בקיצור...

  • הכנת עיסת הבשר
  • מילוי המעיים
  • תלייה ליבוש
  • עטיפה בבד גזה
  • כשמונה ימים

החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » מתכון לנקניק מתוצרת בית / מֶרְגָז

מתכון לנקניק מתוצרת בית / מֶרְגָז

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לנקניק מתוצרת בית / מֶרְגָז


פסקל פרץ-רובין


המרגז הוא נקניק  מתוצרת בית, נפלא בטעמו הפיקנטי ובניחוחו האופייני. הוא נפוץ במטבח הצפון אפריקני, כל מטבח והמרגז שלו, גיוונו, תיבולו, טעמו ומידת חריפותו.

 

במטבח התוניסאי והטריפוליטני נוהגים להכין את המרגז בעיקר לפסח ולתשעה באב. אני זוכרת איך נהגה אמי אסתר ז"ל, לנקות היטב את המעי (מלאכה לא נעימה, ולכן כדאי לקנות את המעי כשהוא כבר נקי ומוכן למילוי),להכין תערובת בשר פיקנטית, ללוש אותה,

 

לטעום קלות ולתקן את התיבול שוב ושוב, עד שהיתה מרוצה שהגיעה לטעם ולחריפות הרצויים. אז היתה יושבת אל השולחן, קערת הבשר לפניה ולצדה המעיים הנקיים, היתה מצמידה לפתח המעי את ה"קְמָע" – המשפך –

 

ודוחסת דרכו את עיסת הבשר פנימה בעדינות ובזריזות, היד האחת דוחסת והשנייה מעצבת. הייתי יושבת ומביטה בהשתאות במלאכתה  הזריזה של אמי, וכמה הופתעתי בבגרותי לראות כיצד ידיה הזריזות של חמותי גיטה  ז"ל חוזרות על אותן פעולות כשיצרה את המרגז הנפלא שלה.

 

המרגז מתאים לכל ימות השנה. נוהגים לייבש אותו באוויר, במקום מוצל. ניתן לשלבו בתבשילים עם בשר, והוא מצוין כתוספת לשקשוקה  משולב   ברוטב עגבניות פיקנטי. 

 

נפלא להוסיפו לחביתה, לביצה מקושקשת או לביצת עין. מתחילים בטיגון חתיכות מרגז, וממשיכים בהוספת הביצים, כשמשך הטיגון משתנה לפי סוג הביצה שרוצים לקבל. טעמו של המרגז נהדר במיוחד כשהוא צלוי על להבה פתוחה או בגריל.

 

 

1 ק"ג בשר בקר או כבש, או שילוב של שניהם (כתף), טחון

3 ראשי שום גדולים, קלופים, שטופים וקצוצים דק

4 כפות גדושות גרגירי שומר, טחונים או גרוסים

2 כפיות פלפלצ'ומה, או פלפלת אדומה חריפה, או הריסה

5 גבעולי נענע קצוצים דק

1/2 כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

1 כף גרגרי כוסברה יבשים טחונים

200 גרם מעי דק של כבש או בקר (נקי ורחוץ, מוכן למילוי)

מעט שמן למריחה

 

 

 

שמים בקערה רחבה את הבשר, מוסיפים את השום, השומר, הפלפלצ'ומה או הפלפלת החריפה, נענע קצוצה,מלח , פלפל השחור  וכוסברה טחונה ובוחשים לעיסה אחידה (אפשר לטעום את העיסה ולהוסיף תבלינים וחריפות לפי טעמכם).

 

שוטפים היטב את המעיים הנקיים ובודקים את שלמותם כדי שלא יהיה בהם שום נקב, אחרת המלית תצא החוצה. מצמידים משפך קטן אל אחד מפתחי המעי ודוחסים דרכו את עיסת הבשר פנימה.

 

מדי 15 ס"מ לוחצים על הנקניק הממולא כדי ליצור רווח בין הנקניקים (אפשר גם ליצור קשר ביניהם). לבסוף קושרים את שני קצות המעי הממולא, ומורחים את המרגז במעט שמן.

 

תולים  את המרגז לייבוש על חבל בעזרת אטבי כביסה, במקום מוצל ומאוורר, למשך שבוע עד שמונה ימים. 

 

החומרים: ל-30-25 נקניקים קטנים

 

טיפסקל

ניקוי המעיים:

מעי דק – מניחים על משטח העבודה ומעבירים לאורכו גב סכין תוך כדי לחיצה כדי לדחוק החוצה את תוכן המעי. חוזרים על הפעולה כמה פעמים, אחר כך שוטפים אותם היטב.

מעי גס – מנקים על ידי סילוק השומן מן הצד החיצוני בסכין חדה. הופכים את המעי ומנקים היטב בסכין. שוטפים היטב.

 

רצוי לכסות את המרגז התלוי לייבוש באריג מלמלה –  "גזה" – כדי שיגן על הנקניק מפני יתושים וזבובים עד תום הייבוש.

 

 עוד על מנהגים,זיכרונות וטעמים לתשעה באב היכנסו….





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ