בקיצור...

  • מערבבים את החומרים הנוזלים.
  • מוסיפים את הקמחים ונותני הטעם.
  • מעצבים כדורים בגודל אחיד.
  • מגלגלים באבקת סוכר.
  • אופים ומצננים.

החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » מתכון לעוגיות דבש – דובשניות

מתכון לעוגיות דבש – דובשניות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לעוגיות דבש – דובשניות


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון לעוגיות שחומות דחוסות ומתפקעות להכנת דובשניות . תמצאו שלל מתכונים וגרסאות שונות ומגוונות להכנתן.

 

יש המכינים אותן עם חמאה, מרגרינה ובגרסה הבריאותית עם שמן אפילו שמן קוקוס. שילובים מעניינים  של קמח רגיל לבן, מלא או שילוב של מספר קמחים . והיום לרגשי הגלוטן אפשר להחליף כל קמח עם קמח תמי אחד לאחד.

 

במתכון שלפניכם תמצאו אפשריות שילוב בין סוגי גרסאות ואתם מוזמנים להכין את הדובשניות שלכם בדרך ובטעם הרצוי לכם.

 

 

100 גרם חמאה רכה (או כ-80 גרם שמן קנולה)

1/4 כוס סוכר (50 גרם )  

1/4 כוס סוכר כהה( 60 גרם)

3 כפות דבש (60  גרם)

2 כפות סילאן  (40  גרם)

1 ביצה

2 כוסות קמח  (280 גרם)   אפשר קמח שיפון או חצי מלא חצי שיפון או חצי מלא חצי רגיל

1/4 כפית מלח

1/4 כפית ג'ינג'ר יבש או קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

1 כפית סודה לשתייה או כפית גדושה של אבקת אפייה (אפשר לשלב ביניהם)

 

 

שמים בקערת מערבל את החמאה או השמן ומערבלים באיטיות תוך הוספת הסוכר, הסוכר הכהה, הדבש, הסילאן והביצה מערבלים לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

 

מוסיפים בהדרגה תוך ערבל את הקמח (או שילוב של שני קמחים ) המלח, התבלינים, סודה לשתייה או אבקת אפייה מערבלים לקבלת בצק אחיד.

 

מרטיבים את כפות הידיים. נוטלים  מעט מהבצק ויוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ . מכינים שתי קעריות באחת סוכר ובשנייה אבקת סוכר. מגלגלים את כדורי הבצק בסוכר ואחר כך באבקת הסוכר ומסדרים ברווחים שווים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

 

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני  180 מעלות צ' כ- 10 -11 דקות ,העוגיות מתפקעות מוציאים על רשת ומצננים שומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.

 

החומרים ל- 40-50 יחידות

 

 

טיפסקל להצלחה

 

שימוש יתר בדבש או סילאן יכהה את העוגייה, הטעם יהיה דומיננטי בהתאם לתבלין בו תשתמשו, ג'ינג'ר, קינמון, ציפורן.

 

גם הקישוט לובש ופשוט צורה …

אפשר לגלג את הדובשניות בסוכר ואחר כך באבקת סוכר, אפשר בסוכר מתובל בקינמון, או לאפות אותן ובעדן חמות לבזוק עליהן אבקת סוכר.

 

אפשר לשלב בבצק אגוזים שונים  או שקדים טחונים או גרוסים בערך חצי כוס .

 

והכי הכי חשוב שימו לב לזמן האפייה רצוי לאפות לא יותר מ-10 -11 דקות ברגע שהעוגיות מתבקעות חכו קצת בערך דקה והוציאו את התבנית מהתנור. הניחו על רשת וצננו.

 

כך תקבלו דובשניות נימוחות ורכות. 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ