מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » הכריך/סנדוויץ', מתכונים וטיפסקל לכריך מושלם

הכריך/סנדוויץ', מתכונים וטיפסקל לכריך מושלם

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


בקרוב הם חזרו לבית הספר, עם תלבושת אחידה, ילקוטים חדשים וציוד בסיסי ליום הראשון. יומן, מחברת אחת או שתיים קלמר ובו כלי כתיבה ו…. באחד התאים יושב ומחכה לארוחת עשר – הכריך (סנדוויץ) .

פעם כשהוכנו הכריכים על ידי ההורים הסתפקו במריחה מהירה של גבינה לבנה, קוטג',שוקולד ,ריבה, וכשהספיקו שילבו פרוסות נקניק או טונה…

היום כשאנו יודעים עד כמה חשובה ארוחת הבוקר, ארוחת עשר ולבוגרים יותר אף ארוחת הצהרים, הרי אנו ההורים חייבים לשים לב לא רק לכריך אלא לתוכנו. היום אנו מקפידים על כריך שלא רק יהיה טעים אלא יהיה בעל ערכים תזונתיים גבוהים על מנת לשמור על בריאות הילדים.

הארוחה הקלילה הזו חייבת להכיל שילוב של פחמימות וממרחים או תוספות חלבון, וכך הופכים אותה לארוחה מזינה ושלמה יותר. ארוחת עשר חשובה לא פחות מארוחת הבוקר והיא מוגשת כשהילדים בשיא הפעילות וזקוקים לאנרגיה.

הארוחה מסייעת לריכוז ולשקט ומאפשרת למידה רגועה יותר (ילד רעב הוא ילד לא שקט).

מניסיוני, כדי להבטיח שהילדים אכן יוכלו את הכריך שלהם רצוי לשבת איתם ולהחליט לגבי כל יום ויום מה הכריך יכיל. כמובן שיש להתחשב ברצונו של הילד וכאן זו ההזדמנות לכוון לאכילה בריאה ומזינה.

רצוי לא להיכנס למלחמות על ממרחים שהילדים אוהבים, כלומר לדעתי אפשר לתחום את הממרח לפעם אחת בשבוע למשל: ממרח שוקולד ביום שישי, ולשאר השבוע יש להכין את הכריכים בשלל טעמים גיוונים, גוונים ואפשריות שונות.

זכרו כשהילדים חוזרים הביתה מחכה ארוחת הצהרים שגם כאן יש לשים דגש על ארוחה בריאה ומזינה  רצוי לתכנן ולהכין מראש תבשלים ותוספות שיאפשרו ארוחות מזינות לצהרים.  ולא להשתמש עם מוצרים ומאכלים מתועשים ומעובדים כל אלו יבטחו  את בריאות ילדנו.

לפניכם 10 כללים שיעזרו לכם להכין את הכריך הטוב ביותר:

1. הלחם– רצוי להקפיד ולגוון בין הלחמים כמו: לחמנייה, לחם, פיתה, ועוד… חשוב לשלב כל פעם סוג אחר של לחם, בדרך זו חושפים את הילדים לטעמים שונים ובעיקר מלמדים אותם לאכול את הלחם הכהה והלחם המלא. אפשר לשמור במקפיא לחם פרוס.

2. המלית – חשוב שתהיה מלית לחה עסיסית ומשלבת בין מרקם לגוון וטעם. כמובן מלית מכילה חלבונים כמו: גבינות, טונה, נקניקים שונים רצוי פסטרמה, וביצים בסוגי הכנה שונים.

3. לחות ורטיבות – חשוב לא להניח מרכיבים רטובים על הלחם (למשל עגבנייה) אלא להשתמש עם ממרחים שישמרו על הלחם והמלית. כמו- ממרח פסטו, מיונז, חרדל טחינה שמן זית ועוד…יש למרוח שכבה אחידה שתשמור על עסיסיות הכריך.

4. ירקות  – אפשר ורצוי לשלב ירקות כמו-חסה, ועגבניות נבטים, מלפפונים טריים ואו כבושים, זיתים ועוד… אל תשכחו שהם עשירים בויטמינים ,מינרלים וסיבים תזונתיים והם משתלבים נהדר עם נקניקים, גבינה צהובה ביצים קשות אומלטים ועוד.

5. עטיפה – חשוב לעטוף את הכריך ביריעת פלסטיק ניצמד או בנייר פרגמנט.

6. אריזה נכונה  -רצוי להכניס את הכריכים לקופסה פלסטיק קשיח כך אפשר לשמור על צורתם ורעננותם.

7. פירות וירקות – חשוב לשלוח עם הילדים כשהם שטופים, נקיים קלופים וחתוכים והם יושבים בקופסת פלסטיק קטנה.

8. אין זמן – להורים שבבוקר מאוד לחוצים להגיע לגנים, בתי ספר, ועבודה… רצוי לשמור במקפיא לחם פרוס איכותי. בבוקר מוציאים מהמקפיא וכשזה עדין קפוא מורחים בממרחים רצויים.

                     מניחים את כל התוספות והמיליות הרצויות וסוגרים ביריעת פלסטיק ניצמד . עד ארוחת עשר הפרוסות יפשירו והלחם יהיה רך כאילו הוא נאפה עכשיו.

9. בקבוק שתייה לא לשכוח! חשוב מאוד ולא לא ממותקים מים מצוין!

10 כסף- לא לשלח כסף עם הילדים לקניות בקפיטריה . הכינו את הכריכים בבית ושימרו על בריאות הילדים.

 

לפניכם מתכונים למספר כריכים מומלצים ולצדם ערכים תזונתיים שהוגשו על ידי הדיאטנית רונית גלעדי:

סימפוניה בגט וחביתה

מצרכים:

חצי בגט

גבינת סימפוניה טבעי 5%

רוטב פסטו

חביתה:

2 ביצים

נשנושי גזר שטראוס חתוכים לרצועות

כף בצל קצוץ (למי שאוהב)

מלח

פילפל

מעט שמן זית

עלי חסה שטראוס שטופים ומוכנים לאכילה

אופן ההכנה:

מערבבים את הביצים, רצועות הגזר וכף הבצל.

שמים מעט שמן זית במחבת, שופכים ומחכים 2 דקות על אש נמוכה.

מורחים על בגט גבינת סימפוניה ומעט פסטו, מכניסים את החביתה ומסדרים מעל עלי חסה.

ערכים תזונתיים: הכריך – עשיר בחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, מינרלים כמו סידן, ברזל, וויטמינים כמו ויטמין B6, ויטמין A, C, וח. שומן חד ורב בלתי רוויות. מומלץ לא להגזים בחתיכה של גודל הבגט (רצוי להחליף את הבגט בלחם דגנים, עשיר בסיבים).

כריך בגט

לחם דגנים יווני

מצרכים:

2 פרוסות לחם דגנים או לחמנייה

קוטג' שטראוס 5%

סימפוניה טבעי שטראוס 5%

ממרח עגבניות מיובשות

זיתי קלמנטה קצוצים

כף זעתר טחון (לאוהבים)

פילפל קלוי אחלה

מלפפון ירוק פרוס

מלפפון חמוץ פרוס (מלח או חומץ על פי טעמו של הילד)

עלי חסה שטראוס שטופים ומוכנים לאכילה

אופן ההכנה:

מערבבים קוטג' וגבינת סימפוניה. מורחים על הלחם. מסדרים את שאר המרכיבים: ירקות, זיתים,עגבניות מיובשות ועלי חסה. סוגרים מעל את הפרוסה הנוספת.

ערכים תזונתיים: הכריך -מכיל כ- 300 קלוריות, עשיר בסיבים, סידן, חלבון, וויטמינים כמו ויטמין C, A , ויטמינים מקבוצת B, נוגדי חמצון כמו ויטמין E  ,עשיר במינרלים  ומשביע.

לחמניית צזיקי ללא גלוטן

מצרכים:

לחמנייה קטנה ללא גלוטן

3-4 עגבניות שרי

נישנושי גזר שטראוס

לאוהבים- בצל ירוק

2-3 צנוניות קצוצות

מלפפון חמוץ

צזיקי:

ניתן לקנות סלט צזיקי מוכן.

מצרכים להכנה בבית:

גבינה לבנה סקי 5%

שן שום קצוצה

מלפפון ירוק חתוך לקוביות

מלח

מערבבים את חומרי הצזיקי ומורחים על הלחמנייה, ניתן לחילופין להעמידה ולהכניס את הצזיקי בתוכה. מניחים עלה בצל ירוק, פרוסות נשנושי גזר, עגבניית שרי חצויה, מלפפון חמוץ.

ערכים תזונתיים: הכריך- עשיר בסידן, ויטמין C, ויטמין A, ויטמינים ממשפחת ה- B, נוגדי חימצון מינרלים נוספים וסיבים תזונתיים. (מוערך בכ-250 קלוריות).

רול סביח

רול סביח, חומוס וכרוב סגול

 

מצרכים:

1 טורטיה

חומוס אחלה

כרוב סגול קצוץ או סלט כרוב שילדים אוהבים

1 ביצה קשה מגורדת

מלפפון חמוץ פרוס

בצל ירוק חתוך גס (לאוהבים)

עלי חסה שטראוס שטופים ומוכנים לאכילה

מלפפון חמוץ

אופן ההכנה:

מורחים חומוס אחלה על טורטיה.

מניחים את סלט הכרוב, הביצה, מלפפון חמוץ, בצל ירוק (למי שאוהב), חסה ומגלגלים את הרול.

** ניתן  ואף מומלץ להוסיף לימונים כבושים למנה.

למי שלא אוהב חצילים ניתן להחליף בכרוב.

פיתה קלה

פיתה קלה, טונה, גזר ולקט ירקות

מצרכים:

פיתה קלה

טונה

קלוי מטבוחה אחלה

מצרכים לסלט גזר:

נשנושי גזר שטראוס חתוכים לרצועות

כף בצל קצוץ

כף פטרוזיליה קצוצה (למי שאוהב)

כף זיתים מגולענים

מלח

מיץ לימון

שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את מצרכי הסלט: הגזר עם הטונה ומטבלים.

מורחים את הפיתה בשכבת מטבוחה, מוסיפים פנימה סלט, טונה, גזר ולקט ירקות.

המתכונים באדיבות השף אביב משה, שטראוס, צילום: שלומי ארביב.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ