בקיצור...

  • הכנת הבצק.
  • הכנת המלית.
  • מילוי ועיצוב הקרעפלאך.
  • בישול במים מלוחים.
  • הגשה במרק עוף.

אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » קרפאלך- כיסני בצק

קרפאלך- כיסני בצק

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קרפאלך- כיסני בצק


פסקל פרץ-רובין


כיסני קרעפאלך נוהגים להגיש שלוש פעמים בשנה – לפני צום יום הכיפורים כאשר מכים על חטא; בהושענא רבה כאשר חובטים ערבות ובפורים כאשר רוקעים ברגליים בשעת קריאת שמו של המן. כמו כן נוהגים להגישם גם באירועים חגיגיים.

 

בפורים מוגשים הקרעפלאך הן במלית בשר והן במלית פירות. בנוסף יש המסבירים את הגשת כיסני הקרעפלאך בפורים היות שהמילה לאך מזכירה את המילה לאכן באידיש שפירושה לצחוק. מכן מנהג אכילת קרעפלאך בחג.

 

במהלך מחקריי ועבודתי עם מאכלי עדות ישראל נתקלתי בעשרות גרסאות להכנת הבצק לכיסני הקרעפלאך, כל אחד טוען שגרסתו טובה יותר. כך מצאתי שיש מתכונים בהם כמויות הנוזלים משתנה, כמות הביצים שונה או שהבצק מוכן ללא ביצים. מכל הגרסאות שנוסו במטבחי לפינכם הגרסה האהובה עלי.

 

את הקרעפלאך אפשר למלא במליות שונות, בשר, עוף, כוסמת –קאשה, תפוחי אדמה, כבד, או מלית צמחונית המבוססת על ירקות עדשים ושעועית מש. ובפירות.

 

לבצק:

 

 

2 כוסות קמח מנופה ( אפשר לערבב בין קמח דורום לקמח רגיל חצי חצי)

 

1 ביצה

 

2 כפיות שמן

 

1/4 -1/2 כוס מים

 

1/2 כפית מלח

 

להדבקה:

 

1 חלמון  או ביצה טרופה

 

מלית בשרית :

 

החומרים כאן הם למלית בשר בקר, אך אפשר להכין את המלית עם חזה עוף,  או מבשר כנפי עוף, טחונים דק. אפשר להחליף את פירורי הלחם בלחם מושרה סחוט היטב.

 

2 בצלים קצוצים ומטוגנים בשמן

 

3 כפות שמן

 

3/4-1 כוס בשר מבושל טחון

 

1/2 כפית מלח

 

1/2 כפית פלפל שחור

 

1 ביצה

 

1 כפית סוכר

 

1/2 כף פירורי לחם

 

מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה.

 

אם משתמשים בבשר טחון-  מטגנים את הבצלים ומוסיפים את הבשר הטחון ומאדים תוך טיגון. מפוררים דק את הבשר מעבירים לקערה מצננים מעט ומוסיפים את ייתר החומרים.

 

להכנת מלית כבד משתמשים 250 גרם כבד צלוי טחון + 2 ביצים קשות מלח פלפל לפי הטעם ובצל קצוץ מערבבים הכול יחד.

 

למלית כוסמת-קאשה

 

2 בצלים קצוצים ומטוגנים בשמן

 

1/2 1 כוסות כוסמת מבושלת

 

1/2 כפית פלפל שחור

 

1/2 כפית מלח

 

להכנת מלית תפוחי אדמה או ירקות:

 

מבשלים תפוחי אדמה, או מאדים בשמן ירקות . מבשלים עדשים או שעועית מש.

 

מטגנים בצלים לפי הטעם ומערבבים הכול מוסיפים  מלח פלפל וביצה ומערבבים.

 

להכנת מלית מתוקה- פירות:

 

300 גרם קונפיטורת דובדבנים או אוכמניות

 

3 כפות פירורי לחם

 

 

מערבבים יחד במידת הצורך מוסיפים עוד פירורי לחם בהתאם לסמיכות הרצויה.

 

להכנת הבצק – שמים את כל החומרים במעבד מזון ומערבבים לקבלת בצק אחיד וחלק. על הבצק להיות גמיש ונוח לעבודה במידה והוא אינו מספיק רך אפשר להוסיף כפית או שתיים של מים נוספים.

 

לא חייבים במעבד אפשר ללוש ביד. משהים במקרר כשעה.

 

מכינים את המלית הרצויה.

 

טכניקת צורת הקיפול:

 

אפשר להכין את צורות הקרעפלאך  או על ידי קרצת בצק בכוס לקבלת עיגולים – ממלאים סוגרים לסהרון ומהדקים את שתי קצותיו.

 

או שמרדדים את הבצק למלבן חותכים לריבועים  ממלאים במרכז כל ריבוע מלית סוגרים למשולש ואז מחברים כל קצה לקצה.

 

כשמכינים מלית מתוקה לפורים – סוגרים את הכיסן למשולש בדומה לאוזני המן ההגשה תלווה באבקת סוכר.

 

למלית הבשר –  מקמחים שטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק מאוד. קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה . מברישים את שלוי העיגול בביצה הטרופה או החלמון.

 

מניחים מעט מהמלית במרכז כל עיגול בצק ומקפלים לחצי עיגול . מהדקים היטב את הקצוות. לא להשאיר כיסי אוויר.

 

מחזיקים את שתי הקצוות של חצי עיגול הבצק הממולא ומחברים אחד לשני כמו טבעת. כך מתקבלת הצורה האופיינית לקרעפלאך.

 

בישול הכיסנים – מרתיחים מים עם מלח כמו שמכינים פסטה. עם רתיחת הנוזלים מוסיפים את הכיסנים בזהירות.

 

כשהכיסנים צפים מבשלים עוד כ-3 דקות מוסיפים אל הנוזלים עוד כוס מים קרים העוצר את המשך הבישול של הכיסנים. מוציאים את הכיסנים בכף מחוררת על מגש משומן . בדרך זו מכינים את יתר הכיסנים.

 

הגשת הקרעפלאך- את הכיסנים המלוחים מגישים כשהם צפים במרק עוף  או עם רוטב בשר. אפשרות נוספת שמים בצלחת מרכזית ומפזרים עליהם רצועות של בצל מטוגן ומעט שמן זית .





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ