

 

 

3 כוסות אורז

5 כפות שמן

½4 כוסות מים רותחים

½1 כפות מלח

 

לעיטור:

3 כפות שמן

1 כרישה קטנה חתוכה לרצועות

½ כוס צימוקים

½ כוס חמוציות מיובשות

2 כפות צנוברים

3 כפות גרעיני חמניות

3 כפות גרעיני דלעת

2 כפות שומשום

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

קורט פלפל שחור

1 כף דבש

 

 

הכנת האורז: בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן. שוטפים את האורז, מסננים ומוסיפים לסיר. מטגנים את האורז כמה דקות עד שכל הגרגירים מצופים בשמן.

 

מוסיפים את המים ואת המלח ומבשלים עד ספיגה מושלמת של המים באורז. האורז מתקבל דביק.

 

מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צ'  ואופים רבע שעה.

 

בעוד האורז חם דוחסים אותו לתבנית סיליקון בכל צורה שהיא – תבנית גדולה או תבניות אישיות. מקררים רבע שעה ומחלצים את האורז מהתבנית.

 

הכנת העיטור: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את רצועות הכרישה ומקפיצים אותן 3-2 דקות. מוסיפים את יתר רכיבי העיטור ומקפיצים עוד כ-3 דקות.

 

מעטרים את האורז בתלולית של הפרות והזירעונים ומגישים.

 

החומרים ל –  כ-12 מנות

 

טיפסקל

לדברי אפרת לקבלת תוצאה מושלמת כדאי להשתמש באורז בסמטי הודי.

 

 

 המתכון מתוך הספר "אפרת מגישה" של אפרת ליבפרוינד, צילום: שירן כרמל

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ