'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » ירקות » ירקות טריים » סלט חסה וברוקלי עם עוף בדבש

סלט חסה וברוקלי עם עוף בדבש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סלט חסה וברוקלי עם עוף בדבש


פסקל פרץ-רובין


אמנם הוא נקרא 'סלט', אבל למעשה הוא יכול בהחלט לשמש כמנה ראשונה חגיגית ועשירה.

 

אם משתמשים בו למנה ראשונה, מגישים אותו בכוסות שקופות על רגל וקוצרים מחמאות רבות על המקוריות, על הטעם ועל ההגשה הנאה.

 

 

לירקות:

 

1 ראש חסה

½ ראש ברוקלי מפורק לתפרחות

2 כפות שמן

½ כפית מלח

קורט פלפל שחור

1 תפוז

1/2 בצל סגול

1/4 כוס גרגירי רימון או חמוציות מיובשות

 

לעוף:

2 כפות שמן זית

1 חזה עוף חתוך לרצועות דקות

2 שיני שום

2 כפות דבש

1 כף חרדל

קורט פלפל שחור

 

לרוטב:

½ כוס מיונית

1 כפית חרדל

2 כפות חומץ

2 שיני שום

1 כפית מיץ לימון

2 כפות מיץ תפוזים

2 גבעולי בצל ירוק

קורט מלח

קורט פלפל

קורט סוכר

¼ כוס מים

 

 

הכנת העוף: מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את רצועות העוף ואת כל חומרי התיבול ומקפיצים כ-5 דקות עד שהעוף מוכן.

 

הכנת הסלט: מקפיצים את הברוקולי בשמן ובתבלינים כ-5 דקות בלבד. מעבירים אותו לקערה. קורעים את החסה לרצועות גסות ואת הבצל והתפוז חותכים לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה ומסיימים בהוספת גרגירי הרימון.

 

הכנת הרוטב: מערבלים בבלנדר מקל את כל רכיבי הרוטב.

 

סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומניחים למעלה את רצועות העוף המוקפצות.

 

החומרים ל- 8 מנות   

                                                                        

טיפסקל

לדברי  אפרת אפשר להעשיר את הטעם והמראה עם מקשטים את הסלט בפרוסות תפוז סיני.

 

המתכון מתוך הספר "אפרת מגישה" של אפרת ליבפרוינד, צילום: שירן כרמל

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ