בקיצור...

  • מערבבים את כל החומרים הנוזלים בקערה.
  • מוסיפים בהדרגה את היבשים.
  • לשים לבצק אחיד וחלק.
  • מעצבים את העוגיות.
  • אופים בתנור שחומם מראש.

עוגות בוטיק

רוצים להיות  קצת יותר מקצועיים, או להעמיק  בעולם הפטיסריי?   בוא לטעום מהספר החדש של ר

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » עוגיות סבתא אסתר

עוגיות סבתא אסתר

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות סבתא אסתר


פסקל פרץ-רובין


איני יכולה להתחיל ולספור כמה סוגי עוגיות הכנתי בחיי. עוגיות מורכבות, מסובכות, ממולאות, מקופלות, מגולגלות,

 

 

מעוצבות, ממולאות ובשלל מליות, אך תמיד אני מוצאת עצמי חוזרת בגעגוע אל העוגיות של אימי אסתר ז"ל.

 

 

כשאני מכינה אותן, כמו עכשיו, אני מרגישה כאילו שהיא כאן איתי, עוטפת את הבית בניחוח המזהר המתפשט בבית בשעת האפייה.

 

בדיוק אותו הניחוח שקיבל את פניי כשנהגתי לבקרה והיא הגישה לי כוס תה מהביל ולצידה הכעכ ובחצי חיוך מתנצל

 

אומרת "לא הכנתי עוגה יאה בינתי, אבל יש כעכ"… היו אלה עוגיות הכי פשוטות, והכי טעימות הן חבקו בתוכן אהבה ורוך שרק אמא יכולה להעניק.

 

קבלו ממני באהבה  גדולה את המתכון לעוגיות סבתא אסתר ז"ל (אמא שלי) עם המון געגועים. הזמן חולף (ארבע שנים  מאז שהלכת מאיתנו)  אמא יקרה שלי ואני כל כך מתגעגעת ….

 

לאמי אסתר ז"ל היו שלל גרסאות ומתכונים לעוגיות הללו שתמיד החזיקה בקופסאות פח סגורות היטב. לפניכם מתכון נוסף ובגרסה אחרת להכנת עוגיות סבתא.

 

אצלנו הן נקראות עוגיות סבתא אסתר הקטנה אסתר "הקטנה" La petite Ester.

 

בכל סוג של עוגייה השילובים והתבלינים משתנים כאן למשל השימוש הוא בתבלין המזהר הנותן ניחוח מאוד אופייני לעוגיות אלו, בנוסף לגרגרי שומשום והשקדים טחונים מקבלים עוגיות פריכות ונפלאות.

 

 

 

5 ביצים מס' 2

 

1/2  1 כוסות סוכר

 

1 כוס שמן קנולה

 

קליפה ומיץ מלימון בינוני

 

2-3 טיפות מי תפרחת הדרים – מזהר

 

3 שקיות אבקת אפייה

 

1/2 כוס שקדים או אגוזים טחונים דק

 

3/4 כוס גרגרי שומשום

 

1/2 1 כפות גרגרי שומר

 

1 ק"ג קמח מנופה

 

 

 

מניחים בקערה רחבה את הביצים וטורפים תוך כדי הוספת הסוכר, השמן, מיץ הלימון, קליפת הלימון ואבקת האפייה.

 

טורפים עד קבלת בלילה תפוחה ואוורירית (אפשר להכניס הכול לקערת מערבל חשמלי ולערבל כ- 4-5 דקות ).

 

מוסיפים את השקדים הטחונים דק , גרגרי השומשום ,גרגרי השומר  והקמח בהדרגה , תוך לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק .

 

מידת הצורך אפשר להוסיף  מעט  קמח  או מיץ  תפוז(תלוי בגלוטן המצוי בקמח –לכן חשוב מאוד

 

להוסיף את הקמח בהדרגה תוך לישה או במערבל או בידיים) לשים לקבלת בצק רך וגמיש.

 

נוטלים מעט מהבצק מגלגלים לרצועה ארוכה ומעצבים עוגיות – עגולות –כעך, כרוכות  כמו-לולעה,  רצועות כמו "אצבעות" .

 

מסדרים את העוגיות ברווחים על תבנית תנור משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ'  כ-25-30 דקות , לקבלת עוגיות בגוון זהבהב בהיר.

 

מוציאים מהתנור מצננים היטב ומאחסנים בכלי בעל סגירה הרמטית.

 

החומרים ל כ- 50 עוגיות

 

חשבתי  על דרך מקורית לכבד את זכרה של אימי ובחרתי בדרך שבה אני כי מזוהה. בחרתי להכין את העוגיות שלה בדיוק.

 

בתום האפייה ארזתי אותן בשקיות צלופן  אליהן צרפתי את המתכון וקשרתי בסרט. הגשתי  אותן בתום האזכרה לכל אחד מבני המשפחה.

צרור העוגיות עם המתכון של אמי

צרור העוגיות עם המתכון של אמי

 

טיפסקל

 העוגיות נפלאות כמו שהן אך אפשר לגוון את העוגיות 1/4 כוס  צימוקים, אפשר להחליף את השקדים

 

באגוזי פקאן או אגוזי מלך  להמיר 1/4 כוס שמן במיץ תפוזים.

 

 שיחה על מניחוחות וטעמים של סבתא אסתר  בתוכנית "עוד מעט שבת " עם ליאת רגב ברשת ב' 13:30 על סרגל השמע 22.30.

להאזנה  לשיר שמלווה אותנו במשפחה  פטיט ממו – אמא קטנה של לואיגי'

עוד גרסאות לעוגיות אלו:

עוגיות סבתא אסתר "הקטנה" la petite EesteL

קראו עוד על סבתא אסתר הקטנה ….

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ