בקיצור...

  • מנקים את הדגים.
  • טוחנים את הדג עם החומרים.
  • מעצבים את הקציצות.
  • מכינים ציר דגים.
  • מבשלים את הגעפילט פיש בציר

ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » מתכון לגעפילטע פיש/ קציצות דגים

מתכון לגעפילטע פיש/ קציצות דגים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לגעפילטע פיש/ קציצות דגים


פסקל פרץ-רובין


כמעט כל סעודה חגיגית ובעיקר בחגים המרכזיים, בראש השנה ופסח  שמור מקום של כבוד לדגים הממולאים. את הגעפילט פיש תמצאו  בגרסאות שונות בכל מטבחי מרכז אירופה.

 

הדגים  מופיעים בשתי גרסאות שונות אלו המוגשים כקציצות המבושלות בציר דגים.  והשנייה  פרוסות דגים שממלאים אותן בדג טחון ומבשלים בציר דגים.

 

דגים אלו מוגשים כמנה ראשונה. טעמם מפולפל, מלווה במעט מתיקות.

 

לקציצות:

 

1 דג קרפיון במשקל  1.25 ק"ג

2 בצלים בינוניים

1 פרוסת לחם לבן שרויה וסחוטה היטב

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

1/2 כפית מלח

2 כפיות סוכר  (או פחות לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור

לציר הדגים :

1 גזר גדול קלוף וחתוך לפרוסות

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

 1/2 כפית פלפל שחור

1/2  2 כוסות מים

2 עלי דפנה

 

 

מנקים היטב את הדג, פורסים ומסלקים את העור והאדרות. טוחנים את בשר הדג (אפשר לבקש בחנות הדגים להכין לכם את הדג טחון או לקנות במרכולים את הדג טחון ומוכן).

 

יחד עם פרוסת הלחם והבצל ומניחים בקערה  רחבה. מוסיפים את הביצים ופירורי הלחם.מתבלים במלח,בסוכר ובפלפל שחור. בוחשים לקבלת עיסה אחידה.

 

בידיים רטובות צרים מן העיסה קציצות מאורכות.מכינים ציר דגים ומבשלים בו את הקציצות.

 

בפסח- מחליפים את הלחם ופירורי הלחם ב-3-4 כםות קמח מצה.

 

להכנת ציר הדגים – יוצקים את המים לסיר רחב. מוסיפים את פרוסות הגזר והבצל ומבשלים כ- 15 דקות מוסיפים את התבלינים והסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה וחצי.

 

מצננים ומסדרים את קציצות הדגים על צלחת הגשה מעטרים כל קציצה בפרוסות גזר. מגישים לצד הדגים את החזרת -חריין

 

למתכון נוסף לגפילטפיש- פרוסות דג ממולאות  בשר דג טחון היכנסו……





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ