החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » עוגת שוקולד וגבינה

עוגת שוקולד וגבינה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת שוקולד וגבינה


פסקל פרץ-רובין


אם אתם אוהבים גבינה ושוקולד זו העוגה עבורכם … קבלו מתכון לעוגה עשירה, מושקעת ומתאימה בעיקר לאירועים חגיגיים.

כאן ההכנה מורכבת אך התוצאה שמתקבלת  שוות את המאמץ והפינוק גדול.

חשוב לקרוא את ההוראות בעיון לפני שניגשים  להכנה.

 

לבצק א':

 

1/2 כוס סוכר

1 חלמון

200 גרם חמאה

קליפה מגוררת מ-1 לימון

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

3/4 2 כוסות קמח, מנופה

 

לבצק ב':

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/4 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 כוס קמח, מנופה

למריחה:

3 כפות ממרח נוגט או ממרח שוקולד או ריבת מישמש

נייר אפייה

 

למלית:

75 גרם חמאה

300 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס אבקת סוכר

3 כפות מים

1 שקית ג'לטין (14 גרם)

3 חלמונים

2 גביעים גבינה לבנה, 5% שומן (500 גרם)

1/4 כפית תמצית רום

1 כף ליקר שוקולד

2 מיכלים שמנת מתוקה

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

1/3  מיכל שמנת מתוקה

לעיטור:

150  גרם שוקולד מריר, מגורר

3 כפות תלתלי או פסי שוקולד

מעט אבקת קקאו, מנופה

 

 

  

להכנת בצק א- מניחים במעבד מזון את כל חומרי הבצק חוץ מהקמח, ומעבדים. מוסיפים את הקמח, ומעבדים לבצק אחיד (אין ללוש יותר מדי). שומרים במקרר    כ-20 דקות.

 

משטחים את הבצק בתחתיתה של התבנית הקפיצית, דוקרים במזלג ומשהים כ-10 דקות במקפיא. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 190 מעלות צ'. אופים את הבצק כ-20 דקות, ומצננים.

 

להכנת בצק ב – מקציפים את הביצים במהירות גבוהה. תוך הוספת הסוכר, הווניל והמלח, וממשיכים לערבל לקציפה בהירה ואוורירית. מקפלים את הקמח אל הקציפה.

 

מעבירים את עיסת הבצק לתבנית המרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותה לעיגול בעובי 0.5 ס"מ. אופים בחום-בינוני גבוה כ-10 דקות, עד שהבצק יקבל גוון חום-זהוב. מצננים.

 

משאירים את בצק א' בתבנית, ומורחים אותו בממרח נוגט /שוקולד או ריבת משמש. מכסים בבצק ב'.

 

להכנת המלית- שמים בסיר קטן את החמאה, השוקולד והסוכר, ומציבים אותו על סיר עם מים חמים (אמבט מרים) אפשר להמיס גם במיקרוגל. בוחשים עד שהחמאה והשוקולד יימסו.

 

בקערית מערבבים את המים והג'לטין ובוחשים עד שיימס. מוסיפים את הג'לטין לתערובת השוקולד, בוחשים, מצננים וטורפים פנימה את החלמונים, בבחישה רצופה.

 

מעבירים לקערה רחבה את בלילת השוקולד, ומקפלים לתוכה בעדינות את הגבינה, הרום והליקר לקבלת בלילה אחידה. מקציפים במערבל את השמנת לקצפת יציבה, ומקפלים גם אותה אל בלילת השוקולד, לקבלת עיסה אוורירית.

 

יוצקים את המלית על העוגה שבתבנית, ומחליקים את פניה. מקררים כ-3 שעות, עד שתתייצב.

 

להכנת הציפוי- מחממים בסיר כפול את השוקולד הלבן עם השמנת, ובוחשים עד שהשוקולד יימס. מצננים, תוך בחישה, ולפני שהציפוי נקרש יוצקים אותו על פני העוגה הקרה. מקררים עד שהציפוי ייקרש כליל.

 

לפני ההגשה, משחררים את העוגה מהתבנית ומצפים את הדפנות בשוקולד המגורר. מעטרים גם את פני העוגה בפירורי שוקולד או בתלתלי שוקולד.

 

תבניות : 2 קפיציות בקוטר 26 ס"מ, האחת משומנת ומקומחת ואחת מרופדת בנייר אפייה, משומן

 

 

טיפסקל

רוצים לקצר ?

השתמשו בבצק תופין או אחר, קנוי.

 

 

טיפסקל

מה זה נוגט?היכן קונים?

נוגט או אבקת נוגט אפשר לקנות בכל החנויות המתמחות והמקצועיות . הנוגט עשוי מאגוזי לוז, נפלא במלית או בעיטור עוגות.

 

אפשר לקנות כמות של אבקת נוגט וליצור בבית ממרח נוגט כשצריכים מערבבים אבקה נוגט 1/2 כוס עם  1-2 כפות שמן לקבלת המרקם הרצוי. 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ