ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » מתכון לבקלאווה עם קרם גבינה אוריינטלי

מתכון לבקלאווה עם קרם גבינה אוריינטלי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לבקלאווה עם קרם גבינה אוריינטלי


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון לבקלאווה מתוקה עם טוויסט של קרם גבינה ארומתי עם מתיקות מתונה שמאזנת ומשלימה את המנה.

 

 

120 גרם (כ-1/4 חבילה) בצק פילו קפוא מופשר

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז, קלויים וגרוסים

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן, קלויים וגרוסים

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך, גרוסים גס

קורט ציפורן טחון

1/2 כפית קינמון טחון

85 גרם (1/4 כוס) דבש

85 גרם חמאה מומסת, להברשה

1/2 כוס סירופ סוכר מועשר בטמפרטורת החדר (ראו מתכון למטה)

 

לקרם גבינה אוריינטלי:

450 גרם גבינת ריקוטה טרייה

240 מ"ל (1 כוס) שמנת חמוצה

1 כף דבש חם

כמה טיפות תמצית מי פריחת הדרים על בסיס שמן (לפי הטעם, להשיג בחנויות המתמחות)

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

120 מ"ל (½ כוס) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה

 

להגשה:

6 כפות דבש

50 גרם (1/2 כוס) פיסטוקים, קצוצים דק

 

 

מכינים בקלאווה – מחממים את התנור ל-200 מעלות (חום גבוה). מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה.

 

מברישים את דפי הפילו בחמאה המומסת. עורמים אותם זה על זה. מכסים במגבת מטבח מעט לחה את דפי הפילו שלא נמצאים בשימוש כדי שלא יתייבשו.

 

באמצעות מספריים חדים חוצים את דפי הפילו המוברשים בחמאה לאורכם.

 

בקערה בינונית מניחים את כל סוגי האגוזים, את הציפורן, את הקינמון ואת הדבש ומערבבים היטב. מחלקים את תערובת האגוזים לשני חלקים שווים.

 

מסדרים מחצית מהאגוזים לאורך ערמת דפי הפילו בצמוד לצלע הקרובה אליכם. מגלגלים את דף הפילו במהודק לגליל ארוך, ומכווצים אותו מעט כדי ליצור על הבצק דוגמת קמטים.

 

חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של ערמת דפי הפילו ושארית תערובת האגוזים.  

 

מעבירים את אצבעות הבצק הממולאות לתבנית. באמצעות סכין חדה חורצים בכל גליל בצק חתכים עמוקים לרוחב ברווחים של 6 ס"מ זה מזה.   

 

מברישים את הבצק בנדיבות בחמאה המומסת. אופים בתנור החם כ-20 דקות או עד שפני הבצק מזהיבים.

 

יוצקים על המאפה החם סירופ סוכר.

 

חותכים את המאפה לגלילים קטנים במקומות שסומנו החריצים.

 

מכינים קרם גבינה – מניחים בקערת המיקסר את גבינת הריקוטה, את השמנת החמוצה, את הדבש, את תמצית מי פריחת ההדרים ואת קליפת התפוז המגוררת. בוחשים במהירות בינונית בוו גיטרה כ-2 דקות עד לקבלת בלילה חלקה.

 

באמצעות מרית גומי מקפלים לבלילה את הקצפת עד לקבלת קרם חלק. 

 

מאחסנים במקרר לצינון ולהתייצבות שעתיים לפחות.

 

מרכיבים את המנה – מסדרים על כל צלחת הגשה נאה גליל קטן מהבקלאווה ומזלפים מעל דבש.

 

עורמים מעל תלולית קרם גבינה באמצעות 2 כפות מתכת. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.

 

 

אפשר לשמור את הבקלאווה בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

 

אפשר לשמור את הקרם מכוסה היטב במקרר עד יומיים.

 

החומרים ל-6 מנות

 

מתכון לסירופ סוכר מועשר

 

סירופ סוכר בסיסי, מבושם בקליפות הדרים ובליקר. מתאים להרטבת עוגות ספוג, להמתקת סלטי פירות ומשקאות, כבסיס להכנת ליקרים ביתיים ועוד.

 

200 גרם (1 כוס) סוכר לבן

240 מ"ל  (1 כוס) מים

½ כפית תמצית וניל טהור

מיץ וקליפה מגוררת מ-¼ לימון

מיץ וקליפה מגוררת מ-¼ תפוז

1 כף ליקר גרנד מרנייה (או ליקר תפוזים אחר)

 

 

בסיר בינוני מבשלים על אש קטנה את הסוכר, המים, תמצית הווניל, מיצי ההדרים וקליפות ההדרים. מביאים לרתיחה, מצננים היטב ומוסיפים את הליקר. שומרים במקרר בכלי אטום עד שבוע.

 

החומריםל-2 כוסות

 

המתכון מתוך הספר חגיגה של קינוחים של אורן דגן כפיר, צילום דניה ויינר





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ