קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » קינוחים » קציפת יוגורט וקליפות לימון קונפי

קציפת יוגורט וקליפות לימון קונפי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קציפת יוגורט וקליפות לימון קונפי


פסקל פרץ-רובין


מתכון לקציפה לימונית עשירה ואוורירית עם תוספת קראנצ'ית מפתיעה של נוגטין גרעיני דלעת. להגשה מיוחדת, יוצקים את הקינוח לצנצנות זכוכית מעוצבות.

 

 

החומרים לקציפת יוגורט:

 

375 גרם יוגורט סמיך

180 גרם (½ 1 כוסות) אבקת סוכר, מנופה

1 כף אבקת יוגורט (לא חובה, להשיג בחנויות המתמחות)

1 כפית תמצית וניל טהור

קליפה מגוררת מ-1 לימון

300 מ"ל (¼ 1 כוסות) שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה

 

לנוגטין גרעיני דלעת:

100 גרם (1/3 כוס) סירופ תירס בהיר (להשיג בחנויות המתמחות)

75 גרם (1/3 כוס) סוכר חום רך

4 כפות סוכר לבן

100 גרם חמאה

130 גרם (3/4 כוס) גרעיני דלעת, קלופים

 

להגשה:

1 כמות קליפות הדר מסוכרות (ראו מתכון למטה – יש להשתמש בקליפות לימון)

 

 

 

מכינים קציפת יוגורט –  בקערה  גדולה טורפים היטב את היוגורט, את אבקת הסוכר, את אבקת היוגורט, את תמצית הווניל ואת קליפת הלימון במטרפת יד עד לקבלת תערובת אחידה.

 

באמצעות מרית גומי מקפלים לתערובת היוגורט את הקצפת, 1/3 מהכמות בכל פעם, עד לקבלת קציפה עשירה וחלקה.

 

מעבירים את הקציפה לשק זילוף בעל צנתר חלק. ממלאים כוסות הגשה עד 2/3 מגובהן.  (להגשה מיוחדת משתמשים בצנצנות קטנות אישיות)

 

מצננים במקרר 3 שעות לפחות.

 

מכינים נוגטין גרעיני דלעת – מחממים את התנור ל-160 מעלות (חום נמוך). מרפדים 2 תבניות אפייה גדולות של התנור בנייר אפייה.

בסיר קטן מביאים לרתיחה על אש גבוהה את סירופ התירס, את שני סוגי הסוכר ואת החמאה. מסירים מהאש.

 

מוסיפים את גרעיני הדלעת ומערבבים בכף עץ.

 

יוצקים את התערובת לתוך התבניות ומשטחים בסכין מריחה חלקה (פלטה).

 

אופים בתנור החם כ-11 דקות, עד שהתערובת מזהיבה מעט (התערובת מתפשטת במהלך האפייה וזה בסדר). מוציאים ומצננים היטב.

 

שוברים את הנוגטין הקר לפיסות באופן חופשי.

 

מגישים את המנה –  מסדרים על הקציפה בכל כוס קליפות לימון מסוכרות. מעטרים בשברי נוגטין גרעיני דלעת.

 

אפשר לשמור את קציפת היוגורט מכוסה היטב במקרר עד יומיים.

 

אפשר לשמור את הנוגטין במקום אפל וקריר מחוץ למקרר, בקופסה אטומה עם הפרדה של דפי פרגמנט בין פיסה לפיסה, עד חודש.

 

6 מנות

6 כוסות שנפחן 180 מ"ל (3/4 כוס)

 

 

מתכון לקליפות הדר מסוכרות

 

ממתק רב שימושי: תוספת נהדרת לעוגות בחושות, לעוגות שמרים ולמוס, עיטור אלגנטי ומיוחד לקינוחים, ועם ציפוי שוקולד או סוכר מתקבל ממתק טעים.

 

 

5 תפוזים או 6 לימונים, מקורצפים ויבשים

100 גרם (½ כוס) סוכר לבן

45 גרם (2 כפות) דבש

120 מ"ל (½ כוס) מיץ תפוזים או לימון סחוט טרי 

120 מ"ל (½ כוס) מים

 

באמצעות קולפן ירקות מקלפים את ההדרים מקליפתם הצהובה בלבד, ללא הציפה הלבנה. חותכים את הקליפה לרצועות דקיקות באמצעות סכין שף חדה.

 

בסיר קטן מבשלים על אש בינונית את הסוכר, הדבש, מיץ התפוזים והמים עד לסף רתיחה.

 

מוסיפים לסירופ החם את קליפות ההדרים ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים 30 דקות.

 

מכבים את האש. מניחים לקליפות לשהות בתוך הסירופ שעתיים לפחות. שומרים במקרר בצנצנת מעוקרת עד חודשיים.

 

החומרים ל- 1כוס קליפות מסוכרות

 

להגשה מיוחדת – מניחים בתבנית גדולה צנצנות נקיות כשהמכסים לצדן ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות [חום גבוה] כ-10 דקות. מצננים בתנור המכובה.  ממלאים בתוכן את הקציפה.

 

 

 

המתכון מתוך הספר  חגיגה של קינוחים של אורן דגן כפיר , צילום: דניה ויינר





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ