בקיצור...

  • פותחים בצק.
  • ממלאים במלית
  • מעצבים צורה, ואופים.
  • מכינים סירופ.
  • יוצקים על הבקלאווה.

חדשים על המדפים

חברת פול מון ישראל החלה לייבא את FULL MOON –wine cooler  –  יין מבעבע כשר בטעמים מגוונים, מכיל 5% אלכוהול,   הכלאה של ענבי

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » תורכי » עוגיות בקלאווה

עוגיות בקלאווה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות בקלאווה


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון לעוגה/עוגיות מהמטבח הים תיכוני ולה גרסאות רבות, לדעתי העיקר המלית הנפלאה הכלואה בין עלעלי בצק וטבולה בסירופ מתקתק.

 

 

1 חבילה (400 גר') בצק עלים  מוכן קנוי

 

למלית:

1 כוס אגוזי פקאן, או פיסטוקים טחונים 0או שילוב של סוגים שונים של אגוזים)

3/4 כוס בוטנים, טחונים

1 כוס שקדים, טחונים

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 חלבון

2 כפות מיץ לימון

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1/4 כפית ציפורן, טחונה

1/2 כפית קינמון

 

לסירופ:

½1 כוסות סוכר

½1 כוסות מים

קליפה מגוררת מ- 1 לימון

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כפית תמצית הדרים

 

 

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 24X35 ס"מ. מניחים עלה בצק בתחתית תבנית אפייה משומנת.

 

מערבבים את חומרי המלית ומשטחים על הבצק בתבנית. מניחים מעל את עלה הבצק השני ומשהים שעה במקרר.

 

חותכים את העוגה למעוינים או לריבועים, ואופים 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל – 190 מעלות.

 

מבשלים את חומרי הסירופ בסיר על אש נמוכה-בינונית כ- 30 דקות, עד קבלת סירופ צמיגי. יוצקים חצי מהסירופ על העוגה, בעודה חמה. מצננים.

 

לפני ההגשה מחממים את יתר הסירופ ויוצקים על העוגה הקרה.

 

החומרים ל- 30-25 עוגיות

 

טיפסקל

 ניתן להכין את הבקלאווה בצורת מעוינים או לחתוך לריבועים קטנים .

שיטה נוספת היא: להניח את העלים על משטח למלא ולגלגל כגלילה  ואז מכווצים בעדינות את הרולדה מקצה אחד אל  המרכז כך שייווצרו על הרולדה כיווצים שווים. מכווצים באותה דרך את הקצה השני.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ