ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מאפים » פשטידות » מתכון לפשטידת קינואה עם תרד

מתכון לפשטידת קינואה עם תרד

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לפשטידת קינואה עם תרד


פסקל פרץ-רובין


את גרגרי הקינואה הכרנו בסלטי בריאות למינהם עכשיו קבלו מתכון לפשטידה עם קינואה ותרד.

 

 

1 שקית עלי תרד שלמים מופשרים (לא טחון)

2 כפיות שמן זית

1 בצל יבש חתוך לקוביות קטנות

2 שיני שום כתוש

1 כף עלי טימין טריים

1 כפית עלי רוזמרין קצוצים

1/4 כפית פפריקה חריפה

2 כוסות קינואה מבושלת

1 כוס גבינת קוטג' 3%

פלפל טחון טרי

4 ביצים טריות טרופות קלות

ספריי שמן

2 כפות פירורי לחם

 

 

 

מחממים תנור ל 180- מעלות. משמנים תבנית פיירקס או אלומיניום בגודל 20X30 ומצפים בפירורי לחם.

 

מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הבצל ואת השום יחד עם הטימין, הרוזמרין והפפריקה. ממשיכים לבשל כ 8- דקות על אש נמוכה עד שהבצל הופך שקוף.

 

מסירים מן האש ומעבירים לקערה את כל חומרי הפשטידה: תרד, ביצים בצל מאודה תבלינים, גבינה, קינואה וביצים. מערבבים היטב ושופכים לתבנית המשומנת.

 

אופים כשעה או עד שהשוליים זהובים והפשטידה יציבה. מקררים מעט ומגישים.

 

 

הערת השפית:

הכינו את המנה פעם בשבוע ותיהנו ממנה לאורך כל השבוע.

 

הערת הדיאטנית:

כמנה עיקרית כמות החלבון שווה לכמות הפחמימה. מומלצת

 

לאכילה 4-3 שעות לפני אימון. המנה עשירה בסידן. כתוספת

 

מתאימה לארוחת ביניים או לארוחה קלה בליווי סלט ירקות.

 

 

המתכון מתוך הספר "טעם הכושר" של טופז דרזנר ודיאלה נירפז





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ