שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » פסקל ממליצה » מה מתבשל » ספרים חדשים » "טעם הכושר"

"טעם הכושר"

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


למה הגוף 'נתקע' ואינו מראה תוצאות לאחר אימונים?

 

תזונה נכונה היא חלק בלתי נפרד מהאימון הספורטיבי ומהשגת המטרות הרצויות. נהוג לחשוב שאוכל טעים ותפריט ספורטיבי בריא הם דברים שונים ואף הפוכים שרק לעיתים רחוקות יכולים להיות חופפים.

 

 ספר חדש -"טעם הכושר" –  מנתץ תפיסה מוטעית זו ומציע מתכונים לעוסקים בספורט כתחביב או כמקצוע. הספר של הדיאטנית טופז דרזנר והשפית דניאלה נירפז כולל רקע על תזונת ספורט, כולל טבלה המחלקת את סוגי הספורט וכמה מכל סוג אב מזון כדאי לאכול לפני ואחרי כל סוג אימון.

 

בספר מגוון של מתכונים, לכל מתכון חישוב של אבות המזון בטבלה לכל המתכון ולמנה וכן טבלה המציגה את כמות אחוז אבות המזון מסך הקלוריות של המתכון.

 

בספר 50 מתכונים המחולקים על פי קטגוריות ובהן: בשר ועוף, טופו, דגים, פשטידות, סלטים, מרקים, ביצים, ממרחים ומתוקים. החלוקה מאפשרת גם לצמחונים ומי שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב למצוא מתכונים מתאימים.

 

המתכונים כתובים בצורה פשוטה ומתאימים לכל אדם העוסק בספורט, גם אם אינו בשלן חובב, אך מבקש לגוון לעצמו את התפריט.

 

הספר נכתב על ידי טופז דרזנר, דיאטנית קלינית וספורט בעלת קליניקה פרטית ברמת השרון, בעלת ניסיון בליווי קבוצות ספורטאים ודניאלה נירפז, שפית בוגרת לימודי קולינריה ואירוח בליון, צרפת והבעלים של בית הקפה "שביבא" בהרצליה.

 

ניתן לרכוש את הספר בצורה ישירה באתר: www.topazdiet.co.il

 

הספר בכריכה דקה, מכיל 110 עמודים , בהוצאת תאומים. צילום: סיון צלחיאן רבית

 

 לטעימה ממתכונים מתוך הספר:

לפשטידת קינואה עם תרד

 

לחזה עוף צלוי עם סלסה

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ