עוגות בוטיק

רוצים להיות  קצת יותר מקצועיים, או להעמיק  בעולם הפטיסריי?   בוא לטעום מהספר החדש של ר

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » גביניות מתוקות

גביניות מתוקות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

גביניות מתוקות


פסקל פרץ-רובין


רגע לפני שהילדים חוזרים למסגרות היכנסו למטבח  לפינוק אמיתי.  לפניכם מתכון לעוגות גבינה זעירות ומתוקות להפליא. אפשר להחליף את עיטור פירות היער בפרי טרי, כמו תות או דובדבן, במעט מלית פירות לפאי (אוכמניות או דובדבנים), בגנאש שוקולד או בזילוף קצפת.

 

מומלץ להעזר בשק זילוף חד־פעמי לצורך מילוי עטרות הנייר – ממלאים את השק וגוזרים חור זעיר בקצהו (מתחילים בקטן – תמיד אפשר לגזור עוד חתיכה מקצה השק ולהגדיל את החור). העוגות במיטבן אחרי שהות של 8 שעות במקרר.

 

כלים: קערת ערבול; מיקסר ידני; שק זילוף חד־פעמי (לא הכרחי); תבנית מיני־מאפין 24 שקעים; 48 עטרות נייר לבנות פשוטות לאפייה מס' 1.5.

 

 

115 גרם (חצי חפיסה) גבינת שמנת אמריקנית בטמפרטורת החדר 

125 גרם (חצי חפיסה) גבינת "טוב טעם" 

⅓ כוס סוכר

2 שקיקים סוכר וניל

½ כפית קליפת לימון מגוררת

3 כפות שמנת חמוצה

1 כף מיץ לימון

1 ביצה

½1 כפות קמח

לעיטור:

2 כפות מים

2 כפות קונפיטורה פטל

½ כוס אוכמניות קפואות – אפשר לערבב אדומות ושחורות

 

מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מרפדים כל שקע בתבנית בשתי עטרות נייר – מפרידים שתיים־שתיים מהערמה ומניחים בשקע.

 

שמים את הגבינות בקערת ערבול, מוסיפים סוכר, סוכר וניל וקליפת לימון ומערבלים במהירות נמוכה במשך 3 דקות, עד שהסוכר נמס.

 

מוסיפים את השמנת החמוצה לתערובת הגבינות ומערבלים היטב. מוסיפים מיץ לימון וביצה ומערבלים במהירות בינונית־נמוכה לתערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות איטית לתערובת אחידה.

 

מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף, גוזרים את הקצה (מתחילים בחור קטן ואם יש צורך, גוזרים כדי להגדילו).

 

מזלפים את תערובת הגבינה לתוך עטרות הנייר – ממלאים אותן כמעט עד שפתן. אם אין שק זילוף, נעזרים בכפית כדי לחלק את תערובת הגבינה בין עטרות הנייר.

 

אופים במרכז התנור במשך 13 דקות. בודקים את העוגות בלחיצה קלה על המרכז – אם הוא תפוח ויציב למגע, מוציאים מהתנור. אם לא, אופים עוד 2 דקות ובודקים שוב.

 

מצננים את העוגות בתבנית במשך 30 דקות. מוציאים אותן בזהירות מהתבנית בעזרת להב סכין מעוגל שמחליקים בין עטרת הנייר לדופן השקע. מעבירים למגש או לקופסה מרופדים בנייר סופג, מכסים היטב ומקררים במשך 6 שעות לפחות.

 

להכנת העיטור- מערבבים את המים עם הקונפיטורה ומעבירים את התערובת דרך מסננת לתוך קערית זכוכית. מחממים במיקרוגל במשך 30 שניות – התערובת צריכה להתחיל לבעבע. אם יש צורך, מחממים עוד 10 או 20 שניות נוספות.

 

מוציאים מהמיקרוגל. מערבבים פנימה את האוכמניות הקפואות ומניחים תלולית קטנה של התערובת במרכז כל עוגה. מקררים במשך שעתיים נוספות.

 

 

טעימה מתוך הספר ילדים אופים של דנית סלומון , בהוצאת קוראים צילום: יהודה סלומון





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ