בקיצור...

  • מכינים בסיס פריך, מרפדים תבנית .
  • מכינים מלית. משטחים על הבסיס.
  • מכינים בלילה ויוצקים על המלית.
  • אופים חלקית מצפים בשקדים.
  • אופים ,מצננים בוזקים אבקת סוכר.

קונפי איזה יופי!

מסעדה חדשה לשף גיא פרץ, קונפי שמה, היא שוכנת במתחם מלון "קראון פלאזה" בחיפה.  

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת תפוחים בשכבות

עוגת תפוחים בשכבות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת תפוחים בשכבות


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון לעוגה מפתיעה, במבט ראשון בחומרים נדמה שזו עוגה מורכבת אך זו רק אשליה. חלקתי בכוונה את החומרים לפי סדר הרכבת העוגה כדי להקל ולפשט את הכנתה. אפשר להכינה גם בגרסת פרווה.

 

זו עוגה על בסיס בצק פריך מתפורר, עליו שכבת קוביות תפוחים שאפשר להוסיף לה סוכר או נותני טעם נוספים כמו-קינמון רום או וניל. אני בחרתי להשאירה כמו שהיא (זה עניין של טעם). מעל שכבת בצק עשירה ולסיום וציפוי שכבת שקדים.

 

שכבה 1 – לבצק פריך:

 

2 כוסות קמח מנופה (250 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 שקית סוכר וניל

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או מחמאה

2 כפות מים קרים

1 ביצה

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

 

שכבה 2 למלית:

6 תפוחים גדולים חמצמצים מזן גרני סמית  קלופים, מגולענים מהליבות וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

מיץ מלימון 1

 

שכבה 3 – בלילת בצק:

125 גרם חמאה או מחמאה

1/2 כוס סוכר

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 שקית סוכר וניל או 1/4 כפית קינמון

1 ביצה

1 כוס קמח מנופה

1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית רי'צ

 

שכבה 4 -ציפוי שקדים:

150 גרם שקדים מולבנים פרוסים (1/2 1 כוסות)

1/2 1 כפות סוכר

2-3 טיפות תמצית שקדים

1 חלבון

להגשה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

לבצק הפריך- מכניסים למעבד מזון את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל והחמאה, מערבלים לתערובת פירורית מוסיפים מים, ביצה וקליפת לימון מערבלים לבצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית תבנית משומנת היטב ומקומחת.

 

אפשר לרפד תחתית ודפנות ( בערך חצי מגובה דפנות התבנית ) אך לא חייבים כלומר מרפדים רק את בסיס התבנית.

 

למלית התפוחים – מניחים את קוביות התפוחים בקערה מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. אני מעדיפה להשאיר את התפוחים כפי שהם אך מי שרוצה בהחלט אפשר להוסיף נותני טעם כמו: וניל, קינמון, תמצית שקדים או 2-3 כפות סוכר.

 

לבלילת הבצק – מערבלים במערבל חשמלי את החמאה, הסוכר סוכר הוניל, קליפת הלימון והביצה. מוסיפים בהדרגה את הקמח והשמנת ומערבלים לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

 

יוצקים את הבלילה על במלית התפוחים. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180מעלות צ' כ-20 דקות.

 

לציפוי שקדים – בקערית נפרדת טורפים יחד את השקדים, הסוכר, תמצית השקדים והחלבון.

 

כעבור 20 דקות אפייה, מוציאים את העוגה (היא  אומנם יציבה וזהובה אך אינה מוכנה עדין) מצפים את פני העוגה בציפוי השקדים בשכבה אחידה וחלקה. ומחזירים את העוגה לתנור.

 

ממשיכים לאפות עוד 20-25 דקות עד  ליציבות העוגה הזהבה והשחמה אחידה של ציפוי השקדים. (חשוב כאן להשגיח על העוגה לפעמים הזמנים מתקצרים תלוי בתנור).

 

מוציאים מהתנור, מצננים  היטב ובוקים על פני העוגה אבקת סוכר ומגישים. מאחסנים את העוגה במקרר יש להוציאה כחצי שעה מהמקרר קודם להגשה –לטמפרטורת החדר.

 

החומרים : לתבנית  קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת ומקומחת היטב.

 

 טיפסקל

אפשר להכין מהכמות כאן שתי עוגות קטנות יותר כמו: 2 תבניות בקוטר 20-22 ולשמור במקרר. במקרה זה פשוט הבסיס יהיה קצת יותר שטוח אך זה לא נורא!

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ