בקיצור...

  • מנקים את הדגים ופורסים.
  • מכינים מלית דגים.
  • ממלאים את פרוסות הדגים.
  • מכינים ציר דגים.
  • מבדשלים את פרוסות הדגים בציר.

חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » מתכון לגעפילטע פיש / פרוסות דגים ממולאות

מתכון לגעפילטע פיש / פרוסות דגים ממולאות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לגעפילטע פיש / פרוסות דגים ממולאות


פסקל פרץ-רובין


גרסה נוספת להכנת געפילטע פיש מהמטבח המזרח אירופאי. הפעם פרוסות דגים ממולאות בדג טחון מתובל.

 

 

קרפיון שלם במשקל 1 ק"ג

2 בצלים בינוניים

2 פרוסות לחם לבן, שרויות במים וסחוטות

3-4 ביצים

1 כף שמן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 -1 כף סוכר

 

לציר הדגים:

1גזר גדול קלוף וחתוך לפרוסות

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

 1/2 כפית פלפל שחור

1/2  2 כוסות מים

2 עלי דפנה

 

 

מנקים את הדג ופורסים אותו לפרוסות, מפרידים את בשר הדג מן האידרות והעור.

 

טוחנים את בשר הדג עם הבצלים והלחם. מוסיפים לתערובת זו את הביצים ואת השמן ומתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מערבבים היטב.

 

ממלאים בעיסה את החללים שבין העור והאדרות וכן את החלל הבטן שבפרוסות .

 

להכנת ציר הדגים – יוצקים את המים לסיר רחב. מוסיפים את פרוסות הגזר והבצל ומבשלים כ- 15 דקות מוסיפים את התבלינים והסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הדגים הממולאות  ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה וחצי.

 

מצננים ומסדרים את פרוסות הדגים על צלחת הגשה מעטרים כל קציצה בפרוסות גזר. מגישים לצד הדגים את החזרת -חריין

 

טיפסקל

אפשר להשתמש בשני דגי קרפיון במשקל 1 ק"ג בדג אחד משתמשים להכנת המילוי כמו במתכון קציצות דגים.

 

את הדג השני חותכים לאורך, מסלקים את הפנים ( או קונים נקי ) ממלאים במלית המוכנה ופורסים לפרוסות מכינים ציר דגים ומכניסים את הפרוסות לבישול בציר הדגים.

 

 

 למתכון נוסף לגפילטע פיש היכנסו….

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ